Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyheter

Christopher Plummer har avlidit

21-02-05 kl. 19:49 av Aike
Kategori(er): Filmer: 06 Undiscovered Country

general-chang_210205.jpg

Skådespelaren Christopher Plummer är död, skriver SVT.se. Plummer var för trekkers mest känd som den klingonske kommendören general Chang i Star Trek VI: The Undiscovered Country.

 

För andra kanske hans mest kända roll var som kapten von Trapp i Sound of Music från 1965. Plummer blev 91 år.


Meyer: "Star Trek VI är en startpunkt för nästa Star Trek-serie"

16-03-01 kl. 11:00 av Aike
Kategori(er): DIS, Filmer: 06 Undiscovered Country, TNG, TOS

Star Trek VI: The Undiscovered Country är en startpunkt för inriktningen av nästa Star Trek-serie. Det säger Nicholas Meyer, som nyligen presenterades som manusförfattare för serien som har premiär 2017, skriver Denofgeekus.com.

 

Meyer:

Jag kan berätta att The Undiscovered Country—enligt Bryan [Fuller]— är en verklig startpunkt eller ett slags kriterium hur jag tror att han tänker på hur inriktningen på nästa serie ska vara. Jag vill inte bli felciterad eller felcitera honom, men han gillar filmen.

 

Huruvida Fuller menar att serien skall utspelas efter den sjätte filmen, det vill säga mellan originalserien och The Next Generation, eller att serien skall vara i samma anda som filmen framgår inte ur intervjun.

Meyer berättar dock att serien kommer att vara annorlunda mot tidigare Star Trek.

 

-Jag tror att det kommer att vara en annorlunda Star Trek. Det kommer att ha en annan inriktning. Och det tror jag är förmodligen bra. Därför det som gör mig orolig när det gäller Star Trek är rädslan av att det kanske går i samma hjulspår. När jag påverkade Star Trek så gjorde vi galna saker. Och om du inte gör galna saker, så blir det stelt. Bryan Fuller —som är en mycket smart kille—har idéer som är innovativa och annorlunda. Att det är annorlunda är vad som fick mig intresserad.

 

Några detaljer om serien vill han emellertid inte dela med sig av.

-Om jag berättade skulle jag behöva döda er.

 

Han vet inte heller hur hans roll i produktionen av serien ännu ser ut.

- Om jag har tur får jag skriva avsnitt. Om jag har mindre tur sitter jag med de andra smarta mansuförfattarna och ger råd.


David Warner kommer till Sverige

Skådespelaren David Warner kommer till Sci-Fi Mässan i Helsingborg den 12:e-13:e oktober. För oss trekkers är han känd som Kansler Gorkon i Star Trek VI: The Undiscovered Country samt som St. John Talbot i Star Trek V: The Final Frontier.

 

Han gjorde även rollen som Gul Madred i dubbelavsnittet Chain of Command av Star Trek: The Next Generation. David Warner kommer att skriva autografer samt låta sig fotograferas tillsammans med sina fans. Han kommer även att medverka vid en frågestund. Den exakta tidpunkten för fotografering samt frågestunden är i skrivande stund okänt.

 

Autografer skriver han större delen av mässans öppettider. Andra gäster som medverkar på Sci-Fi Mässan är Kevin Sorbo (Andromeda, Hercules: The Legendary Journeys), Sarah Douglas (V, Superman 1 & 2) samt Kenny Baker (Star Wars). Sci-Fi Mässan hålls på Sundspärlan i Helsingborg 12:e-13:e oktober mellan klockan 10-18 båda dagarna. 

 

(Tack till Kalle Kuckel)


Nu ser vi om Star Trek VI: The Undiscovered Country

12-12-30 kl. 13:54 av Aike
Kategori(er): Filmer: 06 Undiscovered Country, Filmer: 12 Into darkness

Nu avslutar vi TOS-besättningens filmresa med att se om Star Trek VI: The Undiscovered Country. Tråden hittar du här.

Välkommen att avsluta 2012 med att resa tillbaka till 1991 och se Kirk kämpa mot sina fördomar och klingoner.

Så häng med nu när vi fortsätter vår omtittsresa som avslutas när Star Trek Into Darkness har premiär den 17 maj.


Se om alla elva Star Trek-filmerna tillsammans med Star Trek Databas

Följ med Star Trek Databas på ett äventyr som tar oss till galaxens centrum, till det glada 1980-talet, Romulus och andra fantastiska platser i Vintergatan. Dessutom möter vi borger, klingoner, remans och många andra utomjordingar.

Allt detta får du uppleva genom att se om alla elva Star Trek-filmerna med oss på Star Trek Databas inför den tolfte filmens premiär i maj 2013.

 

Redan nu diskuterar vi den första filmen: Star Trek The Motion Picture i den här tråden på forumet. Så häng med redan från början! Redan nu har mer än femton medlemmar visat sitt intresse för att vara med att diskutera och titta på filmerna igen. Samtidigt är förstås alla alla välkomna: gamla medlemmar till du som bara läser på sidan och forumet utan att vara medlem. Detta är en utmärkt möjlighet att uppleva klassisk Star Trek, komma i rätt stämning inför nästa film samt bli mer aktiv på forumet och diskutera filmerna med andra trekkers.

 

Det preliminära schemat för när vi ser filmerna är:

 

Star Trek: The Motion Picture augusti

Star Trek II september

Star trek III september

Star Trek IV oktober

Star Trek V november

Star Trek VI december

Star Trek: Generations januari

Star Trek: First Contact februari

Star Trek: Insurrection mars

Star Trek: Nemesis april

Star Trek (2009) maj

 

Således håller vi ett tempo där alla kan hänga med och tänka till lite extra när vi ser om filmerna. För fokus ligger just på vad du tycker och upplever när du ser om filmen för kanske andra eller hundrade gången. Samtidigt är detta också en chans att se en Star Trek-film du aldrig har sett förut och vara med att diskutera med engagerade trekkers. Välkommen!


Utökade ljudspår från The undiscovered country

12-04-09 kl. 22:15 av Pjotr'k
Kategori(er): Filmer: 06 Undiscovered Country

Intrada har nyligen gett ut en dubbel-cd som innehåller de kompletta ljudspåren till den sjätte Star Trek-filmen, The undiscovered country. För oss i Sverige måste vi söka oss till särskilda importörer, om vi inte köper den direkt från USA för 25 USD plus frakt. Kompositören var Cliff Eidelman. 

 

Den ursprungliga skivan som utgavs 1991 var på sammanlagt 45 minuter och 13 ljudspår, men den utökade skivan innehåller mycket mer originalmaterial, inklusive alternativa ljudspår som gjordes vid tiden för filmen. Sammanlagt 67 minuter och 26 ljudspår är det på denna utökade skiva. För alla som köper denna skiva får de dessutom de ursprungliga ljudspåren, så detta är något extra för alla som gillar den sjätte filmen, så här drygt 20 år efter filmens premiär. 


Christian Slater berättar om sin Star Trek-kärlek

12-04-03 kl. 12:01 av Aike
Kategori(er): Filmer: 06 Undiscovered Country, TOS, Övrigt: Personer

Skådespelaren Christian Slater är en trekker. Han berättade häromdagen hos Conan O´brien om sin roll i Star Trek VI, sin kapten Kirk-stol och om Star Trek-referenser i komediserien Breaking In där han spelar huvudrollen.

 

Se klippet nedan:

 


Christopher Plummer Oscarsnominerad

12-01-24 kl. 16:28 av Aike
Kategori(er): Filmer: 06 Undiscovered Country, Övrigt: Personer

Christopher Plummer, Chang i Star Trek VI, kan vinna en Oscar senare i år.  Han är nominerad till som bästa manliga biroll i filmen Beginners, skriver Aftonbladet.se.

 

Plummer vann en Golden Globe för samma roll tidigare i januari. Han har sedan tidigare en Oscarsnominering som han fick 2009.


Star Trek VI firar 20 år

11-12-06 kl. 11:16 av Aike
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Filmer: 06 Undiscovered Country, TNG

I dag är det 20 år sedan Star Trek VI: The Undiscovered Country hade biopremiär i USA. Den sjätte december vallfärdade trekkers till biograferna för att se originalbesättningens sista äventyr.

Samtidigt var Star Trek: The Next Generation en storsuccé med tittarsiffror som senare Star Trek-serier aldrig var i närheten av. För att locka fler till filmen hade därför Leonard Nimoy accepterat att vara med i serien i avsnittet Unification som hade sänts tidigare under hösten. Strategin lyckades delvis eftersom sexan spelade in mer pengar än femman, men samma kassasuccé som de första fyra filmerna med TOS-besättningen blev det dock inte.

 

I dag är sexan känd och älskad för att avsluta TOS-eran. Men att filmen över huvud taget skulle göras var länge osäkert. Femman gjordes som just avslutningsfilm. Samtidigt hade dess svaga ekonomiska resultat gjort att mycket fokus flyttats till dels eventuella TNG-filmer, dels till att föryngra TOS-besättningen. Producenten bakom Star Trek 2-5, Harve Benette, hade långt framåtskridna planer på en Starfleet Academy-film med en ung Kirk och Spock. I rollerna skulle vi ha sett Ethan Hawke som Kirk och John Cusack som Spock. Men Paramount ändrade sig efter kampanjer från flera TOS-skådisar och trekkers.

 

Så minns er tillbaka till det tidiga 1990-talet och en värld i förändring. Sexans handling där den begynnande vänskapen mellan Federationen och det Klingonska Imperiet byggde på hur relationerna mellan USA och Sovjet hade förbättrats under sent 1980-tal. Men att det Kalla Kriget skulle ta slut i och med Sovjetunionens upplösning sommaren 1991 hade inte ens manusförfattarna bakom filmen förutspått.

 

Diskutera gärna ditt första minne från filmen nedan.

 

 


Sexan och First Contact är de mest underskattade Star Trek-filmerna

Star Trek VI: The Undiscovered Country är den mest underskattde TOS-filmen. Samma omdöme får First Contact bland TNG-filmerna. I alla fall när världens trekker har sagt sitt i två omröstningar på Startrek.com tidigare under hösten och sommaren.

 

Så här svarade trekkers på frågan vilken av TOS-filmerna som är den mest underskattade (listan är i produktionsordning):

 

 • The Motion Picture - 1231 (19%)
 • The Wrath of Khan - 542 (8%)
 • The Search for Spock - 990 (15%)
 • The Voyage Home - 1270 (19%)
 • The Final Frontier - 838 (13%)
 • The Undiscovered Country - 1732 (26%)

 

Samma fråga, men angående TNG-filmerna:

 

 • Generations - 1345 (18%)
 • First Contact - 2354 (32%)
 • Insurrection - 1990 (27%)
 • Nemesis - 1664 (23%)

Doohans son delar med sig av egna bilder från filmerna

11-04-24 kl. 12:31 av Aike
Kategori(er): Filmer: 04 Voyage Home, Filmer: 06 Undiscovered Country

Chris Doohan, son till James Doohan som spelade Scotty i TOS och sju långfilmer, delade idag med sig av exklusiva bilder från Star Trek 4 och 6. Titta här.


Sociologilärare hittar sällsynta foton från Star Trek-filmer

Sociologiläraren vid College of Lake County John Tenuto gjorde ett oväntat fynd när han besökte University of Iowa. I en låda fanns hundratals sällsynta bilder från inspelningarna av Star Trek II och VI.

-De bara låg där. Jag tänkte att det var synd att ingen annan har sett dessa fotografierna. Det är en hyllning till filmerna, säger han till Triblocal.com.

 

Tenuto har nu fått regissören Nicholas Meyers tillstånd att digitalisera dem och visa upp för allmänheten, med start den 23 mars. Här kan du se några av bilderna samt Tenutos enorma samling av actionfigurer från Star Trek-serierna.

 


Star Trek kan nomineras till en Oscar för bästa make-up

Star Trek har möjlighet att bli nominerad till en Oscar för bästa make-up, då filmen är en av sju filmer Oscarsjuryn tar ställning till. Bland de övriga sex finns sf-filmen District Nine.

Ingen Star Trek-film har vunnit en Oscar för bästa make-up, men två filmer har varit nominerade: Star Trek VI: The Undiscovered Country och First Contact.

Tre Star Trek-filmer med på Totalscifionlines lista över de hundra bästa science-fictionfilmerna

Star Trek II, Star Trek VI och Star Trek är alla bland de hundra bästa science-fictionfilmerna. Bäst är dock Blade Runner. Det anser Totalscifionline.

Här är topp fem:
 1. Blader Runner
 2. 2001: A Space Odyssey
 3. Star Wars
 4. Alien
 5. Metropolis
Star Trek-filmerna har en bit till den yttersta toppen. Tvåan placerar sig på nittonde plats, sexan på sextioåttonde och JJ Abrams Star Trek på nittiotredje.

Senast i forumet

Bokutgivningar

Juli 2021:
Augusti 2021:
September 2021:

Aktuella träffar

 • 29:e juli -21
  Övriga grupper: IVPN

Alla årets träffar »

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter