Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyheter

Fuglesang väljer sina fem favoriter bland rymdfilmer

17-05-22 kl. 17:56 av Aike
Kategori(er): Övrigt: Personer, Övrigt: SF

Sveriges hittills ende astronaut Christer Fuglesang avslöjade häromdagen vilka hans fem favoritrymdfilmer är. Stjärnornas krig finns med på listan, men ingen Star Trek-film, skriver SVT.se.

 

Filmerna Fuglesang gillar är:

  • Apollo 13
  • Space Odessy 2001
  • Stjärnornas krig
  • Gravity
  • Ensam på mars

Dorn tackade nej att medverka i Discovery

17-04-14 kl. 17:01 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017), Övrigt: Personer

Michael Dorn hävdar att han fört diskussioner för att medverka i nya Star Trek-serien Discovery, men tackat nej. Orsaken var att skulle få mindre en procent av vad han tjänade när han spelade Worf, skriver Trekmovie.com.

 

Dorn säger att han diskuterade en eventuell medverkan med seriens producenter förra sommaren. Vem Dorn var tänkt att spela är oklart, men en god gissning är att han skulle ha spelat en klingon som är anfader till Worf.


Svensk duo tävlar mot Star Trek på söndagens Oscarsgala

17-02-21 kl. 16:22 av Aike
Kategori(er): Filmer: 13 Beyond, Övrigt: Personer

Love Larsson och Eva von Bahrs största konkurrent -- i alla fall för oss trekkers -- på söndagens Oscarsgala heter Star Trek Beyond. Duon tävlar i kategorin bästa smink med filmen En man som heter Ove, skriver SR.se.

 

Så här säger de om sina egna chanser:

 

– Jag tror "Star Trek" är mer "in your face"... om man sitter och röstar och bara prickar av, så kanske man funderar... "En man som heter Ove", vad är det? Star Trek, känner jag igen. Klick! säger Eva von Bahr men tillägger att man aldrig vet hur det ska gå.

 

Förra året var "Mad Max" en stor favorit både hos publik och kritiker. De vi tävlar mot i år, "Star Trek" och "Suicide Squad", har inte fått så bra kritik. Det tror jag väger in. Dessutom har ju "Star Trek" vunnit i vår kategori förut, säger Love Larson.


Vinn en dejt med Idris Elba

17-01-13 kl. 10:29 av Pjotr'k
Kategori(er): Övrigt: Personer

idris_elba_170113.jpgIdris Elba, för trekkers mer känd som Krall i Star Trek: Beyond, anordnar nu ett lotteri där vinsten är en dejt med dig - om du vinner alltså. Ja, det stämmer, en dejt med dig och ingen annan...

 

Pengarna går till Omaze, en välgörenhetsorganisation som arbetar för att flickor över hela världen skall få en utbildning. Omaze var med redan under lanseringen av den senaste Star Trek-filmen och det är väl troligt att Elba då fann att det var en organisation som han ville stödja. 

 

Förutom att du måste betala din egen flygbiljett till USA (en pyttesak i sammanhanget - det handlar ju ändå om en dejt med Idris Elba) så behöver du också ha turen när du köper lotterna. 10 USD ger 100 lotter och 25 USD ger 250 lotter, och så vidare. Läs mer på Omaze.com om hur du deltar!


Är drottning Elisabeth en trekker?

16-12-28 kl. 13:23 av Aike
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Övrigt: Personer

Drottning Elisabeth höll traditionsenligt sitt årliga jultal på juldagen. Men i år har eftersnacket handlat om huruvida den brittiska drottningen är en trekker, skriver Radiotimes.com. Orsaken till varför spekulationerna har startat ser ni i videon nedan.


Dokumentären For The Love of Spock finns på Netflix

16-12-15 kl. 01:31 av Aike
Kategori(er): Övrigt: Personer

Adam Nimoys dokumentär For The Love of Spock om fadern Leonard går nu att se på Netflix. Filmen är hela 1 timme och 51 minuter lång, så för den som vill avnjuta Star Trek till helgen så finns det något rejält här!


Chris Pine utsedd till årets man

16-11-20 kl. 12:32 av Aike
Kategori(er): Övrigt: Personer

Chris Pine är årets man. Bakom utmärkelsen står den brittiska tidskriften GQ. Prisutdelare var Simon Pegg.


Wheaton kampanjar för Clinton i seriebutiker

16-10-26 kl. 10:03 av Aike
Kategori(er): Övrigt: Personer

Wil Wheaton kommer att i dag att kampanja i sydvästra Michigan för Hillary Clinton. Bland annat besöker han två seriebutiker, skriver The Oakland Press.

 

Totalt så gör Wheaton fem kampanjmöten under dagen.


Lin arbetar med nya Knight Rider

16-10-26 kl. 09:57 av Aike
Kategori(er): Övrigt: Personer

David Hasselhoff var innan Baywatch mest känd för serien Knight Rider eller Nattens riddare som den hette när den sändes första gången på SVT. Nu kommer en ny version av 80-talsserien och en av dem som arbetar med serien är Star Trek Beyonds regissör Justin Lin, skriver Newsarama.com.

 

Vilken roll Lin har i produktionen är dock inte klart än.


Obama om Star Treks sanna betydelse

16-10-12 kl. 18:02 av Aike
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, TOS, Övrigt: Personer

Wired har träffat president Obama som berättar varför han älskar Star Trek i allmänhet och originalserien i synnerhet.


Barry Jenner har gått bort

16-08-13 kl. 14:54 av Aike
Kategori(er): DS9, Övrigt: Personer

Barry Jenner, känd som amiral Ross i DS9, har avlidit, skriver Expressen.se. Jenner blev 75 år och avled i cancer.

 

Armin Shimerman (Quark) twittrade följande om Jenners bortgång.

"Mitt hjärta har krossats. Mina tankar är i sorg och oförståelse. Mina goda vän Barry Jenner har dött. Jag skickar alla mina kondoleanser till Suzanne och alla som älskade honom",

 

Barry Jenner hade under karriär som sträckte sig tillbaka till 1970-talet även stora roller i serier som Dallas och Family Matters.


Ställ dina frågor till Marc Okrand och andra språkskapare

16-08-12 kl. 12:31 av loghaD
Kategori(er): Övrigt: Personer

okrand_peterson_schreyer_frommer_160812.jpg

Marc Okrand (klingonska), David J. Peterson (dothraki, valyriska), Christine Schreyer (kryptonska) och Paul Frommer (na'vi) kommer att svara på Reddit-användares frågor.

 

Marc Okrand har varit med länge. Ett av hans tidigaste Star Trek-minnen är från när han besökte Paramount under inspelningen av Star Trek II: The Wrath of Khan, och fick sig en smygtitt på den klassiska Kobayashi Maru-scenen. Han var där för att lära Leonard Nimoy och Kirstey Alley att säga några repliker på "vulcanska", men hans mest kända verk fick sin början först i nästa film, Star Trek III: The Search for Spock.  Fienderna där var klingonerna, och producenterna bestämde sig tidigt för att de ville att de skulle tala sitt eget språk med fungerande grammatik och ett konsekvent vokabulär.

 

Okrand var en av de första som fick i uppdrag att skapa ett språk till en film, men på senare år har de blivit betydligt fler. När James Cameron arbetade med storfilmen Avatar bestämde han sig till exempel för att han ville ha ett språk som skulle "out-Klingon Klingon", och det uppdraget tillföll lingvisten Paul Frommer. Även till superhjältefilmen Man of Steel anlitade man en lingvist, Christine Schreyer, för att utveckla ett språk till kryptonerna, och även om mycket av den utomjordiska dialogen dubbades till engelska eller klipptes helt från filmen så kan man fortfarande skymta spår av deras exotiska skriftspråk i bakgrunden.

 

Den mest kända språkskaparen i dagsläget är kanske David J. Peterson. År 2009 vände sig HBO till språkskaparföreningen Language Creation Society för att efterlysa ett språk åt dothrakerna i sin kommande TV-serie Game of Thrones. LCS utlyste en tävling för att utse vem som skulle vara bäst lämpad för uppdraget, som Peterson då vann, och sedan dess har han skapat både dothrakiska och flera varianter av valyriska för TV-serien och flera av böckerna. Många imponerades av hans oerhört djupdykande metod för att skapa språk, då han skapar en hel språkhistoria och undersöker hur hans olika språk har utvecklats och interagerat med andra språk över tidernas gång. Detta har i sin tur lett till flera Hollywood-jobb, och han har bland annat skapat språk till filmen Thor: The Dark World och TV-serier såsom Defiance, The 100 och The Shannara Chronicles.

 

Okrand, Frommer, Schreyer och Peterson är just nu inblandade som verkställande producenter för dokumentärfilmen Conlang, The Film, som kommer att utforska språkskapandets historia och nutid. Filmen regisseras av Britton Watkins, som bland annat arbetade som klingonsk språklärare för skådespelarna i Star Trek Into Darkness. Som en del i filmens marknadsföringskampanj kommer dessa fem språkskapare idag att göra en så kallad AMA-frågestund på Reddit, där vem som helst kan logga in och ställa en fråga. Frågestunden kommer att dra igång klockan 20.00 svensk tid, och kommer sannolikt att pågå i ungefär en timme.


Whoopi Goldberg har gjort sitt första konventframträdande

16-08-05 kl. 12:15 av Aike
Kategori(er): TNG, Övrigt: Personer

whoopi-11-1280x853_160805.jpg

Whoopi Goldberg, som spelade Guinan, har nu gjort sin debut på Star Trek-konvent. I torsdags äntrade hon scenen på Star Trek-konventet i Las Vegas. Du läser en rapport om hennes framträdande här på Trekmovie.com.


Längre intervju med Nimoy om Nimoy

16-07-26 kl. 00:35 av Aike
Kategori(er): Övrigt: Personer

Adam Nimoy släpper i september dokumentären For the love of Spock. I en längre intervju med The Verge berättar han om filmen samt sin relation till fadern Leonard Nimoy. Och det var inte alltid en positiv sådan kommer det fram. Men under de sista fem åren av Leonard Nimoys liv försonades de.

Du läser intervjun här.


Adam Nimoy släpper trailer för sin dokumentär om fadern

16-07-21 kl. 12:55 av Aike
Kategori(er): TOS, Övrigt: Personer

Leonard Nimoys son, Adam, håller på att filma en dokumentär om fadern och Spock. Igår släpptes filmens första trailer som du ser nedan.

 


Anton Yelchins föräldrar tackar sonens fans i ett öppet brev

16-07-18 kl. 19:30 av loghaD
Kategori(er): Övrigt: Personer

yelchin_med_fa_ra_ldrar_160718.jpg

Anton Yelchins föräldrar riskerade allt för att ge honom en ljusare framtid. Och en ljus framtid blev det, om än alldeles för kort. Nu tackar Irina och Viktor Yelchin sonens fans i det senaste numret av The Hollywood Reporter.

 

Irina och Viktor Yelchin kom till USA i september 1989. Makarna hade varit ett av Sovjetunionens mest berömda konstskridskoåkningspar, men de hade gett upp både anseende och rikedomar för ett liv som politiska flyktingar. Det kan tyckas obegripligt, men när de fick frågan varför hade de ett mycket enkelt svar att ge: "Anton."

 

Det går knappt att föreställa sig vilken sorg de har genomlevt under den senaste månaden, sedan deras son gick bort i en tragisk bilolycka, blott 27 år gammal. Vi får hoppas att de kan finna tröst i Antons fantastiska livsverk, som älskas av så många. Och det verkar som att det är just vad de gör, för paret tog ut en helsida i det senaste numret av The Hollywood Reporters tryckupplaga, där de skriver:
 

yelchin_svartvit_portra_tt_160718.jpg

TACK

Till alla som har skickat blommor och gåvor, för era kondoleanser och

vänliga ord, och till alla som kom att fira vår son Antons liv.

 

Vi är djupt tacksamma för er ovillkorliga kärlek för Anton.

Det skulle ha överraskat honom om han visste hur många hjärtan och själar han har berört.

 

Tack så mycket,

 

IRINA & VIKTOR YELCHIN


Amazons grundare Bezos med i Beyond

16-07-17 kl. 23:08 av Aike
Kategori(er): Filmer: 13 Beyond, Övrigt: Personer

Amazongrundaren Jeff Bezos kan numera sälla sig till raden av kändisar som har varit med i Star Trek. Bezos spelar en utomjording i Star Trek Beyond, skriver Mashable.

 

Uppgifterna bekräftas av filmens regissör Justin Lin som gav Bezos rollen som en okänd utomjording.

 

-Han var toppen. Det var som om en president var på besök. Han hade ett stort följe med sig. Men det spelade ingen roll eftersom han var helt inne i rollen. Han var tvungen att vänta hela dagen, då vi filmade tre olika scener. Det vill jag ge Jeff beröm för eftersom han var perfekt i varje tagning.

 

Det finns inga bilder ännu på Jeff Bezos från inspelningen eller den färdiga filmen. Bezos namn dyker dock upp i eftertexterna.

 

En som inte ens kände igen Bezos under inspelningen var Chris Pine.

 

- Jag var där ett tag med hans nio livvakter och tre limousiner. Det var verkligen intensivt. Jag hade ingen aning vem han var. Inte den blekaste. Men han var uppenbarligen väldigt viktig.


Rihanna kommer till Malmö

16-07-16 kl. 18:27 av Pjotr'k
Kategori(er): Filmer: 13 Beyond, Övrigt: Personer

Rihanna, som bland annat bidragit med en omtalad sång till Star Trek Beyond, kommer till Malmö Arena den 2 augusti. Det är inte känt om hon kommer att uppträda med låten Sledgehammer men för Rihanna-fans som håller med om Rihannas kärlek till Star Trek blir det säkert en härlig upplevelse oavsett. 

 

Det finns fortfarande biljetter kvar på Live Nation, från 575 kronor och uppåt.


Nytt Enterprise-avsnitt i stop motion

16-07-10 kl. 13:34 av Aike
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, ENT, Övrigt: Personer

Tysken Jürgen Kaiser, 35, från Bayern är inte ens trekker. Ändå har han skapat ett avsnitt av Enterprise med hjälp av stop motion, skriver Motherboard.

 

Kaiser har lagt 220 dagar för att filma det 53 sidor långa manuset som utspelar sig precis efter Enterprise tredje säsong. Speltiden för avsnittet är 58 minuter. Enligt Kaiser har projektet kostat honom ungefär som "en mindre bil", men han avböjer att ta emot pengar från andra källor, då han är rädd att CBS kommer att vilja ta ner det från Youtube. Det imponerade resultatet med tyska röster, och engelsk textning, ser du nedan. Nästa projekt för Kaiser är ett avsnitt för Ghostbusters.

 


Shatner och Nimoy talade inte alls med varandra de sista fem åren

16-07-06 kl. 18:43 av Aike
Kategori(er): TOS, Övrigt: Personer

William Shatner och Leonard Nimoy var vänner både privat och professionellt under många år. Men de sista fem åren av Nimoys liv var de inte alls vänner, skriver Dailymail.co.uk.

 

Det var Leonard Nimoy som av okänd orsak valde att sluta umgås och kommunicera. Orsaken är för Shatner okänd. Men han misstänker det var på grund av han inkluderade ett klipp med Nimoy från ett konvent i sin dokumentärfilm The Captains.

Nimoy hade sagt att han inte ville medverka alls i den.

 

-Det är något jag undrar över och ångrar för evigt, säger Shatner.

 

William Shatner försökte reparera vänskapen med ett brev till Nimoy, men fick inget svar.

-Jag har en djup kärlek för dig Leonard, för din karaktär, moral, känsla för rättvisa och konstnärliga förmåga.

Du är den vän jag har känt längst och djupast.

 

Shatner säger också att vänskapen slutade i tystnad är det han ångrar mest och att han fortfarande bär med sig känslan att vara förkrossad över att Nimoy gick bort innan de kunde återupprätta vänskapen.

 


Senast i forumet

Aktuella träffar


Alla årets träffar »

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Google+ Twitter