Jump to content

Star Trek TNG på YouTube


khelben
 Share

Recommended Posts

Dett är nog snarare så att i princip allt på youtube är olagligt. Åtminstone enligt svensk upphovsrätt. Tror att dom har en lite yvigare citaträtt i USA till exempel, men enligt svenska regler är i princip bara sådant där den som lägger ut filmen har gjort allt OK. Så finns det med bilder, ljud, musik, manus etc. som någon annan ligger bakom så är det upphovsrättsbrott. (Om jag minns rätt från när jag läste sånt...) Samma sak borde rimligen också gälla om man kopierar skämtteckningar o hänger upp på kontoret :rolleyes: Enligt domen mot pirate bay är det ju olagligt att länka till saker som sprids olovligen också. Så i en stenhård paragrafryttares värld är det här säkert helt fel.

Å andra sidan tror jag inte att någon skulle klassa en sådan här lista som värre än att informera om att något kommer att visas på TV ikväll. Youtube, i motsats till exempelvis Pirate Bay, plockar ju bort saker när upphovssmännen säger till. Så dom har klarat sig undan stämningar. Och som khelben sa, det är ju inte direkt DVD-kvalitet. Så jag tycker att det borde vara OK att länka till det här på forumet. Men det är en gråson...

Link to comment
Share on other sites

Jag bedömer inte Youtube-listor över Youtube-filmer som olagligt.

Det låter ju positivt. Inga av dom filmer som finns i spellistan är filmer som jag själv lagt dit för övrigt, enbart länkat till vad andra lagt upp. De klipp som strider mot vad som får ligga på YouTube kommer med största sannolikhet att raderas därifrån. Det är så dom brukar göra, som bl.a. nämnts i den här tråden.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

jag tycker att det är nice att du har orkat göra det, att länka då till alla för det kan vara bra ha någongång måste jag säga til exempel för att få folk att bli trekkies kan man visa en liten del av ett avsnitt bara som ett smakprov.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...