Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

Enterprise har en osäker framtid

Sedan en längre tid har det florerat oroliga rykten om att Enterprise skall läggas ner. Avsnitten har haft låga tittarsiffror och även om de under säsong 3 har ökat så är det fortfarande bara mellan 3,9 och 4,4 procent av potentiella tittare som tittar på serien. Om man räknar på ett annat sätt så är det mellan 5 och 7 procent av de som verkligen tittade på TV under de tider som Enterprise går på, som tittar på Star Trek-serien, rapporterar Star Trek Monthly #114.

För att försöka råda bot på de låga tittarsiffrorna skall de flytta programmet till senare på kvällen, till kl 21.00, vilket skulle avsluta kampen med Smallville om tittare samtidigt som en ny animerad komedi skulle ta Enterprises plats. Denna programflytt sker nu under mars.

Rick Berman bekräftar att det finns farhågor om fortsatta avsnitt och säger att det finns tveksamheter huruvida det blir en femte säsong och t.o.m. en fjärde. TV-bolaget UPN börjar nu också fundera på om de över huvud taget skall ha Science Fiction på sin programtablå och Enterprise kan därmed eventuellt bli förflyttad till exempelvis Sci Fi Channel, om serien överlever säsong 3.

Det måste samtidigt sägas att det finns många rapporter som menar på att serien inte är på väg att läggas ner. Eftersom tittarsiffrorna faktiskt har ökat kan det finnas goda möjligheter att serien hämtar upp sig i och med en programflytt. Rick Bermans uttalande skall inte ses som ett officiellt uttalande om att serien faktiskt skall läggas ner, utan mer som en farhåga och officiella kanaler inte verifierat vare sig positiva eller negativa rykten.

Tidigare nyheter:
030223: Framtid för Enterprise samt för filmerna?
030815: Enterprise Project - kämpar för säsong 4-7
030912: UPN sätter ”Star Trek” framför Enterprise
031210: Flyttas Enterprise till fredagar i USA?
040201: Rykten om Bermans avgång
040315: Enterprise har en osäker framtid

Senast i forumet

Bokutgivningar

Det finns inga aktuella utgivningar just nu.

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter