Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Q&A

Skriven av:
Serie/film: TNG
Kategori: Skönlitteratur

Navigering

« Boktitel »
« Utgivningsdatum »
År:
« 2380 »

Beskrivning

För närmare tjugo år sedan tog Jean-Luc Picard befälet över Enterprise. Mycket vatten har färdats under broarna sedan dess: Besättningen är inte längre densamme, uppdragen är nya och till och med skeppet är ett annat, fast med samma namn.

Deras första uppdrag var till Farpointstationen och det är något från det uppdraget som nu känns skrämmande likt. Picard kan inte sätta fingret på vad det är men det är något som gömmer sig i skuggorna. Något skrämmande. Något Q.


Recension

Om du har läst boken och vill tycka till om innehållet, så kan du skriva en egen recension och skicka in den till oss.

Av Johanna Hennberg

Denna bok är helt enkelt fantastisk. Inte nog med att du får följa Enterprise och hennes nya besättningsmedlemmar: även Riker och hans Titan är med på några ställen, berättat från deras skepp. Du får även titt som tätt höra om vad som pågår på helt andra skepp, så som Bravo-stationen, där vi stöter på numera Amiral Shelby (från The Best of Both Worlds), det klingonska skeppet I.K.S Gorkon och även Q-kontinumet (fast dock oftast berättelser ifrån det förflutna när det gäller kontinumet). Inte nog med att vi stöter på alla de gamla karaktärerna från Star Trek The Next Generation, i denna bok stiftar vi även bekantskap med nya medlemmar i Star Trek universumet, så som Miranda Kadohata och Zelik Leybenzon. Dessutom är det först i varje kapitel förklarat var det är vi är, till exempel på Enterprise, vad deras situation är (kanske på väg någonstans) och hur många dagar det är kvar tills universum går under (nej, det sista var inte ett skämt).
Boken ger en skratt, tårar, spänning, ja allt en bra bok borde. Mitt råd är att ni köper denna på momangen.

Betyg: 9 av 10

9 9 9 9 9 9 9 9 9

Litteratur presenterad av: Pjotr'k
Omslagsbild
  • Utgiven:
  • Förlag: Pocket Books, USA
  • Språk: Engelska
  • ISBN: 1-4165-2741-9
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter