Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

SpaceX VD siktar mot Mars

Elon Musk, miljardär och grundaren av rymdföretaget SpaceX, vill etablera en koloni på Mars för upp till 80 000 personer genom att transportera kolonister till den röda planeten för 500 000 dollar per enkelresa.

 

I Musks vision ska det ambitiösa bosättningsprogrammet börja med en pionjärgrupp på färre än tio personer, som reser till den röda planeten ombord på en väldig återanvändbar raket som drivs av flytande syre och metan.

 

"På Mars kan man sätta upp en självförsörjande koloni och låta den växa till något riktigt stort", säger Musk.

 

Utrustningen på Marskolonin skulle vara omfattande: Maskiner för att framställa gödningsmedel, metan och syre från Mars atmosfäriska kväve och koldioxid, och från vattenisen under marken. Pionjärerna skulle också konstruera transparenta kupoler med grödor som kan växa i Mars jord. När Marskolonin växer och blir mer självförsörjande, kommer den stora raketen att kunna transportera fler människor och mindre mängd livsmedel och utrustning till planeten.

 

SpaceX testar redan i dag en nästa generationens återanvändbara Falcon 9-raket som kan lyfta och landa lodrätt på ben, den s.k. Gräshoppan.

 

[Klicka på bilden för förstoring]

Senast i forumet

Bokutgivningar

Juli 2021:
Augusti 2021:
September 2021:

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter