Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

Star Trekinspirerad teknik

Att Star Trek inspirerat vetenskapsmän och tekniker är ingen nyhet och nu verkar det ha hänt igen. Den här veckan ska amerikanska soldater börja testa en apparat som inspirerats av Star Treks combadges. Precis som Enterprises besättningsmän kommer soldaterna att kunna prata med varandra genom att bara knacka lite lätt på en apparat som fästs på bröstkorgen och prata in i denna. Det som skiljer den åt från en vanlig walkie-talkie är att det är ett intelligent system: med hjälp av röstkommandon räknar den ut vem du vill prata med och kopplar dig omedelbart till den personen.
Och precis som sin sci-fimotsvarighet så kan alla kommandon utföras genom att bara trycka på en knapp. För att kontakta någon så trycker man bara lätt på knappen och säger: call MrsRiker så blir man kopplad. Men till skillnad från hur det fungerar på TV så kan man välja att ignorera anropet, om man skulle råka vara upptagen.
Systemet är redan igång på cirka 80 institutioner runt omkring USA, bla stora sjukhus där det ersätter personsökningssystemet.

Senast i forumet

Bokutgivningar

Det finns inga aktuella utgivningar just nu.

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter