Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

Star Trek Fictions - film- och seminariekväll i Stockholm

Avdelningen för teknik- och vetenskapshistoria på KTH i Stockholm har tre temakvällar under hösten där det börjar med filmvisning och avslutar med ett seminarium. Ur beskrivningen för seminarieserien hämtas:
Science fiction är ett medium där frågor runt teknik, samhälle och kultur diskuteras och tolkas. Detta sker i ett samspel mellan läsare/tittare, mediaindustri och forskningsvärlden.
Men hur ser detta samspel ut? Och vad får det för konsekvenser? Kom och diskutera dessa frågor under en seminarieserie med filmvisning!

Den första film- och seminariekvällen är redan nu på måndag den 28 september och har titeln "Star Trek Fictions". Den handlar om fanfiction inom bland annat Star Trek och kvällen leds av Malin Isaksson från Umeå Universitet. Filmen som visas denna kväll är ingen mindre Star Trek II: Khans vrede. Platsen är Reaktorhallen på KTH (KTH Campus, Drottning Kristinas väg 51) och föreläsningarna varar ca 30-40 minuter med start kl 17:00. Därefter visar man en film. Kvällen är slut omkring kl 20.30.

Observera att det är ett begränsat antal platser. De övriga två kvällarna är den 26/10 (tema: "Consuming sci-fi" - Star Wars och Aliens, med filmen Alien) och den 23/11 (tema: "Cyborg Images" - cyborger med filmen Terminator 2: Judgment Day)

Senast i forumet

Bokutgivningar

December 2021:

Aktuella träffar

  • 21:a december -21
    Övriga grupper: IVPN

Alla årets träffar »

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter