Gå till innehåll

Gissa Star Trek-handlingen!


Rekommenderade inlägg

The last ship part 2. (voy)

Det visar sig att de olika sakerna ombord och systemfelen är försök från skeppet att kommunicera. Paris lyckas ladda ner skeppets databas och inser att den innehåller diverse berättelser från den antika kulturen. Så medan besättningen tvingas lösa diverse moraliska problem som skeppet skapat och samtidigt förhindra att systemen ombord brakar ihop så tvingas Paris att försöka hitta på ett sätt att stoppa skeppet. Det visar sig att Kapten Proton har en nyckelroll i sammanghanget.

Nästa: The last ship, part 3, last episode.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 1 månad senare...
  • Svar 288
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva medlemmar i ämnet

The last ship, part 3(voy)

precis när man har äntligen fått skeppet under kontroll upptäcker 7 of 9 att den sista antäckningen i loggen visar ett Borgkub som anfaller . samtidigt dyker en Borgkub upp och hotar att anfalla om de inte får skeppet voyager flyr med kuben efter sig . när det verkar som mest hopplöst lyckas Tom och seven få kontakt med skeppet och tala om vad som händer , skeppet går med på att överlämna sig till Borg men när det dras in i kuben exploderar det och Borgkuben förstörs det med i explotionen .

NÄSTA : a dark day

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

A dark day (ENT)

Kapten Archers besättning landar på en by på en liten planet. Invånarna hävdar att solen vägrar gå upp på grund av dera syner men Archer inser att det beror på planetens lutning. Problem uppstår när byborna fångar två av besättningsmedlemmarna och hotar att offra dem till sin gud om inte Archer ordnar så att solen kommer åter. Ska den gode kaptenen lyckas med det omöjliga uppdraget?

NY: The second Mirror

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

The second mirror DS9

Sisko och Kira är på väg hem från gammakavaderanten. När det kommer till koodinaterna för maskhålet vägrar passagen att öppna sig. Vägen hem till DS9 utan maskhålet skulle ta väldigt lång tid. De börjar desperat scanna efter maskhålet. Efter flera timmars sökande är de nära att ge upp. Maskhålet dyker dock upp på något felaktiga koordinater. De flyger lättade in i maskhålet för att komma hem.

Det visar sig dock att de hamnat i ett sepgeluniversum olikt något de tidigare har sett. Rymdstationen "Profetens hand" drivs av despotiska bajorans och cardassierna arbetar som slavar sida vid sida med en handfull människor som skulle förhandla om fred för federationens räkning men i stället blev tillfångatagna. Quark är säkerhetschef och till deras förfäran är Odo barägare och småtjuv. När Kira och Sisko går till templet för en lugn stund anklagar prästen för att vara emessery av paraiths - de onda profeterna. Sikso sätts i fängelse i väntan på sitt straff. Kira är tvungen av fundera över hur hon ska rädda Sisko och samtidigt hitta ett sätt att komma därifrån. Då dyker en gammal vän upp Garak fast han ser helt klart ut att vara från bajor.

The second mirror del 2.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

The second mirror del 2 (DS9)

Garak går med på att hjälpa Kira att frita Sisko . de lyckas övertala Odo att hjälpa dem mot en avgift som skulle få en Ferengi att verka girig och de flyr mot maskhålet . när de kommer igenom hindras de av en bird-of-prey , två Romulanska warbirds och tre Jem´Hadarskepp och de anropas av Lursa och Betor som presenterar sig som Magistrater i Dominion . de tror att Kira , Garak och Sisko jobbar för Bajor som försökt erövra Dominion i flera år.

The second mirror del 3

Redigerad av K´hogh son of Klintoch
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 3 veckor senare...

The sedond mirror del 3

Kira lyckas övertala Lursa och Betor att de inte jobbar för Bajor utan de vill ha fri passage till maskhålet. Eftersom Dominion i detta spegeluniversum lidit stora förluster i kriget mot Bajor är de till en början svårt att övertyga dem. Men när de ser Sisko hajar de till. Sisko var i detta universum en stor krigshjälte som hade dött för att rädda kvinnor och barn från Dominion. De gick med på att hjälpa Sisko och Kira fast det fanns dock ett problem. Den sista attacken från bajor hade gjort maskhålet extremt instabilt. Garak som i själva verket var dubbelagent och jobbade för cardassia visste hur de kunde flyga tillbaka. De öppnade maskhålet med hjälp av en inverterad takyonstråle.

Nästa: A secret love story.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

A Secret Love Story, TNG

En morgon satt Reginald Barclay och arbetade med en gammal datakonsol från en icke-identitet skyttel som en awayteam tidigt har hittat ute på sin patrull. Reginald Barclay visste vad han skulle göra med denna brända konsolen för att söka information som kan berätta vad som händ med denna mytiska skytteln. Han upptäckte att de essentiella informationer har förstörts men han visste inte varför någon har raderat dessa information avsiktligt dessa informationen har raderats. Han överraskade sig själv att hitta en liten fil som göms i en replikationfil. Han undrade varför en enkel matrecept fanns i en datakonsol, och tyckte att matrecept borde finnas i en replikationskonsol. Han tyckte att det är märkligt och öppnade denna filen. Han började läsa " .... saknar efter din röst, saknar dofter doft hos dig, saknar känsla att leka med hår. Saknar att smeka din kropp. Sakna efter att somna hos dig och din snarkning. Saknar dig mycket enorm. Tänker på dig varje dag. " -En kärleksbrev, tänkte Reginald Barclay men han insåg att kärleksfilen är fragement, många korta obegriplig meningar. Han visste att den okända avsändaren har aldrig sänt denna filen till sin älskande för att datakonsolen är ordenligt svartbrända som någon har skjutit konsolen sönder med en phaser eller liknande vapen. Han undrade vem den okända personen är. Han beslutade sig att fortsätta läsa den kärleksbrev. "...fruktvärd förbjud att visa kärlek för dig. Din familj kommer aldrig att acceptera mig och vår kärlek. Jag är redo att acceptera att leva ett liv utan dig men aldrig sluta att tänka på dig…."- Oj det är en riktig hemlig kärlek, tänkte Reginald Barclay. Jag tror att jag aldrig kommer att veta vilka par är men det vore kul att överlämna ett brev till mottagare. Reginald Barclay nermonterade vidare på datakonsolen.

Nästa: To be or not to be

Redigerad av Nettan
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

To be or not to be (TNG)

en Klingonsk Vor´cha klass skepp dyker upp . det visar sig vara en medlem ur Klingons högsta råd som är där för att bedriva förhandlingar om ny teknologi som Klingon uppfunnit . Klingonen är känd för att han är den största förespråkaren för att bryta alliansen med Federationen . han tycker inte om förhandlingarna och de kommer ingen vart förren han råkar gå in i holosviten när Picard och Data slappnar av och spelar en pjäs av shakespeare . klingonen ändrar sig och det slutar med ett uppspel i Ten-forward av "Romeo och Julia" , på Klingon .

Nästa: the Stronghold

Redigerad av K´hogh son of Klintoch
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

The stronghold DS9

Quark är på väg att göra sitt livs affär. Till sin hjälp har han för ovanlighetens skull Odo. Det ovanliga samarbetet grundar sig på att Kira och Sisko har blivit kidnappade i Deltakvaderanten. Rasen består av affärsmän som använder metoder som till och med gör att ferengis tycker att de är giriga. Kira och Sisko kommer att bli avrättade inom 24 timmar om inte Quark och Odo lyckas med sitt uppdrag. Quark måste köpa dem fria och han måste förhandla om priset. Om han lyckas kommer de att blir fria och Quark kommer att bli mycket rik. Om han misslyckas kan dock alla mista livet. Förhandlingarna går bra att allt ser ut att gå vägen. Sedan försvinner major Kira och förhandlingarna börjar går riktigt dåligt för Quark.

Nästa: The stronghold del 2.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Quark luskar ut att de som de antagit vara sisko och kira inte alls var dom utan hologram. Genom mutor får han reda på att de riktiga personerna hålls i en fästning högt uppe i bergen som kallas för örn nästet. Medan Odo avleder uppmärksamheten genom att spela quark, kira och sisko vid olika tillfällen beger sig Quark till fästet för att frita kira och sisko....

Ny: The stronghold part 3

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

The stronghold part 3

Odo lyckas till en början ganska bra med att spela Quark, Kira och Sisko. Det blir dock allt svårare för Odo att hålla i sär de olika rollerna. Quark lyckas inte smyga sig in i fästningen utan blir tillfångatagen. Samtidigt misslyckas Odo med Kiras näsa och bli avslöjad. Quark lyckas göra en affär som gör att alla blir fria och han gör en stor vinst på kuppen.

Ny: The new captin.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

The new captain(ENT)

Archer blir utbytt mot en kapten som Vulcans har mer överseende med . men besättningen finner snart brister i hans beslut och när han på en planet med en stor flotta med kraftfulla krigsskepp fattar ett felaktigt beslut hotar krig .

NÄSTA:The new captain del 2

Redigerad av K´hogh son of Klintoch
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

The new captin del 2.

Trip och Malcolm diskuterar hur den nya kaptenen sköter sitt arbete med övriga befäl. De vill avsätta den nya kaptenen för att förhindra krig. Men T'Pol övertalar dem att vänta. När Trip ilsket undrar varför de ska riskera krig säger T'Pol att ibland måste man stå ut med en mindre katastrof för att undvika en större. Under tiden är Archer ute på ett ytterst hemligt uppdrag.

Nästa The new captin del 3.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

The new captain del 3

krigsflottan görs iordning för att anfalla Enterprise och en medlem av regeringen anropar och begär att kaptenen utlämnas . han hävdar att han hör till en liten grupp som inte vill gå i krig mot ett helt folk om bara en individ är skyldig de tror att om kaptenen utlämnas kanske de andra vill lugna ner sig nog för att lyssna . samtidigt har Archer samlat ihop de bevis som visar att kaptenen och ett par höga militärer och politiker gjort sig skyldiga till flera brott . kaptenen arresteras precis i tid för arr Enterprise ska kunna meddela planetens regering som går med på eld upphör mot att förhandlingar om kaptenens utlämnande startar

NÄSTA: the ancient ones

Redigerad av K´hogh son of Klintoch
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

The ancient ones tng

Kapten Picard är på en av sina sällsynta permissioner för att studera lämningar efter en utdöd civilisation. Utgrävningar pågår i en grotta. Han ser något lite längre in och crawlar sig in. Han hittar gamla krukor som med inskriptioner han inte kan tyda. När han scannar krukan uppträder en konstig energisignatur. Energin byggs upp väldig snabbt och får grottan att rasa. Picard förlorar medvetandet. När han vaknar till finner han att han är instängd i en liten grotta. Cirklar av gult ljus svävar ovanför hans huvud. Kapten Picard förstår att han har träffat på intelligent liv. Han vet bara inte hur han ska kommunicera med dem. Han kan inte får kontakt med någon utanför grottan och han behöver hjälp att komma ut för luften blir allt tyngre att andas.

Utanför grottan händer förbluffande saker.

Nästa The ancient ones del 2

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

The ancient ones del 2

Riker har befälet på Enterprise som är i omloppsbana runt planeten när ett skepp som är tolv gånger så stort som en Borgkub och ser ut som en kristall dyker upp . plötsligt upptäcker Data en form av kommunication mellan planeten och skeppet han upptäcker att det är mycket mer avancerat än vad han kan klara av att tyda . nere på planeten har Picard

försökt tala med de främmande varelserna när de plötslig förvandlas till kristall

NÄSTA: The ancient ones del 3

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Picard är fortfarande instängd i grottan och han börjar bli desperat eftersom syret håller på att ta slut i grottan. Kristallen bara står tyst framför Picard och verkar mer död en levande. Picard försöker desperat ropa på hjälp. Ingen hör honom och han är på väg att förlora medvetandet. Då ser han ett starkt ljussken och berget som stänger in honom försvinner. Han stapplar ut i ljuset.

Det visar sig att kristallvarelserna tillhör en urgammal ras som har befolkat planeten. För mycket länge sedan övergick de till att vara varelser av ren energi som kunde förvandla sig till kristall tack vare en struktur i berggrunden på planeten. Kristallvarelserna kommunicerar via starka känslor. Det var först när varlesen kände Picards starka rädsla som den förstod honom. Kristallvarelserna hade legat i dvala under en mycket lång tid och de väcktes när Picard hittade krukan. Varelsena bad alla arkeologer att lämna planeten. Picard fick en genomskinlig mycket vacker droppformad sten.

- Om du någonsin är instängd igen så ska denna sten hjälpa dig att bli fri. Men kom i håg att den fungera bara om du känner en riktigt stark känsla.

Nästa

The pahantom of the opera.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

The phantom of the opera (tng)

Will Rikers musikintresse gör att han blir eld och lågor när ett nytt musikprogram som utspelar sig på operan i paris dyker upp bland holonovellerna. Rollen innebär att man spelar en musikant som samtidigt är privatdetektiv och ska försöka lösa mysteriet med fantomen som härjar på operan. Will lyckas snart luska ut att fantomen är en herre som kurtiserat en av de kvinnliga sångarna på operan och gett henne privatlektioner. Men gentlemannen Will känner igen en förälskelse när han er en och låter de tu hållas fast han egentligen borde ange dom om han ska spela sin roll. Precis när programmet går mot sin höjdpunkt upptäcker Will till sin fasa att en alien har övertagit holodäcket, spärrat utgångarna samt slagit ifrån säkerhetsprotokollet. Dessutom har denna alien, förklädd till en vacker kvinna, förlett mobben att tro att det är Will som är fantomen på operan vilket gör att de jagar will över paris hustak...

Ny: The Phantom of the opera II

J.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

The Phantom of the opera II

Riker springer över taken jagad av alla de arga musikälskarna. han hoppar mellan taken och undviker att ramla ner, men alla de andra gör precis samma sak. Riker upptäcker att det är över 10 meter till nästa hustak och så långt kan ingen hoppa. men så kommer han att tänka på holonovellen han körde förra veckan, den hette The MaTREKs och där levde folk i ett datorprogram. och eftersom inget var på riktigt kunde man tänja på gränserna och hoppa över enorma avstånd och till och med ducka för faserskott. "eftersom holodäcket inte heller är på riktigt så borde jag kunna göra samma sak" tänkte Riker. han började springa fortare och fortare, men ju närmre kanten han kom ju läskigare blev det. det slutade med att han blundade samtidigt som han sprang. det skulle han aldrig ha gjort, han snubblade på takkanten och störtade ner mot marken. Riker såg alla sina minnen blixtra förbi framför ögonen och han var säker på att detta var hans undergång. plöstligt så blir han jätteblöt och upptäcker han landade i...

Nästa: The Phantom of the opera III

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

The Phantom of the Opera III

... en vagn full med vattenmeloner. Han rser sig och börjar springa. En mobb med utomjordingen i spetsen kommer fram runt hörnet. Riker vänder sig om för att fly men vägen är blokerad. Då strålas helt plösligt Data, Worf, Geordi och Deanna in. Dom skuter utomjordigen och programet kollapsar. Riker bestämmer sig för att inte använda holodäcket på ett tag.

Nästa:"Zombies in the jefferis tube!"

Redigerad av P'kea
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Zombies in the jefferis tube!" VOY

Naomi Wildman ska ha gå och lägga sig och Neelix berättar en spökhistoria om Vampyrer och Zombier när hon sen sover drömmer hon att Zombier tar över Voyager och när hon vaknar rusar hon till den plats de var på i drömmen nämligen jefferistuben när hon öppnar luckan kommer det ut en zombie . Zombierna anfaller skeppet och flera blir bitna och förvandlas till zombier de med de enda som kommer undan är Seven , Naomi och doktorn som flyr i Delta flyer

TO BE CONTINUED

NÄSTA .Looking for home

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Looking for home

Deanna sitter och läser en bok i sin hytt när det ringer på dörren. "kom in" säger hon och Data tittar in. "hej, Data" säger hon, men Data bara tittar sig omkring och sedan vänder han om och går ut i korridoren. Deanna undrar genast vad han sysslar med och skyndar sig ut i korridoren. där ser hon att han ringer på nästa dörr, han tittar in och går sedan till nästa dörr. Deanna frågar "vad gör du Data?". "I'm looking for home" får hon som svar. Deanna hjälper Data hem till sin hytt och går sedan tillbaka för att fortsätta med boken.

lite senare på dagen upptäcker hon att Data ytterligare en gång irrar runt ombord och den här gången letar han efter bryggan. Deanna hjälper istället Data ner till maskinrummet där Geordi får ta en titt på honom. "det verkar som att ditt lokalsinnes-chip har börjat glappa, men det löser vi enkelt med lite lim" säger Geordi.

Nästa: Doctor's Orders

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Var med i konversationen

Du kan skriva ett inlägg nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att skriva inlägg med ditt konto.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Inklistrad som formaterad text.   Klistra in som klartext istället

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa nytt...