Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Star Trek: Legacy

Utgivningsdatum: 2006-12-22
Utvecklare: Mad Doc Software
Utgivare: Bethesda
Genrer: Action, Strategi, Tredjeperson
Plattformar: Windows PC, Xbox
Spellägen: Singel, flera spelare online
Era: ENT, TOS, TNG

I Star Trek: Legacy utspelar sig kampanjen under tre perioder; Star Trek: Enterprise, Star Trek: The Original Series och Star Trek: The Next Generation (med DS9 och VOY). I varje era för spelaren befälet över ett Federationsskepp ur samma era. Federationen slåss mot romulaner (ENT), klingoner (TOS) och borger (TNG).

 

Striderna äger rum i nära 3D, men kan ändras till en taktisk skärm i 2D, där spelaren kan ge order till flera skepp i en flottstyrka. T.ex. så kan han ge order om att warpa ett skepp till en specifik position för att försvara en rymdstation eller ett skepp. Utöver den linjära kampanjen finns ett snabbspelsläge som är delvist anpassningsbart; spelaren kan välja sina fiender men inte vilka skepp som de använder.

 

Star Trek: Legacy börjar ett par år efter slutet av Star Trek: Enterprise. Stjärnflottan växer så det knakar och ny teknologi introduceras som dragstrålar och rymdstationer. Spelaren tar kontroll över Enterprise NX-01 som uppgraderats med den senaste tekniken, och spelaren har som första uppgift att hitta ett försvunnet vulcanskepp. Under kampanjens gång får spelaren chans att föra befäl över alla de berömda skeppen från TV-serierna. Samtliga fem kommendörer (Archer, Kirk, Picard, Sisko och Janeway) i spelet lånar sina röster från skådespelarna ur TV-serierna.

 

Spelaren kontrollerar skeppet i första hand med tangentbordet. Beroende på hur väl spelaren löst ett uppdrag påverkar antal befälspoäng, som kan användas för att införskaffa upp till fyra nya skepp.

 

Under kampanjens gång kan spelaren bara ta kontroll över skepp från Federationen, men i snabbspels- och flerspelarläget kan han även föra befäl över klingonska, romulanska och borgskepp.

 

Uppdragen handlar inte bara om renodlade rymdstrider, det kan t.ex. också gälla att eskortera skepp eller försvara planeter mot inkommande asteroider.

 

Kritiken mot (speciellt PC-versionen av) Star Trek: Legacy från fans var massiv. Mest kritiserade man det dåliga gränssnittet, men också att spelet var instabilt och buggigt.

 


Övrigt

Arter: Människor, borger, romulaner, klingoner


Systemkrav

PC: Windows XP SP2, Pentium IV 2,66 GHz eller Athlon XP 2800+, 512 Mb RAM, 5 Gb fritt hårddiskutrymme, DirectX 9.0c, DirectX 9.0 kompatibelt AGP 8x eller PCI Express grafikkort, 128 Mb grafikminne, 16-bitar Direct Sound-kompatibelt ljudkort,

Inmatning: Mus, tangentbord, kontroller (joystick med tangentbordsemuleringsmjukvara)


Recension

Av Fleetadmiral

2008-05-16
Betyg: 6 av 10
6 6 6 6 6 6

Det lät verkligt hoppingivande. Här lanceras ett PC-spel för att fira ett 40-årsjubileum av varumärket Star Trek, som sägs vara fullmatat med rymdstrider av episka dimensioner, och med röster från alla de fem frontfigurerna från TV-serierna. Därför känns det trist att konstatera att Star Trek: Legacy visserligen ser bra ut, men känns halvfärdigt och var (åtminstone initialt) fullt med buggar, en del fatala.

 

Du börjar som kommendör Archer på NX-01, innan du går vidare med de andra befälhavarna Kirk, Picard, Sisko och Janeway. Handlingen binder samman de fem befälhavarna på ett fiffigt sätt och låter borgerna och en långlevande ondskefull vulcan, fungera som en röd tråd genom hela historien som sträcker sig över samtliga Star Trek-seriers tidsperioder.

 

Det som i första hand är frustrerande med Star Trek: Legacy är kontrollerna. Gränssnittet i PC-versionen är helt enkelt riktigt dåligt. Du kan inte använda en joystick, utan är hänvisad till tangentbordet, vilket känns klumpigt, speciellt också som tangentkommandona är högst ointuitiva. Dessutom svarar skeppen trögt på kommandon, och rör sig närmast som genom sirap.

 

Kampanjerna innehåller ett par verkliga höjdaruppdrag, men också några riktiga bottennapp. Värst är ändå att du inte kan spara under uppdragen. Betänk då att en del av uppdragen gott och väl kan ta upp till en timme, så då är det inte konstigt att man med tiden blir ganska irriterad. I flera av uppdragen är det inte heller sällan små mariginaler som avgör om man lyckas eller misslyckas med ett uppdrag - och då vore en sparfunktion en välsignelse.

 

På plussidan kan man iallafall säga att rymdskeppen är detaljrika och snyggt modellerade, och de största slagen kan se helt fantastiska ut, med suveräna ljus- och ljudeffekter och rymdskepp som bryts sönder på ett realistiskt sätt.

 

Det tråkiga är att Legacy hade kunnat bli ett riktigt, riktigt bra spel om utvecklarna väntat lite till med att släppa det tills det blivit stabilare, innehållit färre buggar, och åtminstone gjort det möjligt att använda en joystick.
Betyg

8.7
22 besökare har betygsatt detta spel.
Ditt betyg:

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter