Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Stjärnflottan

NomadNomadklassen var den mest avancerade och största typen av rymdskepp inom Federationen. Klassen tillhörde kategorin stjärnkryssare (som ersatt den äldre benämningen slagskepp) och hade en besättning på minst 1000 personer. De användes företrädesvis som flaggskepp eller som stöd vid krävande uppdrag. Skepp av Nomadklass var formidabla rymdskepp och svåra att besegra, speciellt med de extra utrymmena för vetenskap och teknik, som snabbt kunde få fram nya lösningar (t.ex. anpassade vapen, sköldar, etc.) om så krävdes. Klassen hade mariginellt svårare bestyckning än systerskeppsklassen Emissary, med några fler phaserkanongrupper i för och akter.

Med en RCS acceleratorkonsol kunde de ges i stort samma rörlighet och vändförmåga som en tung kryssare. Klassens jättelika brygga liknade närmast en kommandocentral och hade betydligt fler konsoler än övriga skeppsklasser. Befälhavaren ombord hade lägst konteramirals grad.

Genom sitt utseende har Nomadklassen (bland flera STO-spelare) fått populärbenämningen Rymdvalen.


Text markerad med denna färg är ej kanon
Övrigt: STO

Specifikation

Typ: Stjärnkryssare

Längd: 755 m
Bredd: 265 m
Höjd: 100 m
Vikt: 39 000 ton
Fasta bryggofficerare: 12
Besättning: > 1000
Bestyckning: phaserkanongrupper (klass X), antiprotonstrålvapen, foton-, kvanttorpeder och transfasiska torpeder, trikobaltminor
Försvar: Ablativt dubbelt pansar, multifasiska sköldar, deflektorsköldar
Warphastigheter: Okända

Kända skepp

  • USS Star Hammer (NX-91056-X)
  • USS Nomad (NCC-95789)
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter