Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

EXTRA: Warpmotorn kanske kan förverkligas inom vår livstid

En warpmotor som gör det möjligt att färdas snabbare än ljuset kanske inte så länge till enbart är science fiction säger forskarna.

 

Warpmotorn manipulerar själva rumtiden för att driva ett rymdskepp framåt. Tidigare beräkningar visade att det skulle krävas oerhörda mängder energi för att ändra rymdens geometri - i storleksordningen massenergin hos Jupiter.

 

Forskarna har emellertid funnit att man genom en designförändring av rymdskeppet, och genom att oscillera warpfältets styrka, kan få ned energiåtgången enormt, faktiskt till bara några tons massenergi (detta för en warpmotor som kan ta ett rymdskepp upp till 10 gånger ljusets hastighet [Warp 2], och märk väl, utan tidsdilation)! Designförändringen består i att den platta ringen runt skeppet görs om till en ring med mer rundad munkform (en design som påminner om vissa av vulcanernas kryssare).

 

Forskaren Harold White, och kolleger vid Nasa:s Johnson Space Center, har t.o.m. satt upp en miniversion av warpmotorn i ett av centrets laboratorier. Warpmotorn som de kallar White-Juday Warp Field Interferometer är i grunden en laserinterferometer med vilken man ska försöka skapa mikrowarpfält.

Senast i forumet

Bokutgivningar

Det finns inga aktuella utgivningar just nu.

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter