Gå till innehåll
startrek92

Doom

Rekommenderade inlägg

Doom kom 1992 och ändrade allt, folk var chokerade över hur brutal den var och vist var den men ingenting jämfört med dagens spel och skräckfilmer. Viktigaste är att ta spel bara som spel och sama med filmer, det stämmer att hemska spel och filmer passar inte alla som vi har fått märka med hemska exempel.

Doom lever fortfarande vidare inte bara därför att doom3 kom ut några år sedan,utan fortfarande gör vanliga människor banor till gamla doom och online spelar ännu många.

om du vill spela online rekommenderar jag Zdeamon och skulltag som för med sina nya speltyp doom till en helt ny nivå :)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ja, Doom är en klassiker. Att det fortfarande är aktivitet kring det förvånar mig inte med tanke på att det fortfarande är spelbart och betydligt enklare än många moderna first person shooters.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag minns när det var helt nytt och de flesta inte hade PC:er hemma än. De visade då Doom-spelande på tv på någon kanal. Oj vad man satt och dreglade och längtade då.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Doom var det första skjutspel jag spelade. Det går ju att märka att en jättestor del av den tidiga FPS-scenen inte bara var ID Software till stor del, utan även att de FPS som inte kom därifrån var sjukt influerade av ID Software. Jag tuggade ID Software-spel efter ID Software-spel på den tiden. Hexen är kanske det mest underskattade av dem.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Här är ett sorligt exempel på att alla spel och filmer inte passar alla http://sv.wikipedia.org/wiki/Eric_Harris_och_Dylan_Klebold.

Det som jag inte kan förstå är folk som håller dem som hjältar på Youtube, det är helt otroligt mot de döda och deras anhöriga... Det kan jag förstå om man tycker att det var synd att de dog och fick ingen hjälp i tid, men att tycka att döda andra är bra,nej vart håller världen på att fara.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Finns faktiskt ett spel baserat på den händelsen. Spelets officiella hemsida är här. Det finns att ladda ner här.

Varför skulle man spela det?

Det är självklart en smaksak huruvida man vill spela det eller inte. Jag spelade det för att jag tycker att det är en intressant skildring av händelserna. Om du är intresserad kan det kansek vara bra att läsa skaparens perspektiv.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Var med i konversationen

Du kan skriva ett inlägg nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att skriva inlägg med ditt konto.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Inklistrad som formaterad text.   Klistra in som klartext istället

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa nytt...