Jump to content

Star Trek 12 har fått sin titel


Nyhet

Recommended Posts

BildTrekMovie har bekräftat med flera källor att titeln Star Trek Into Darkness har valts som titel på JJ Abrams andra Star Trek-film som har premiär 2013. Titeln har bestämts efter långa diskussioner i det kreativa teamet. Paramount provade flera olika titlar under sommaren, bland annat ett som inte innehöll "Star Trek". Titeln som valts innehåller inte ett kolon, som vi varit vana med från Next Generation-filmerna, som "Star Trek: First Contact" eller "Star Trek: Nemesis".

Källa

[ Till originalnyheten ]

Edited by Nyhet
Link to comment
Share on other sites

En omröstning på TrekMovie.com visar att klart fler tycker om titeln (39 %) än ogillar den (27 %) (övriga har ingen åsikt. För närvarande 4 100 som röstat). Själv tycker jag om "Into Darkness". Titeln behöver ju inte anspela på att filmen har en mörk ton, utan kan också tyda på att man ger sig in i det okända. TrekMovie spekulerar emellertid att man kan ha inspirerats av den mörka tonen i Batmanuppföljaren "The Dark Night" som dragit in extremt mycket pengar över hela världen.

Edited by Fleetadmiral
Link to comment
Share on other sites

Vad menar du med olikt Braga-Trek?Idén med den alternativa tidslinjen kommer ifrån TNG avsnittet Parallells som skrevs av just Braga. Brannon Braga ville också göra Star Trek mörkare, bland annat ville han att dubbelavnsitten Year of hell i Voyager skulle varit en säsongsarc, men fick nej av tv-bolaget. Enterprise, som han var medskapare till, var också betydligt mörkare än TNG och TOS. Liksom First Contact som han skrev med Moore. Skulle Into Darkness vara mörkare, vilket titeln antyder, så är det snarare i linje med Bragas vision av Star Trek än något annat.

Link to comment
Share on other sites

Jag menar just att Abrams har medfört en förändring i star trek universumet. Filmen star trek 2009 införde en massa nya saker som egentligen ledde till att man knappt har någon canon alls längre(förutom ENT). Eller om man betraktar TOS, VOY, TNG och filmerna innan denna som prime universe så är ju det canon på ett sätt.

Att man bygger vidare på bragas idéer är väl ingen nackdel som jag ser det.

Vad jag menar med mina kommentarer är: Jag tycker att det var lite väl negativ respons på filmens titel. Vi vet inte något om vad darkness relaterar till: Kanske kan det vara förstörelsen av vulcan, ett område i rymden. En mental bild eller något annat.

Namnet taget ur luften kanske leder en att tänka mer mot spaceopera än sci fi men jag tycker i alla fall att det inte säger så mycket om filmen egentligen. Insurrection kanske inte heller var ett så bra namn men jag gillade filmen...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...