Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Snabbsök efter personBläddra

A-D E-H I-L M-P Q-T U-X Y-Ö
Visa alla

LeVar Burton

Om personen

I Star Trek: The Next Generation spelade han Geordi La Forge. Innan detta var han en av de få från serien som var någorlunda känd. Han spelade nämnligen Kunta Kinte som ung i den populära tv-serien Rötter på 70-talet.

Även efter Star Trek har han gjort ett namn för sig, då mest för hans regi av tv-serier så som Star Trek: Enterprise, Star Trek: Deep Space Nine och Star Trek: Voyager, men även andra serier så som Förhäxad har regisserats av honom. Inte bara innan och efter Star Trek var han aktiv, utan även under, i form av barnprogrammet Reading Rainbow som sändes från 1983-2005 (han har dock inte medverkat i alla episoder). Han kan även ses spela poker i World Poker Tour.

 

År 2008 regisserade Burton två filmer, (Reach for me respektive Initiation). I den förstnämnda spelar han även rollen som Nathanial. År 2009 ger han rösten till superhjälten Black Lightning i den animerade filmen Superman/Batman: Public Enemies, som släpptes direkt till amerikansk DVD och Blu-ray hösten 2009. Han sade inför DVD:n att det inte var särskilt svårt att inta rollen som en tecknad hjälte, utan menade att alla har möjligheten att anta sådana alternativa personligheter. "Jag tror att alla har en superhjälte som bor inuti". 2010 finns han med i en av rollerna i ett science fiction-familjedrama kallat The Jensen Project, som spelades in för sändning direkt på NBC (+).

 

(Ursprunglig text av Johanna Hennberg)

 

Nyheter om LeVar Burton.


Spelade karaktärer


Bedrifter inom Star Trek

Regi

 

Blev intervjuad i dokumentärfilmerna Trekkies, Star Trek: 30 Years and Beyond, Journey's End: The Saga of Star Trek - The Next Generation och Star Trek 25th Anniversary Special.

Text markerad med denna färg är ej kanon
LeVar Burton
Födelsedatum:


Laddar... Laddar...
Facebook Twitter