Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

Människan måste hitta nya planeter för att överleva

Om vi ska överleva som art på lång sikt måste vi hitta andra planeter som kan stödja liv, säger australiska astronomer. Därför är det viktigt att veta vad som behövs för att en planet ska betraktas som beboelig, och därefter leta efter den närmaste planet som uppfyller kriterierna.

 

Sedan den första planeten upptäcktes 1995 har antalet funna planeter ökat till mer än 750 stycken. Även om ett litet antal av dessa är kända för att vara jordlika, är astronomerna långt ifrån att veta om de kan stödja liv.

 

Ett skäl till att människan ska söka efter beboeliga planeter är för att man ska få potentiella kandidater för framtida kolonier. Två väsentliga krav är att det finns vatten på planeten och att temperaturen håller sig inom intervallet -30 °C - +50 °C.

 

Det är också klart att även om en planet är beboelig betyder det inte automatiskt att det finns liv. Liv kan enbart uppstå inom de s.k. biogeniszonerna, som är betydligt färre än de beboeliga zonerna.

 

För att kunna avgöra om planeter är beboeliga, och även om de har liv, måste vi utveckla satelliter som kan analysera planeternas atmosfärer.

 

När vi väl hittat en beboelig planet, som ligger rimligt nära, bör vi så småningom sända dit en interstellär sond som kan undersöka planeten närmare.

 

[Klicka på bilden för förstoring]

Senast i forumet

Bokutgivningar

Det finns inga aktuella utgivningar just nu.

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter