Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Star Trek: Bridge Commander

Utgivningsdatum: 2002-02-27
Utvecklare: Totally Games
Utgivare: Activision
Genrer: Action, Förstaperson, Rymdsimulator, Strategi, Tredjeperson
Plattformar: Windows PC
Spellägen: Singel, flera spelare online
Era: TNG

I Star Trek: Bridge Commander är spelaren en nyligen befordrad kommendör på flaggskeppet USS Sovereign. Under handlingens gång bidrar både kommendör Jean-Luc Picard och örlogskapten Data med värdefull information.

 

USS Sovereign får i uppdrag att undersöka en supernovaexplosion i Malströmmen, som förstört en forskningstation tillhörande Stjärnflottan. Det visar sig att de skyldiga är en cardassisk utbrytargrupp som använder ett nytt vapen från en okänd art för att hota invånarna i alfakvadranten. Kampanjen går ut på att ta sig an och avvärja detta hot.

 

Spelet fokuserar på strategiska beslut; vart man ska, vad som skall göras, och hur det skall göras (med röstsatta val). Under handlingens gång kommer spelaren att träffa på cardassier, klingoner och romulaner, och uppenbara en komplott som går ut på att utplåna Federationen.

 

En vy i 3:e person används för att fånga striderna mellan spelarens och fiendens skepp, och en 1:a persons vy används inuti skeppet när spelaren ger order till sin besättning.

 

Utöver kampanjläget finns ett snabbspelsläge där spelaren kan skapa sina egna anpassade uppdrag. Även ett flerspelarläge ingår. Inmatningen görs med tangentbordet eller musen.


Övrigt

Arter: Människor, klingoner, romulaner, ferenger, cardassier, okänd

 

Ett DEMO av Star Trek: Bridge Commander kan laddas ner från TrekCore. Du kan även hämta ner huvudmanualen från samma sida (referenskortet på manualens sista sida kan vara bra att skriva ut). Spelet installeras enkelt med det medföljande installationsprogrammet. Med spelet följer en snabbguide (QuickStart.htm). Då Bridge Commander kan ha en tendens att "frysa" om du ändrar upplösningen från den förvalda 800x600 inifrån spelet, sätt istället parametrarna direkt i filen options.cfg:

[Graphics Options]

Display Depth|16¹

Display Height|1024 (eller 768)

Display Width|1280 (eller 1024)

¹= För vissa grafikkort fungerar inte spelet vid 32 bitar

 

Om du får problem med grafiken, tag bort filen options.cfg, starta om datorn, och starta Bridge Commander direkt med de förvalda värdena.


Systemkrav

PC: Windows 95-XP, Pentium II eller Athlon 300 MHz (Pentium II 450 MHz rekommenderas), 64 Mb RAM, DirectX 8.0a, 16 Mb DirectX-kompatibelt grafikkort och ljudkort (16 bitar)

Inmatning: Mus, tangentbord


Recension

Av Fleetadmiral

2008-05-15
Betyg: 9 av 10
9 9 9 9 9 9 9 9 9

Star Trek: Bridge Commander känns som ett mellanting mellan en rymdstridsimulator och ett äventyrsspel.

 

I Star Trek: Bridge Commander finns ingen separat lektionsdel, utan du får lära dig hur man spelar under det första uppdraget med ingen mindre än Picard som din lärare. Det är ingen avancerad introduktion till spelet utan du får nöja dig med att lära dig det väsentligaste (du kan ju alltid rådråga manualen om du vill veta mer).

 

Spelet är väldigt strukturerat och allt följer i en förutbestämd ordning:

 

1. Du får en order från en amiral som visas på skärmen. Du utför den.

 

2. Det dyker upp en drös med andra uppgifter som måste klaras av. Du utför dem.

 

3. Amiralen visas på skärmen igen, och delar ut nästa order. Så fortsätter det...

 

Ibland händer det visserligen oväntade saker, men annars är det mesta ordentligt tillrättalagt. Det känns egentligen inte som en brist, men väldigt mycket Star Trek :-).

 

Du kan inte spara under uppdragen, utan det görs av spelet efter varje avslutat uppdrag.

 

För att strida med framgång måste du hela tiden söka upp fienden, manövrera i läge, övervaka systemen, utnyttja varje station till fullo, använda rätt vapen (och på rätt sätt) och checka av statusen både på ditt eget skepp och motståndarens. Det kan låta mycket, men ett intuitivt och logiskt uppbyggt menysystem plus snabbtangenter för allt som tänkas kan, gör att det mesta ändå brukar flyta på ganska bra.

 

Den strategiska kartan är riktigt bra. Den visar inte bara positionerna och färdriktningen för alla skepp, utan också spåren efter energivapen och torpeder.

 

Grafiken är utmärkt, med dramatiska ljuseffekter från explosioner, etc. Modellerna av rymdskeppen är ytterst välgjorda. Kommandobryggan däremot ser väl inte mycket ut för världen. Ljudeffekterna finns det inte så mycket att orda om, dom är hämtade direkt från TV-serien. Musiken är av samma karaktär som i serien.

 

Inget annat Star Trek-spel, tycker jag, påminner så mycket visuellt om ett avsnitt från TV-serien, och mitt betyg skulle blivit en fullpoängare om inte spelet varit så kort. Som tur är finns det nästan sanslöst många moder som kan laddas ner från nätet - utvecklade av moddare - för det här är ett spel som man knappast kan få nog av.
Betyg

8.0
13 besökare har betygsatt detta spel.
Ditt betyg:

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter