Jump to content

Vilket avsnitt avskyr alla utom du?


RoLaren
 Share

Recommended Posts

För min del är det ett enkelt val. VOY Threshold. Detta utskällda och avskydda avsnitt tillhör ett av mina favoritavsnitt från VOY. Det är svårt att förklara varför jag gillar avsnittet. Själva storyn är unik för Star Trek. Det är lite som en tribut till Flugan och monsterfilmer. R D McNeill gör en strålande insats och hur kul är inte slutet när T Paris rövar bort Janeway och de får avkommor. Avsnittet passar bra till Halloween också.

Link to comment
Share on other sites

Jag tycker att Elogium (VOY) är helt klart underskattat. Det är ett avsnitt som verkligen för ihop Kes och Neelix, och där båda karaktärerna växer väldigt tidigt i serien. Tyvärr hör man mest negativt om det.

Sen så har vi "The Thaw" även detta från Voyager, när Harry och B'Elanna hamnar i en värld styrd av den där onda clownen. Det är inte seriens bästa avsnitt, må så vara, men det ger iallafall mig kalla kårar.

Link to comment
Share on other sites

Det finns massor av avsnitt som jag tycker om men som många andra tycker mindre om. Antingen att den stora massan tycker det, eller att större delen av ens umgängeskrets tycker det. Samma sak är det givetvis omvänt, där andra tycker om ett visst avsnitt som jag ogillar. Personlig smak FTW!

Några avsnitt som jag tycker om men som många andra ogillar är bland andra "The Thaw" och "Tuvix" fr??n VOY. I det förstnämnda så tycker jag om den annorlunda känslan som avsnittet återger. Samma sak när det gäller det sistnämnda avsnittet där man lyckas bra med att balansera mellan humor och allvar.

Från TNG så verkar jag vara ensam om att tycka om avsnittet "Skin of Evil". Jag gillar karaktären Tasha Yar och tyckte det var tråkigt att hon skrevs ut ur serien, men det blev ett bra avslut trots allt.

I ENT tycker jag väldigt lika med dom flesta.

DS9, TOS och TAS har jag inte sett i dess helhet så det låter jag vara osagt tillsvidare.

Link to comment
Share on other sites

Tuvix är ett av mina favortavsntt just för att man blandar 2 individer som är så olika. Tuvok kan ju egentligen inte fördra Knee-licks men Tuvix kan dra nytta av båda individernas bästa sidor.

Skin of Evil är även det ett avsnitt jag gillar. Bra story. Passar bra till Halloween också Trist att Tasha försvinner ur serien dock.

Link to comment
Share on other sites

...Passar bra till Halloween också...

Jag håller med dig i det som du skriver om avsnitten. På tal om Star Trek och Halloween så lyfte jag en äldre tråd som jag startade för några år sedan och som du kanske kan titta in i om du har tips på bra avsnitt av tv-serierna som man kan se när det är Halloween.

Edited by Vorik
Link to comment
Share on other sites

Tuvix gillar jag också, även Threshold och Elogium. Tycker det är roligt med avsnitt som har lite mer fokus på karaktärerna och deras känsloliv.

Andra avsnitt jag gillar som blivit sågade är Move along home (DS9). Tycker i regel om alla avsnitt med Quark i fokus, han är en underbar karaktär :), alltid lika girig men med ett samvete allra längst innerst inne. Quarks avsnitt är ofta mycket undervärderade tycker jag.

Manhunt (TNG) är ochså kanon tack vare Majel Barrett, hon gör verkligen sin roll jättebra.

Link to comment
Share on other sites

Jag tycker att slutet på VOY är helt okej. Det var ett ganska väntat slut utan några större överraskningar, men som trots allt är välgjord och ett bra avslut. Mina invändningar mot VOY på slutet var att man hade så brottom med att knyta ihop allt att en hel del blev lidande av det. Men man kan inte få allt. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Det avsnittet är helt ok. Nu ska jag sticka ut hakan ordentligt och nämna "Spock's Brain". I alla år har jag hört hur dåligt avsnittet är och hur sexistiskt det är men jag tycker att avsnittet är rätt bra. Avsnittet är verkligen inte speciellt mycket mer sexistiskt än andra TOS-avsnitt. Det här med en radiostyrd Spock vore väl trevligt att ha :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...