Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

Warpmotorn - kanske inte omöjligt i en framtid

En av Star Treks absolut viktigaste uppfinningar är otvivelaktigt warpmotorn. Nu menar flera vetenskapsmän att det är fullt möjligt att motorn någon gång blir verklighet, och inte bara finns i science fictionförfattarnas huvuden. Grundidén med warpmotorn är att man tar ett stycke rum-tid och sätter fart på rumtidsstycket, och därmed i teorin kan färdas hur fort som helst, även snabbare än ljuset.

I laboratorium anser man sig ha kunnat påvisa att det är möjligt att förändra rymdens geometri. I ett försök använde man stillastående gyroskop placerade ovanpå snabbt snurrande supernedkylda ringar. Det märkliga var att man genom gyroskopen detekterade en roterande rörelse mot omgivningen trots att gyroskopen själva stod stilla. Forskarna postulerade att ringarna på något vis "drog" med sig rymden och att det var denna rörelse som gyroskopen påvisade.

Sedan länge har man ansett det största problemet vara den enorma mängd energi som skulle behövas för att förvränga rummet. Nu tror man - att om vi på något vis kunde skörda den mystiska antigravitationella kraft som kallas mörk energi, som har den rumtidsförändrande egenskapen som sitt främsta kännetecken - så skulle mycket vara vunnet.

Se Video.

Senast i forumet

Bokutgivningar

Det finns inga aktuella utgivningar just nu.

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter