Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

Discovery får Star Treks första reguljära trans- och ickebinära roller

Spoilervarning: Inlägget innehåller information om kommande karaktärer i Discovery, dock utan att avslöja den möjliga handlingen. Följer ni länkarna kan mer information avslöjas.

 

Vi har tidigare sett båda androgyna (könlösa) personer och transpersoner i Star Trek, antingen som nämns i en passus eller något man får se i mycket korta sammanhang. Aldrig har en huvudkaraktär eller på annat sätt reguljär karaktär varit ickebinär eller transperson, men nu kommer detta att ändras. 

 

adira_200905.png
Adira sedd i säsong 3-trailern

I säsong 3 av Star Trek: Discovery, med premiär den 15 oktober i USA och troligen den 16 oktober i Sverige, får vi redan i avsnitt 1 möta Gray, en transperson och trill som har ett huvudmål i livet, vilket är att bli förenad med en symbiont. Gray spelas av Ian Alexander som själv är transperson och som vi tidigare sett i TV-serien OA

 

I det tredje avsnittet kommer ännu en ny karaktär till skeppet och bildar sig ett hem där, och det är Adira, en ickebinär som har ett mycket högt intellekt och ett starkt självförtroende. På skeppet får hen en stark relation till särskilt några i besättningen. Adira spelas av Blu del Barrio.

 

Representation gör skillnad. Star Trek står för diversitet och mångfald och det är hög tid att transpersoner och ickebinära syns på ett naturligt sätt i Star Trek. 

Senast i forumet

Bokutgivningar

Juni 2021:
Juli 2021:

DVD & Blu-ray-utgivningar

Blu-ray:
  • 20:e juli -21
    Discovery, season 3 (region 1)
DVD Region 1:
  • 20:e juli -21
    Discovery, season 3 (Region 1)

Visa fler utgivningar ...

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter