Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

ISS snart färdigbyggd

Med den senaste ryska modulen Raasvet (en liten forskningsmodul) som flögs upp med rymdfärjan Atlantis denna vecka, för övrigt dess sista flygning, är ISS så gått som klar. Det enda som återstår är ryssarnas huvudmodul för forskning och teknik, som ska skjutas upp under 2012. Därmed kommer hela rymdstationen att vara färdigbyggd efter 14 år.

ISS består nu av följande enheter: ryska kärnmodulerna Zarya och Zvezda, tre forskningsmoduler (USAs Destiny, Europas Columbus, Japans Kibo-komplex [labbmodul + förvaringsmodul]), observatoriet Cupola, två dockningsmoduler, två luftslussar, tre förbindelsemoduler, en utvändig veranda för vetenskapliga experiment och en arbetsplattform.

Rymdstationen ISS har förstås precis som andra konstruktioner som kretsar kring Jorden en livslängd. För närvarande räknar man med att ISS inte ska behöva överges förrän omkring i mitten av 2020-talet. Redan nu har man skisser på åtminstone en rymdstation som kan ta över när ISS skrotas. Rymdstationen på bilden är t.ex. tänkt att konstrueras till stor del med hjälp av robotar och är avsedd för 2030-talet eller senare. Notera att den har hjulform för att man ska kunna skapa konstgjord gravitation.

[Klicka på bilden för förstoring]

Senast i forumet

Bokutgivningar

Oktober 2021:
November 2021:
December 2021:

DVD & Blu-ray-utgivningar

Blu-ray:
  • 15:e november -21
    Star Trek: Discovery, säsong 3
DVD Region 2:
  • 15:e november -21
    Star Trek: Discovery, säsong 3

Visa fler utgivningar ...

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter