Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Star Trek: Armada II

Utgivningsdatum: 2001-11-16
Utvecklare: Mad Doc Software
Utgivare: Activision
Genrer: Förstaperson, Strategi, Tredjeperson
Plattformar: Windows PC
Spellägen: Singel, flera spelare online
Era: TNG, VOY

Star Trek Armada II är uppföljaren till Star Trek Armada. Handlingen täcker en Federationsoffensiv mot borgerna som i sin tur kämpar mot art 8472. Under tiden ser klingonerna till att det råder fred i alfakvadranten. Spelaren får stifta bekantskap med välkända figurer som Picard, Martok och borgdrottningen.

 

Ett halvår efter händelserna i Star Trek: Armada, hotar borgerna återigen alfakvadranten. De har konstruerat ett nytt skepp kapabelt att assimilera hela världar på bara några sekunder! Stjärnflottekommandot som har tagit kontroll över en transwarpkanal, sänder kommendör Picard och USS Enterprise-E genom denna in i själva hjärtat av borgterritoriumet i deltakvadranten. (Kampanj I)

 

Under tiden upptäcker den klingonske kanslern Martok att cardassierna planerar att slå till i alfakvadranten. Cardassierna samarbetar med romulanerna i ett projekt för att skapa en kvantsingularitet som frammanar art 8472. Martok leder ett försök att omintetgöra projektet. (Kampanj II)

 

Borgerna inser att de inte själva kan besegra art 8472 speciellt som de konstant utsätts för attacker från Federationen, så en tillfällig allians mellan borgerna och Federationen bildas för att stoppa art 8472. En art som på sikt kan hota hela galaxen. (Kampanj III)

 

Star Trek Armada II kan spelas i både singelläge och i flerspelarläge. Det har som ettan ett snabbspelsläge där man kan ta sig an alla sex arterna i kortare strider. Fans har utvecklat ett flertal moder till spelet, bl.a. den populära Star Wars-moden.


Övrigt

Arter: Människor, klingoner, romulaner, cardassier, borger, art 8472

 

Ett DEMO av Star Trek: Armada II kan laddas ner från TrekCore. I den medföljande filen hotkeys.txt finns en översikt av demots tangentbordskommandon (du kan även hämta ner huvudmanualen från samma sida). Spelet installeras enkelt med det medföljande installationsprogrammet.

 

DEMOt har ett snabbspelsläge där du som representerande Federationen kan möte Borgkollektivet, eller det omvända.


Systemkrav

PC: Windows 95-XP, Pentium III eller Athlon 300 MHz, 64 MB RAM, 4x CD-ROM, 1.4 Gb hårddiskutrymme, DirectX 8a, DirectX-kompatibelt grafikkort och ljudkort, 3D grafikaccelerator.

Inmatning: Mus, tangentbord


Recension

Av Fleetadmiral

2008-05-14
Betyg: 8 av 10
8 8 8 8 8 8 8 8

Star Trek: Armada II som är efterföljaren till Star Trek: Armada ger ungefär samma spelglädje som ettan om man tar hänsyn till att det gått ett år sedan ettan släpptes, och väl förväntar sig en del nyheter. Nu kan du växla mellan en isometrisk rutad taktisk spelplan, och en cinematisk 3D-vy. Till skillnad från föregångaren kan du styra händelserna i den cinematiska vyn. Du kan ange på vilken "höjd" skeppen skall färdas med impuls eller warp, och zooma in skeppen om du vill och se att modellerna och "skinnen" är riktigt snygga.

 

Gruvdriften har utökats och du kan nu skörda metall och latinum, utöver dilitium. Många fler förbättringar har gjorts här och där i spelet, men speciellt uppskattar jag möjligheten att skapa formeringar för rymdskeppen och kunna ange vilken typ av taktik det egna AI:t skall ha (t.ex. agressiv eller defensiv).

 

Två nya arter har lagts till; cardassierna och art 8472.

 

Grafiken och ljudet i Armada II är betydligt bättre än i ettan. Varje arts frontfigur har röster från sina motsvarigheter i Star Trek-serierna, som kommendör Picard (Patrick Stewart), general Martok (J.G. Hertzler) och borgdrottningen (Alice Krige), vilket förstås inte gör saken sämre.
Betyg

8.0
16 besökare har betygsatt detta spel.
Ditt betyg:

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter