Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

Gatekeepers "Kick-off" på Subtopia

Igår lördag var det en kick-off för Gatekeeper. Thomas Dahl (regissör och en av grundarna i gruppen "4fathers") pratade en del om projektet och visade en introduktionsfilm om projektet. För er som inte vet det är Gatekeeper ett MTC (Multi Talent Coorperation) och en crossover mellan Star Trek och Star Wars. Alla som känner sig manade har chansen att vara med, antingen som skådespelare eller genom att hjälpa till. Det kommer även att finnas flera sponsorpaket att köpa, från väldigt lite till 10 000 kronor och varje sponsorpaket ger mycket tillbaka i form av namnet i filmen upp till talroller i densamma.

Det mesta av inspelningarna kommer att äga runt på Subtopia i Alby de kommande åren. Det som är mest roligt för de som är Stockholmare är väl att det kommer att dyka upp en del kända ansikten, bland annat kommer den inte helt okända Denise Crosby (Natascha Yar) att göra en röstroll som datorn och vår egen astrounat Christer Fuglesang kommer att spela sig själv (hur nu det ska gå till med tanke på att filmen utspelar sig på 2800-talet). Komplett lista finns på Gatekeepers hemsida och forum och det pågår förhandlingar med flera personer så det är inte helt omöjligt att det dyker upp ännu fler namn om alla förhandlingar går i lås (Även några från Star Wars-sidan är på gång men Thomas vill inte ge ut namn innan alla förhandlingar är klara och kontrakt skrivet.)

Det kommer även att hållas flera kurser i hur det går till att göra film under åren som kommer och dessa kommer, om jag har förstått det rätt, att vara öppna för alla. Dessa kurser är en del i avtalet mellan Subtopia och Gatekeeper. Gatekeeper kommer även att hjälpa till att bygga upp en fullt utrustad grönskärmsstudio i Subtopia vilket är något som saknas eller i varje fall är ganska sällsynt i Sverige så det torde glädja de som gärna (undertecknad inkluderad) använder cgi, mattepainting och andra spännande engelska ord i sina filmer.

Det hela slutade med att Jonas från Subtopia beskrev lite om Subtopias planer inom filmområdet och det verkar som att de håller på och utvecklar ett svenskt Hollywood (swewood?) söder om Stockholm med alla tänkbara resurser för filmfolk, alltifrån studios till nätverksbyggande. Vad det betyder för kvaliten på de svenska filmerna återstår väl att se men det är kul att det finns de som vågar satsa på sådant här.

Senast i forumet

Bokutgivningar

November 2021:
December 2021:

Aktuella träffar

  • 7:e december -21
    Övriga grupper: IVPN
  • 21:a december -21
    Övriga grupper: IVPN

Alla årets träffar »

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter