Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

Recensioner av Star Trek-filmen

Aike på forat har för Star Trek Databas räkning översatt delar av de första recensionerna som har kommit idag för den nya filmen, och de är väldigt positiva Om ni vill läsa fler recensioner som inte kommer från fans har vi en särskild diskussion i forat. Observera att det finns mycket små spoilers i recensionerna nedan, knappt värt att nämna, men för att undvika att någon känner sig överraskad...

The Australian:
Resultatet är en triumf, som säkerligen inte bara kommer ses som ett av Treks bästa ögonblick, men även som en av de bästa sci-filmerna som har gjorts.
...Abrams kommer att få dig att tro på en framtid fylld av gröna kvinnor, utomjordingar med insektsögon som arbetar på bryggan ombord Enterprise , och rymdstrider som får det mesta av tidigare Trek-filmer att se ut som tecknade filmer en lördagsmorgon...
Den unga rollbesättningens skådespelarprestationer är fenomenala...Star Trek är ungt på nytt. Det är sexigt, men har också ett rika känslomässigt djup bland de suveräna effekterna ...Abrams triumf är att han expanderar antalet fans utan att skrämma bort de trogna.

SFX:
Det finns en anledning varför JJ Abrams reboot lyckas, och det är förkroppsligat av en figur som sitter gränsle över franschisen som en koloss med en trasig uniform. Hans namn är James T Kirk. Star Treks universum behöver desperat Kirk, och allt han representerar. Det behöver hans vilda frigjordhet, hans våghalsiga dynamism, hans pulserande virilitet. Utan honom och hans sort, har det blivit dött och fallit i onåd. Genom att låta honom återuppstå har Abrams inte bara återupplivat och vitaliserat Star Trek, han har gett det en dos viagra...
...vissa kommer att rynka på näsan och anklaga den här filmen att vara ytlig, för actionorienterad, för tonårsorienterad, avskaffa Star Treks ansvar att tackla tunga sociala ämnen -- de enda teman som tacklas här är sorg och hämnd. Till dem säger vi först: kom igen låt oss vara ärliga: Star Treks intellektualism är massivt överdriven...För det andra: den nya starten är inte nödvändighetsvis rätt plats eller tid för djupa tankar eller stora idéer: det kommer att bli gott om tid för det i framtida filmer...här är vad som räknas: den här sommaren efter Abrams explosiva episka film har "nerve-pinched" allt motstånd kommer vi höra phaserljud i parker och trädgårdar när unga pojkar kommer att leka Kirk och Spock...för det här är vi skyldiga han (Abrams) ett stort tack.


Total Film:
Gosse, valde Paramount rätt regissör för jobbet. Abrams har slagit en homerun genom molnen och ut i hyperrymden, genom att leverera den första genuina blockbustern i år och genom att sätten standarden för vad som ska komma. Precis som i TOS är relationen mellan Kirk och Spock i centrum. Spock är den den mest intressanta av de två rollfigurerna, och Zachary Quinto är perfekt, hans ungdomlighet kanske erbjuder något mindre tyngd än Leonard Nimoy (som också är med i filmen), men hans energi för med sig något nytt och lockande -- du känner den mänskliga/vulkanska, känslomässiga/logiska striden som stormar inom honom mer intensivt än förut...Pine är också bra som en politiskt inkorrekt Kirk...Om Quinto är själen, så är Pine motorn vars ohämmade tanklöshet för filmen framåt. [Pines] ungdomliga sätt att vara gör honom lite mer som Luke än Han, men när det är dags för uppföljare borde han vara helt rätt. Dynamiken mellan de två huvudrollerna är precis som den ska vara: beröm ska utdelas till filmens manusförfattare Roberto Orci och Alex Kurtzman.
...Om det finns svagheter så är de små. Den unga, vibrerande rollbesättningen genererar gott om action, men kanske inte så mycket intelligens (Quinto undantaget). Eric Banas skurkroll Nero får jobbet gjort, men är knappast så stor som Vader eller Khan och ger inte dramat den tyngd eller känslomässiga påfrestning som en riktigt bra skurk kan erbjuda. Man kan också argumentera att optimismen i Roddenberrys vision inte är riktigt där (fastän med uppföljare, så borde den komma), vilket lämnar filmens budskap att enbart handla om att man ska följa sitt öde och uppfylla sin potential. Men gör inte ett misstag: det här är verkligen Star Trek: The Movie, den största, mest djärva filmen franschisen har sett hittills. Hardcore trekkers kan möjligen föreslå att "den inte är så bra som Khan", men resten av oss (och filmens intäkter) kommer att berätta en annan historia.


Sydney Morning Herald (videorecension):
Star Trek är fenomenal.


(Tack till Aike)

Senast i forumet

Bokutgivningar

Det finns inga aktuella utgivningar just nu.

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter