Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

Får vi någonsin se Star Trek: Deep Space Nine i HD?

ds9battle_130510.png

 

DS9 i HD? För den oinsatta kan det låta som en meningslös serie siffror och bokstäver, men för den Star Trek-intresserade är det en stor fråga. Enligt TrekCore är vi kanske ett steg närmare en HD-version av tidernas mest actionfyllda Star Trek-serie.

 

För några år sedan fick vi höra att det aldrig skulle vara ekonomiskt gångbart att omvandla Star Trek: The Next Generation till HD, eftersom avsnitten redigerades digitalt i standarddefinition. Men nu har tre säsonger remastrats och gett ut på Blu-Ray, och den fjärde säsongen ska släppas i slutet av juli. Den naturliga frågan för många har då varit: Hur blir det med Star Trek: Deep Space Nine? Kommer vi någonsin att få se bakhållsattacken i Omarionnebulosan, förstörelsen skeppsvarven vid Monac eller slagen om Chin'toka-systemet i den strålande bildkvalité dessa scener förtjänar?

 

Mike Okuda har tidigare antytt att det vore svårt, men inte omöjligt:

 

 

 

Det har också länge trotts att många av datorfilerna som användes för att skapa dessa episka stridsscener sedan länge har gått förlorade, men enligt TrekCore är det kanske inte riktigt sant: Under en intervju (som ska släppas senare den här månaden) avslöjade Robert Bonschune att han själv har sparat en stor andel av de här filerna!

 

Han avslöjade även att många av 3D-modellerna höll mycket högre kvalité än vad som syns i standarddefinition, och i TrekCores artikel får vi ett smakprov på hur ett skepp av Nebula-klassen skulle se ut om man tog en av de gamla 3D-scenerna och renderade den i HD.

Senast i forumet

Bokutgivningar

Det finns inga aktuella utgivningar just nu.

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter