Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

SS ConestogaDen 15:e augusti 2063, efter att det tredje världskriget slutat, bildades ett internationellt rymdorgan ur de rymdstyrelser som överlevt kriget. Rymdorganisationens namn som blev United Earth Space Probe Agency (UESPA) fick mandat att redan från start utreda möjligheterna att utforska och kartlägga de mest lovande stjärnsystemen i närheten av solsystemet. Avsikten var att se om det fanns potential att kolonisera någon av dem. Den mest lovande representanten blev så småningom den jordliknande planeten Terra Nova (Eta Cassiopeia III), endast 20 ljusår från Jorden. UESPA bestämde sig för att sända en expedition till planeten, trots att man visste att förutsättningarna var mycket osäkra, och att uppdraget var ytterst riskfyllt. Det passande namnet på expeditionen blev "Det Stora Experimentet" (eng: The Great Experiment).

Under 2069 sändes kolonisationsskeppet SS Conestoga ut under befäl av kommendör Mitchell. Nästan 200 kolonister, bestående av specialister med familjer följde med på resan. Skeppet var speciellt konstruerat för att kunna plockas isär vid framkomsten och bli till de första bostäderna och servicebyggnaderna i kolonin, vilket förstås i praktiken innebar en enkel biljett för kolonisatörerna ombord. Resan tog nio år med en genomsnittshastighet på strax över warp 1. (Terra Nova)

Jorden förlorade emellertid kontakten med kolonin på Terra Nova år 2080, efter att en meteorit av delvis radioaktivt material slagit ner på det norra halvklotet och förgiftat atmosfären och marken. Kommendör Mitchell lyckades få iväg ett nödanrop, som var avsett för Jorden, men den radioaktiva strålningen i atmosfären hindrade signalen från att nå fram.

Först 2151 när rymdskeppet Enterprise NX-01 fått order om att undersöka vad som hänt med kolonin, fick man reda på dess tragiska öde: Endast barnen till de ursprungliga kolonisterna hade överlevt, strålskadade och hänvisade till skyddade underjordiska grottor.
Text markerad med denna färg är ej kanon
Specifikation

Typ: Kolonisationsskepp
Besättning: c:a 200
Hastigheter: Normal gång warp 1, maxfart warp 1,3
Kraftkälla: Fusionsreaktor
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter