Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Stjärnflottan

Sovereign

 

Sovereign-klassen är Stjärnflottans mest avancerade skeppsklass och även den längsta. Sovereign-projektet inleddes redan 2338, då presidenten gav Stjärnflottan order om att börja utveckla ett nytt krigsskepp. Skälet var att många trodde att ett krig mellan Klingonimperiet och Federationen var nära förestående. Kriget bröt emellertid aldrig ut, och i stället övergick projektet till att bli ett forskningsprojekt. Skeppsklassen blev till en prototypdesign som enbart fanns i datorerna, men som snabbt kunde sättas i produktion om det skulle behövas.

 

Fram till 2365 överfördes mycket av den senaste och mest avancerade tekniken till klassen - efter att den första kontakten tagits med borgerna. Till en början påbörjades konstruktionen av fyra rymdskepp. Ytterligare några skepp börjades byggas fram till det sena 2360-talet.

 

Första skeppet i klassen lämnade dockan 2371 och fick namnet USS Sovereign. USS Honorious följde sex månader senare. Förlusten av USS Enterprise samma år ledde till att skeppet döptes om till USS Enterprise NCC-1701-E.

 

Text markerad med denna färg är ej kanon

Specifikation


Typ: Slagskepp (Utforskare)

Längd: 680 m

Höjd: 87 m

Vikt: 3 500 000 ton

Antal däck: 24

Besättning: 700

Vapen: 12 typ-12 fasers, 1 kvanttorpedtub, 4 typ-4 fotontorpedtuber

Warphastigheter: Normal gång 8, max marschfart 9,9, maxfart 9,985 (under 36 tim)

 

Kända skepp


Laddar... Laddar...
Facebook Twitter