Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Stjärnflottan

EmissaryRymdskepp av klassen Emissary var av storlek slagskepp, men beteckningen slagskepp hade utgått då de tyngsta skeppen alltmer började likna kryssarna i egenskaper (t.ex. bättre manövrerbarhet och större rörlighet). Från omkring 2400 använde man därför istället beteckningen stjärnkryssare för de allra tyngsta och mest avancerade skeppen. En sådan skeppstyp var Emissary.

Emissary-skeppen tillhörde de mest avancerade i Stjärnflottan, de största och mest tåliga, och kraftigast bestyckade rymdskeppen (endast klassen Nomad hade svårare bestyckning), med massiva warpkärnor som genererade ett avsevärt överskott till subsystemen. Med sin stora besättning förbättrades expertisen ombord och snabbheten vid reparationer.

Skeppen var extremt kapabla med den tyngsta klassen av phaserkanoner, antiprotonstrålvapen i för och akter, multifasiska polariserande sköldar, dubbelt skrov bestående av neutronium respektive duranium-tritanium, integritetskraftfält av kraftigaste slag (nivå 10).

Befälhavaren på ett Emissary-skepp utgjordes av en konteramiral, vilket även speglade att skeppsklassen oftast användes som flaggskepp i en större flottstyrka.


Text markerad med denna färg är ej kanon
Övrigt: STO

Specifikation

Typ: Stjärnkryssare

Längd: 724 m
Bredd: 255 m
Höjd: 90 m
Besättning: > 1000
Bestyckning: phaserkanongrupper (klass X), antiprotonstrålvapen, foton-, kvanttorpeder och transfasiska torpeder
Försvar: Ablativt dubbelt pansar, multifasiska sköldar, deflektorsköldar
Warphastigheter: Marschfart 8, max 9,995
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter