Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

Är detta den första Star Trek-tävlingen i Sverige?

Våren 1992 prydde trojkan Kirk, Spock och McCoy tidningen Svenska Hemdatornytts framsida. Inuti tidningen fanns det en tävling där läsarna kunde vinna ett Star Trek-spel, visar sidan Hemdatornytt.selda.se, som nyligen scannat och nästan lagt upp alla nummer av tidningen. 

 

I tävlingen, som går att läsa på sidan elva, ställs bland annat frågor om vilken titel Kirk innehar och vilka besättningens ärkefiender är (rätt svar är förstås klingonerna). Men med tanke på att enbart ett tiotal avsnitt hade sänts på svensk tv på SVT på 70-talet våren 1992, så kan undra hur många trekkers det fanns i landet som kunde svara rätt på frågorna. Det var inte heller möjligt att söka på internet som nu, eftersom Internet inte slog igenom på riktigt förrän 1993-1994, så visst ser vi en helt annan tid här precis innan Star Trek-intresset i Sverige började växa i och med att TOS visades på motsvarigheten till nuvarande Kanal 5 från hösten 1992 och framåt.

 

Dessutom detta kan vara första gången en Star Trek-tävling hölls i Sverige. Någon som känner till någon tidigare? Det kan också vara första gången Star Trek var på omslaget på någon tidskrift i landet. I alla fall sedan 70-talet. Tips om äldre omslag mottages gärna.

 

För er som minns Svenska Hemdatornytt, som publicerades 1986-1994 och blev PC Hemma, så finns det också en glädjande nyhet: tidningen kommer att ges ut digitalt igen från och med 2013, lover förläggaren Ulf Sehlstam. Tidningen var en multiformattidning som täckte Commodore, Atari, Spectrum, Mac, PC och dåtidens spelkonsoller. Omslaget från 1992 ser du här.

Senast i forumet

Bokutgivningar

Oktober 2021:
November 2021:
December 2021:

DVD & Blu-ray-utgivningar

Blu-ray:
  • 15:e november -21
    Star Trek: Discovery, säsong 3
DVD Region 2:
  • 15:e november -21
    Star Trek: Discovery, säsong 3

Visa fler utgivningar ...

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter