Jump to content
Sign in to follow this  
Nyhet

Ny SF-film största biofloppen någonsin

Recommended Posts

Disneys rymdäventyr John Carter är en dunderflopp. Bolaget räknar med att förlora 1,4 miljarder kronor efter två katastrofala veckor på biograferna världen runt för filmen, skriver Aftonbladet.

Det är nästan 400 miljoner kronor mer i förlust än vad den hittills största floppen förlorat. I dag toppar piratfilmen Cutthroat Island flopplistan med en förlust på drygt en miljard svenska kronor.

Källa

[ Till originalnyheten ]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dom pratade om den där filmen på radion förra veckan. En del av förklaringen till floppen berodde, enligt radion på att folk glömmer för fort, ingen kommer ihåg vem John Carpenter var. Det fanns ett annat namn på den innan den blev färdig. Om film inte blir succé första helgen finns tydligen ingen räddning senare heller.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Men snälla någon, att filmbolaget trodde på idéen är ju helt otroligt. Den luktade ju flopp redan första gången man ens hörde talas om den.

Jag gillade också Cutthroat Island, den var ju jättebra. Jag var annars övertygad om att Waterworld var den filmen som varit den största förloraren för filmbolaget. Har för mig att den filmen nästan satte Universal i konkurs. Ändå tycker jag att den är helt ok också.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det är en gammal myt om att Waterworld var en så stor katastrof, det var den långt från att vara. Den gick med vinst, om man ser till intäkter vs budgeten. Då är ju inte all reklam inräknat i budgeten, men det finns flertalet storproduktioner vars intäkter inte ens täcker produktionskostnaden av filmen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verkligen synd att filmen floppar. Har läst dom tecknade "Warlord of Mars"-serierna på min telefon ett tag och dom är bra. Barsoom är en intressant värld. (läs mer på Wikipedia om ni är intresserade)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...