Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

Fler svenska recensioner för Beyond

Fler svenska recensioner har nu dykt upp nätet för Star Trek Beyond. Här är en sammanställning så här långt.

 

Svenska Dagbladet ger filmen 3 av 6:

 

”Star Trek beyond” hjälps upp till anständig underhållningsnivå av det frenetiska tempot och precis komisk timing. Trots bristerna är det härligt att se Kirk och McCoy (Karl Urban) gnugga sina skavande personligheter mot varandra.

”Star Trek” är ett amerikanskt kulturarv som förvaltats vidare geom decennierna, likt en Shakespearepjäs som ständigt stöps om för ny publik. ”Star Trek beyond” är ett barn av vår tid: underbart bombastiska actionscener, karaktärer med mer attityd än utveckling. Den bär åtminstone vidare Roddenberrys optimistiska vision om enhet, en vision vi 2016 behöver mer av än på länge.

 

GP ger filmen 3 av 5:

 

Ingenting har förändrats från 2009. Zachary Quinto är fortfarande en utmärkt Spock, Chris Pines clowniga tolkning av kapten Kirk är fortfarande spot on, och den tredje i bromance-trion, Karl Urban, gör fortfarande sin roll som skeppsläkaren Bones med en så barnslig kärlek till ursprungskaraktären att det är omöjligt att inte glädjas med honom. Deras dialog må vara översållad med enpoängare, men den är också ofta rapp och rolig på bästa Simon Pegg-vis; det omvittnade Star Trek-fanet som gör Scotty i filmen har varit med och skrivit manus. 

Star Trek: Beyond får kämpa för att vinna över sin publik, visst, men med snygga rymdactionscener, övertygande skådespelarprestationer av hela Enterprise-bryggan, och många omsorgsfulla detaljer att blidka fansen med – till exempel planetens fula stenbumlingar; helt klart en flört med 60-talsseriens billiga kulisser – lyckas den till slut.

 

Roger Wilson recenserar Star Trek Beyond för SR, utan att ge ett betyg här. Några citat:

 

Kapten Kirk har drabbats av medelålderskris, och kört lite vilse i rymden helt enkelt. Han undrar vad han vill göra med sitt liv och funderar på att hoppa av. Han hinner väl bara tänka tanken fullt ut innan den värsta motståndare han någonsin mött dyker upp. Och det blir tillfälle för gigantiska rymdslag, slagsmål i tyngdlöshet och bombastiska specialeffekter. Lite som vi vant oss från superhjältefilmerna, faktiskt. Så är också filmens skurk, Krall, en riktig superskurk som hade platsat i vilken Marvelfilm som helst

Handlingen blir definitivt enklare och enklare för varje film, och stridsscenerna bara längre och längre. Men tack vare att Star Trek har den här rika historien att falla tillbaka på så känns också filmen lite smartare. Det känns som om det finns ett helt universum kring den här historien, det är inte bara en lösryckt actionhistoria.

Senast i forumet

Bokutgivningar

Juni 2021:
Juli 2021:
Augusti 2021:

DVD & Blu-ray-utgivningar

Blu-ray:
  • 20:e juli -21
    Discovery, season 3 (region 1)
DVD Region 1:
  • 20:e juli -21
    Discovery, season 3 (Region 1)

Visa fler utgivningar ...

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter