Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Snabbsök efter personBläddra

A-D E-H I-L M-P Q-T U-X Y-Ö
Visa alla

Heather Langenkamp

Om personen

Heather Langenkamp, född och uppvuxen i Tulsa Oklahoma. Hennes mor Mary Alice är artist och hennes far Robert Dobie Langenkamp har varit veksam i både Carters och Clintons administrationer. Hon har en examen från the National Cathedral School for Girls i Washington. Langenkamps första skådespelarinsatser gjorde hon när hon var i övre tonåren, hon hade en liten roll i Francis Ford Coppolas The Outsiders som i stor utsträckning filmades i hennes hemstad Tulsa.

 

Medan hon studerade vid Stanford University fick hon rollen som den tonåriga hjältinnan Nancy Thompson i Terror på Elm Street, den första filmen i serien. Wes Craven ville ha någon "icke-Hollywoodsk" att spela Nancy och han tyckte att Langenkamp hade den kvaliteten och hon landade rollen i konkurrens med mer än 200 skådespelerskor.

 

Langenkamp är gift med David Leroy Anderson och tillsammans äger och driver de AFX Studios, en special F/X make-up firma som medverkat i filmer som Bruce Almighty, Angels and Demons, The Cabin in the Woods och Dragonfly.

 

Citat: "Jag gillar verkligen att skådespela men det är bara något jag gör vid sidan om, att vara rik och känd är ingen prioritering för mig. Jag har min familj, mitt hem och tillräckligt med pengar. Jag behöver inte vara miljonär och en känd skådespelerska utan är glad över det jag har. Jag kan inte komma på någonting som jag saknar i mitt liv."


Spelade karaktärer

Text markerad med denna färg är ej kanon
Heather Langenkamp
Födelsedatum:
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter