Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Assimilation²

Skriven av:
Bokserie(r): TNG (tecknat)
Kategori: Skönlitteratur

Navigering

« Boktitel »
« Utgivningsdatum »

Beskrivning

Picard och hans besättning får hjälp av Doktorn (från Doctor Who) för att avvärja hotet från den oheliga alliansen mellan borgerna och Cybermen. 

 

Utgåvor

 1. Utgiven i maj 2012
 2. Utgiven i juni 2012
 3. Utgiven i juli 2012
 4. Utgiven i augusti 2012
 5. Utgiven i september 2012
 6. Utgiven i oktober 2012
 7. Utgiven i november 2012
 8. Utgiven i december 2012

 

Trivia

Tidningen blev officiellt förankrad den 13 februari när StarTrek.com berättade om den. Det handlar om en serietidning på sammanlagt 8 nummer. Författarna är Scott & David Tipton (som skrivit mycket inom Star Trek) samt Doctor Whos nuvarande huvudförfattare Tony Lee. Tecknare är J.K. Woodward och omslagen är gjorda av Woodward och David Messina. 


Recension

Om du har läst boken och vill tycka till om innehållet, så kan du skriva en egen recension och skicka in den till oss.

Av Orville

Jag gillar tecknandet, det är snyggt och fotolikt men jag kan kanske tycka att det blir lite stelt.

 

Jag har sett alldeles för lite av Dr Who för att säga något om det men denna serie är ok. Dock rekommenderar jag de som letar star trek serier att hellre spendera sina surt förvärvade slantar på Star Trek Ongoing eller Star Trek Unlimited som verkar hålla högre kvalité i mitt tycke.

 

OBS! Jag har hittills bara läst första numret. Jag väntar ivrigt på nästa leverans i min prenumeration (får ett antal nr åt gången)

Betyg: 4 av 10

4 4 4 4

Av Pjotr'k

Efter att ha läst de första tre numren är jag framför allt mycket imponerad av storyn. Den känns trogen mot originalen (Doctor Who samt TNG), med små undantag, och det är en spännande berättelse. 

 

Några saker är jag dock kritisk till:

 • Doktorn säger vid ett tillfälle när de möter Borg och Cybermen: "I recommend getting as far away as possible, until we can work out their plans" - det känns verkligen inte som Doktorn. Han kastar sig alltid huvudstupa in i händelsernas centrum och tar kontroll över situationen. Det här var inte karaktäristiskt för honom utan kändes mer som en helt normal TNG-situation där Picard i en absolut krissituation sammankallar alla till ett rådslag... 
 • Tecknandet är en stor besvikelse. Ansiktena är fotolika, men känns i övrigt mycket hårt gjort utan någon större finess. Det enda undantaget är ett tillfälligt besök i TOS-eran och med den fjärde Doktorn i nummer 3 där tecknandet är superbt och på en helt annan nivå än övriga tidningen. 

 

I övrigt alltså riktigt bra och den rekommenderas för alla oss fans av Doctor Who och Star Trek.

Betyg: 6 av 10

6 6 6 6 6 6

Litteratur presenterad av: Pjotr'k
Assimilation²
 • Utgiven:
 • Förlag: IDW Publishing, USA
 • Språk: Engelska
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter