Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

Rod Roddenberry och Trevor Roth blir verkställande producenter för nya TV-serien

Kollage av två bilder: http://scifanatic.wpengine.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2013/05/StarTrekIntoDarkness023.jpg och  https://www.flickr.com/photos/trekradio/16250924566

Kurtzman, Kadin, Fuller, Meyer... Kändisnamnen duggar allt tätare inför den nya TV-serien som ska ha premiär nästa år, och idag fick vi veta att även denna iteration av Star Trek kommer att ha en Roddenberry i spetsen.

 

Det första av de två nya namnen kommer många trekkies att känna igen: Det är Rod Roddenberry, son till Star Trek-skaparen Gene Roddenberry.

 

Det andra är kanske lite minde bekant. Trevor Roth är operativ chef för Roddenberry Entertainment, en organisation som producerar underhållning i Gene Roddenberrys anda. Till deras mest kända verk hör kortfilmen White Room: 02B3 och Star Trek-dokumentären Trek Nation.

 

Båda männen kommer att vara involverade i den nya TV-serien som verkställande producenter. Exakt vad det innebär vet vi inte i nuläget, men enligt Rod Roddenberry själv är deras uppdrag att se till att Gene Roddenberrys optimistiska framtidsvision lever vidare, och att TV-serien genomsyras av komplexa karaktärer, etiska frågeställningar och aktuella samhällsfrågor.

 

I ett pressmeddelande skriver Bryan Fuller följande:

 

"Gene Roddenberry, galaxens stora fågel, lämnade ett fullfjädrat näste åt alla oss som älskar Star Trek. Så det är inte mer än lämpligt att Rod Roddenberry och Roddenberry Entertainment kommer att följa med oss på Star Treks nästa äventyr, och se till att hans fars budskap om fred, framtidstro och oändlig mångfald i oändliga kombinationer lever kvar i våra berättelser."

 

Om du vill veta mer om Rod Roddenberry och hans relation till Star Trek så kan du spana in den här intervjum i det webbsända programmet Anecdote:

 

 

Roddenberry Entertainment firar just nu Star Treks 50-årsjubileum med The 366 Project. Varje dag lägger de upp en bild eller ett dokument från sitt Star Trek-arkiv på sin Facebook-sida. På senare dagar har vi till exempel fått läsa flera utdrag ur en brevväxling mellan Gene Roddenberry och sci-fi-författaren Isaac Asimov.

Senast i forumet

Bokutgivningar

Det finns inga aktuella utgivningar just nu.

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter