Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Stjärnflottan

DiscoveryKlassen Intrepid visade sitt stora värde som djuprymdsfarkost under USS Voyagers tid i deltakvadranten. Voyager företog en resa som sträckte sig som längst 70 000 ljusår bort från jorden, utan någon som helst förbindelse med Stjärnflottan. Framgången med Voyager gjorde Intrepid-klassen till något av en guldstandard vid konstruktion av nya djuprymdsutforskare.

Klassen Discovery var volymmässigt något större än Intrepid vilket medförde större utrymmen för vetenskapliga faciliteter och laboratorier, och mer utrymme för vetenskapsofficerare på däcket. Warpmotorerna utrustades med experimentella warpfolier som skulle ge ökad stabilitet vid höga warphastigheter och vid färder i transwarpkanaler.

Discovery kunde inte leverera samma eldkraft som ett typiskt eskortskepp, men kompenserade det väl genom det allra senaste inom Federationsteknologi. Den senaste teknologin ombord på Discovery var förstås inte bara av militär karaktär.

Vi har tagit allt som fungerade på Intrepid och förbättrat det, sade kommendörkapten Jacob Kurtz, chefskonstruktör för klassen Discovery. Detta är ett skepp som kommer att befinna sig i främsta ledet bland djuprymdsutforskare under många år framöver.

Det första rymdskeppet i klassen driftsattes år 2400.


Text markerad med denna färg är ej kanon
Övrigt: se spelet STO

Specifikation

Typ: Utforskare (lätt kryssare)

Längd: 355 m
Bredd: 135 m
Höjd: 80 m
Vikt: 715 000 ton
Bestyckning: Mark X faserkanongrupper, torpeder
Försvar: Avancerade deflektorsköldar, förbättrade sensorer, förbättrat mållåsningssystem, förstärkta sköldar och kraftigare tritaniumskrov
Warphastigheter: Vid gång 8, maxfart 9,995

Kända skepp

  • USS Discovery
  • USS Intrepid
  • USS Cochrane
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter