Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

Patrick Stewart om sin våldsamma barndom

Patrick Stewarts far misshandlade hans mor regelbundet.
Nu skriver Stewart om sin skamfyllda barndom i The Guardian för att väcka medvetenhet om våld i hemmet.


Stewarts far, Alf, hade två sidor. Å ena sidan beskriver Stewart honom som "en disciplinerad, välorganiserad och karismatisk officer" som deltog i andra världskriget. Bland annat var han en av de sista brittiska soldaterna som evakuerades från franska hamnstaden Dunkirk 1940 efter Tyskland invaderat Frankrike. Han deltog också i kriget som fallskärmsjägare i allierade operationer på Kreta och i Italien.

Å andra sidan var han i det civila livet en "arg, olycklig och frustrerad man som inte kunde kontrollera sina känslor eller händer". Nästan varje fredagskväll efter hans pubbesök brukade fadern misshandla Stewarts mor.

"Som barn bevittnade jag hans upprepade våld mot min mor och skräcken och misären han orsakade var sådan att jag kände om jag hade kunnat lyckas, så skulle jag ha dödat honom... Min barnsliga instinkt var att beskydda min mor, men mannen som skadade henne var min far, som jag respekterade, beundrade och fruktade."


Stewart skriver vidare om hur han ville att ilskan skulle försvinna och hur han kände sig ansvarig, ensam och hade skuldkänslor.

"Varje måndagsmorgon gick jag till skolan fylld av skam och bad att jag inte skulle träffa på en granne eller skolkamrat som hade hört helgens bråk."

Skådespeleriet blev Patrick Stewarts fristad.

"Scenen var en mycket säkrare plats för mig än något jag genomlevde hemma -- det erbjöd mig något att fly till. Jag kunde vara någon annan, på en annan plats, i en annan tid."

Stewart berättar om sin upplevelser för att visa sitt stöd för organisationen Refuge som är en brittisk kvinnojour. Han har arbetat för organisationen sedan 2007.

Senast i forumet

Bokutgivningar

Februari 2022:

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter