Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Star Trek: Hidden Evil

Utgivningsdatum: 1999-11
Utvecklare: Presto Studios
Utgivare: Activision
Genrer: Tredjeperson, Äventyr
Plattformar: Windows PC
Spellägen: Singel
Era: TNG

I spelet Star Trek: Hidden Evil som följer tidsmässigt på filmen Star Trek: Insurrection, blir du invecklad i en fientlig plott där man är ute efter de destruktiva krafterna från monster frambringade från speciellt genmanipulerade frön. Du möter fiendestyrkor som måste besegras i en rad krävande uppdrag, i annat fall kan Federationen falla i händerna på en skoningslös ärkefiende.

 

Du flyttar din karaktär (3d) med hjälp av tangentbordet, i en omgivning som består av fasta 2d-bilder, löser pussel och slåss mot fienden.

 

Star Trek: Hidden Evil är rättframt och relativt lätt, och verkar i huvudsak rikta sig till den tillfällige spelaren. Spelet innehåller inget flerspelarläge. Några skådespelare från TNG bidrar med sina röster (bl.a. för karaktärerna Picard och Data).


Övrigt

Arter: Människor, ba'kuer, son'aer, romulaner

 

Ett DEMO av Star Trek: Hidden Evil kan laddas ner från TrekCore. Spelet installeras enkelt med det medföljande installationsprogrammet. För att se vilka tangentbordskommandon som används, öppna filen controls.rtf i spelets installationskatalog. Vid uppstart kan du behöva välja mjukvaruläget (Software) för att få det att fungera.


Systemkrav

PC: Windows 95-XP, Pentium 200 MHz processor, 32 Mb RAM, 4x CD-ROM, 225 Mb fritt hårddiskutrymme

Inmatning: Tangentbord


Recension

Av Fleetadmiral

2008-05-01
Betyg: 4 av 10
4 4 4 4

Star Trek: Hidden Evil som utspelar sig under TNG-perioden har röster både från Patrick Stewart (Picard) och Brent Spiner (Data). Spelet börjar med att du (Fänrik Sovak), Picard och Data med en skyttel landar på en planet inom Törnesnåret (The Briar Patch).

 

Sovak styrs med hjälp av piltangenterna på tangentbordet. Gränssnittet är enkelt med få kommandon. Omgivningarna utgörs av vackert målade 2D-bilder som avlöser varandra. Perspektivet för varje bild är fast, men ändras när Sovak rör sig in i en ny omgivning. Det kan lätt leda till att man tappar orienteringen (och t.ex. går rätt in i en vägg), om man inte är uppmärksam på vart man är på väg. Sovaks utrustning/vapen är den typiska för en officer i Stjärnflottan: Phaser, trikorder, hyposprej och kombricka. Under spelets gång samlar Sovak på sig ny utrustning och allehanda vapen.

 

Star Trek: Hidden Evil är ett äventyrsspel och det mesta går ut på att utforska och lösa pussel, men innehåller också en del strider (mest för variationens skull antar jag). Spelet innehåller rikligt med animerade klipp. Tyvärr är Star Trek: Hidden Evil alldeles på tok för kort och har dessutom ganska triviala pussel. Med tanke på vad spelet kostade när det var nytt borde man ha kunnat fått mer valuta för pengarna tycker jag.
Betyg

Behövs tre eller fler betyg för att betyget ska visas

2 besökare har betygsatt detta spel.
Ditt betyg:

Bilder från spelet

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter