Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

USS Voyager NCC-74656

uss_voyager_skepp-1_s.jpg

 

USS Voyager lanserades år 2371 från Utopia Planitia Fleet Yards och sattes under kommendör Janeways kommando. Deras första uppdrag tog skeppet till Deep Space 9. Efter besöket på stationen så färdades skeppet till Badlands där de hade i uppdrag att jaga reda på ett Maquisskepp som kommenderades av före detta stjärnflotteofficeren Chakotay. I Badlands så träffades både Voyager och Maquisskeppet av en energivåg som förflyttade bägge skeppen 70 000 ljusår till deltakvadranten.

Väl i deltakvadranten hade man första kontakter med kazoner och ocampaner. Till dessa lades Caretakern och dennes rymdstation som Janeway dessvärre tvingades att förstöra. (Caretaker)

Detta var enbart de första av många första kontakter under de kommande sju årens utforskning av deltakvadranten. Dessutom hade Voyager tät kontakt med borgerna under sin långa och svåra resa tillbaka till jorden. Denna tog hela sju år men hade tagit betydligt längre om man inte hade fått en skjuts framåt vid åtskilliga tillfällen. (Diverse Voyager-avsnitt)

En noterbar skjuts gjordes av Kes strax innan hon lämnade skeppet. (The Gift)

Dessutom fick man i slutet på sin resa hjälp av amiral Janeway att förkorta resan avsevärt vilket ledde till att flera besättningsmedlemmar kunde räddas undan döden. (Endgame)

 

 

Bilder på USS Voyager NCC-74656

Text markerad med denna färg är ej kanon

Befälhavare: Kathryn Janeway

Antal däck: 15

Besättning: Cirka 140 i normala fall men betydligt mindre under den långa resan hem då flera personer dödades av Caretakern. Uppgifter varierar men är normalt runt 110.

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter