Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

Kvinnlig ledning ombord Discovery

Screenrant konstaterar att USS Discovery-A vid starten av den kommande säsongen kommer ha en befälsledning på bryggan som består av enbart kvinnor. Vi pratar alltså om de tre främsta positionerna på bryggan: Kommendör, roder och navigering. Där ser vi nu Michael Burnham, Keyla Detmer och Joann Owosekun. 

 

Det här är första gången i Star Treks historia som vi ser detta i en ledande besättning, med reguljära karaktärer. Och det mest iögonfallande är att produktionen bakom Discovery gör så här utan att göra en stor grej av det. Det är en sådan självklarhet att de inte ens tar upp det med media förrän media frågar dem.

 

Och det är väl så det skall vara - att på ett självklart och naturligt sätt se en kvinna på en viss position (som historiskt tillhört "en man"), homosexuella i flera roller, en transperson i uniform eller en ickebinär karaktär - detta är ju egentligen inget konstigt, men idén i denna omfattning har ratats av Star Trek och andra TV-produktioner tidigare. Och när produktionen bakom Discovery har med dessa karaktärer utan att sätta deras identitet i främsta fokus - då bidrar Star Trek: Discovery till Star Treks historia genom att på sitt sätt bidra med en kommentar till de sociala sammanhang och strukturer som är vår vardag och vårt samhälle 2021. 

 

Star Trek: Discovery blir bara bättre och bättre, när man ser vad som händer med serien...

Senast i forumet

Bokutgivningar

Juni 2021:
Juli 2021:

DVD & Blu-ray-utgivningar

Blu-ray:
  • 20:e juli -21
    Discovery, season 3 (region 1)
DVD Region 1:
  • 20:e juli -21
    Discovery, season 3 (Region 1)

Visa fler utgivningar ...

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter