Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

Star Trek spränger 300 miljonerdollarsvallen

Star Trek har nu spelat in 311 miljoner dollar globalt, skriver Hollywood Reporter.
Bäst går det i USA, där filmen är årsetta.

Star Trek följer samma mönster som nästan alla filmer i serien: den går bättre i USA än i den övriga världen. Nästan 70 procent, eller 209,5 miljoner dollar, av de 311 miljonerna kommer härifrån.

Filmen är först i år att passera 200 miljoner dollar i USA. Men USA-etta blev den redan förra veckan, då den gick om tidigare ettan Monsters vs. Aliens.

Star Trek är globalt sett fyra på intäktslistan.

Fler fakta om filmens intäkter så här långt:

*Star Trek är den fjärde mest framgångsrika prequelfilmen i USA. Bara Stjärnornas krig episod 1-3 har spelat in mer pengar. Bakom finns filmer som Casino Royal, Batman Begins och Alien vs. Predator. Se hela listan här.

*Justerat för inflation är filmen med sina 209,5 miljoner dollar den tredje mest framgångsrika Star Trek-filmen i USA. Bara The Motion Picture (239,1) och The Voyage Home (212,3) har spelat in mer pengar. Redan under denna vecka kommer filmen att bli tvåa på listan.

*Den brittiska marknaden är den som går bäst förutom USA. Mer än en fjärdedel eller 26,1 av de 101,5 miljoner dollar filmen har spelat in utanför USA kommer härifrån.

*Tyskland är en besvikelse. Filmen har sålt betydligt färre biljetter än First Contact och Insurrection, som sålde cirka 2,4 miljoner stycken vardera. Det är till och med möjligt att den inte ens klarar att gå om Nemesis 1,3 miljoner sålda biljetter.

Senast i forumet

Bokutgivningar

December 2021:

Aktuella träffar

  • 7:e december -21
    Övriga grupper: IVPN
  • 21:a december -21
    Övriga grupper: IVPN

Alla årets träffar »

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter