Jump to content

Knowing och Outlander


Aike

Recommended Posts

Det är inte bara Star Trek som har premiär nästa fredag, utan även två andra sci-fi-filmer: Knowing och Outlander.

I Knowing spelar Nicholas Cage huvudrollen, och det verkar vara en Twillight Zone-inspirerad historia. En ung pojke verkar kunna förutspå naturkatastrofer och på något sätt är utomjordningar inblandade. Verkar helt ok, även om den fått medelmåttiga recensioner.

Outlander har dock en skruvad historia som känns lite b-filmsaktig:

"Kainan, en man från en annan värld kraschlandar på jorden med sin märkliga farkost, mitt under vikingatiden. Men han kommer inte ensam. En fruktansvärd varelse vid namn Moorwen kommer honom tätt i spåren och förintar allt i sin väg i jakt på rymdfararen. Kainan lyckas till slut liera sig med vikingarna och avancerad teknologi möter nu järnålderns primitiva teknik i kampen mot monstret."

Kan bli coolt eller hur töntigt som helst, känns dock lite som en film jag hyr på dvd.

http://www.sf.se/filmer/film?filmid=7000042

Risken är dock liten tror jag att de tar mycket publik från Star Trek. Knowing har t ex trots Cage fått lite publicitet och har premiär här långt efter övriga världen.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 months later...
  • 4 months later...
  • 1 month later...

Knowing har jag inte sett, men jag köpte Outlander för ett tag sedan. (Utförsäljningslådan hos videouthyraren, fem för en hundring, då blir det lite uddainköp ibland.)

Efter att ha läst här, och lite andra ställen på nätet, var inte förväntningarna på topp. Och visst. Det var inte den bästa filmen man sett. Men efter att ha sett klart den tyckte både min fru och jag att, så illa var den ju inte. En nypa Alien, en nypa Xena och en stor skopa Beowulf, tilrett med ett stort mått av logikmissar. Det sista gav en del goda skratt för oss som gillar sådant. :lol:

Link to comment
Share on other sites

De underjordiska lavaströmmarna i Norge är en sak jag inte hört talas om tidigare. Att den lilla byn kunde smäcka upp en fälla fylld med uppskattningsvis minst 30 kubikmeter lampolja på en eftermiddag verkade lite konstigt. Och givetvis klassiska fantasyfenomen som manliga krigare i björnfällar och kvinnliga dito i små läderkreationer.

Men till filmens försvar får man ändå säga att man hade utvecklat monstrets bakgrund lite och förklarat varför det var argt. Och det fanns en del saker som man faktiskt hade lagt lite möda på att lösa logiken bakom. Till exempel förklarades hur huvudpersonen plötsligt kunde förstå fornnorska.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...