Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyheter

Star Trek Live in Concert kommer till Stockholm i december

Den 26 december kommer Star Trek Live In Concert att äga rum på Stockholm Waterfront Congress Centre.

Biljetterna kostar mellan 495-795 kronor och kan köpas via Tickster.com här.

 

Enligt Ticksters information kommer man att spela musikstycken ur filmerna med TOS-besättningen samtidigt som delar av filmerna visas på en storbildsskärm. Det här tycks därmed skilja sig från tidigare konserter med samma namn från 2014, då man spelade musik från Star Trek (2009) och Into Darkness.


Star Trek-rea på Cdon och Discshop

16-07-22 kl. 20:00 av Aike
Kategori(er): Filmer, Quarks: Blu-ray, Quarks: DVD

Både Cdon och Discshop erbjuder en sommarrea på Star Trek-samlingar. Numera kostar de flesta säsonger av de olika Star Trek-serierna 99 kronor styck jämfört med 149 kronor.

 

Även filmerna har nedsatt pris från 99 kronor till 59 kronor. Kampanjerna gäller både dvd och blu-ray för filmerna och tv-serierna.


SR:s kulturkorrespondent Roger Wilson ska se ALL Star Trek

15-03-02 kl. 22:19 av Mr Trek
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, DS9, ENT, Filmer, TAS, TNG, TOS, VOY, Webbplatser och tidningar

Roger Wilson, kulturkorrespondent hos Sveriges Radio och tidigare programledare för filmprogrammet Kino, ska se på all Star Trek, från början till slut. Han tänker dessutom blogga om det hela. Bloggen, med namnet Star Trek-athon, som idag har fått ett inlägg om det tidiga pilotavsnittet till originalserien, The Cage, går att hitta här. Målet är enligt Wilson att lagom till Star Treks femtioårsjubileum den åttonde september 2016 "...ha sett vartenda avsnitt av alla upptänkliga Star Trek-serier, spinoffer, animerade serier och långfilmer." Star Trek Databas önskar honom lycka till!

 

 

Den som är intresserad av att veta mer kan läsa Wilsons första inlägg.

 

(Tack till Akonitin för nyhetstipset)


Ljudmixningen är klar i Star Trek: Renegades

15-02-09 kl. 09:29 av Pjotr'k
Kategori(er): Filmer

Star Trek: Renegades rapporterar nu på sin facebooksida att de har gjort klart ljudmixningen. Fortfarande har de inte klart med utgivningsdag, men samtidigt som de diskuterar med CBS om möjligheterna att ge ut filmen med deras godkännande så fortsätter de med det tekniska arbetet med att slutföra filmen. 


Tre Star Trek-klassiker jubilerar

14-06-05 kl. 14:46 av Aike
Kategori(er): Filmer, Filmer: 03 Search for Spock, Filmer: 11 Star Trek, TNG

Star Trek (2009), The Next Generations sista avsnitt All Good Things samt Star Trek III: The Search For Spock har under den senaste månaden firat jubileum.

 

Den åttonde maj 2009 var många trekkers förväntansfulla och spända inför JJ Abrams nya Star Trek-film, där de klassiska figurerna Kirk, Spock, McCoy och alla de övriga spelades av nya skådespelare.

De allra, allra flesta var mycket nöjda efter att de hade sett filmen. Kritiker och biobesökare hyllade unisont filmen, som snabbt också blev en av de mest populära Star Trek-filmerna med 385 miljoner inspelade dollar. Filmen vann också året därpå Star Treks första Oscar när make-upteamet belönades.

Således ett stort grattis till Star Trek (2009) som fyller fem år 2014.

 

För tjugo år sedan den 23 maj 1994 sändes All Good Things, farvälavsnittet för TNG, på amerikansk teve. Avsnittet är av många ansett att vara det bästa avslutningsavsnittet för någon Star Trek-serie.

Här hemma i Sverige gick detta nästan helt obemärkt förbi, den där vårdagen i maj. Men i USA samlades tiotals miljoner tittare, vissa hävdar så många som 50 miljoner, framför teverutan för att se Picard färdas genom tre tidsepoker med besättningen ombord på Enterprise-D. Samtidigt samma år samlades trekkers på hundratals konvent runt om i USA och Kanada. All Good Things symboliserar därför på många sätt den tiden när Star Trek-fandomen var som störst.

 

Star Trek III: The Search For Spock fyller 30 år nu i juni. Trean hade biopremiär i USA den 4 juni 1984.

I filmen återkom Spock från de döda efter att ha omkommit i Khans vrede två år innan. Mer överraskande var dock att Enterprise förstördes. Filmen blev en stor framgång och spelade in mer pengar än tre av fyra TNG-filmer samt femman och sexan med TOS-besättningen. Inte illa för en film som knappast är ihågkommen som ett av de mest populära Star Trek-äventyren.

 

Vad är dina minnen när det gäller dessa jubilarer? Dela gärna med dig av dem nu.


SF Bio lanserar ny IMAX-biograf i Stockholm

14-05-16 kl. 04:02 av loghaD
Kategori(er): Filmer, Övrigt: Teknik och vetenskap

imax_sf_140516.jpg

IMAX är ett populärt bioformat som kännetecknas av enorma skärmar och maffiga surroundljudsanläggningar, vilket ger en filmupplevelse som kan skilja sig en hel del från den i ordinarie biosalonger. Nu kommer formatet till Sverige, närmare bestämt till Solna i norra Stockholm. Där är SF Bio i full fart med att konstruera Filmstaden Scandinavia, som kommer att ligga i anslutning till Mall of Scandinavia vid Friends Arena och beräknas stå klar till hösten 2015.

 

IMAX-salongen kommer att husera Nordens största bioduk och omkring 500 fåtöljer, och visa filmer i digital IMAX med 62.2-kanalsljud (Dolby Atmos). Utöver IMAX-salongen kommer Filmstaden Scandinavia att rymma ytterligare 14 biosalonger, varav fyra kommer att vara särskilda VIP-salonger med omkring 40 fåtöljer vardera.

 

Än så länge har ingenting sagts om biljettpriserna, men biobesökare bör bereda sig på att gräva lite djupare in i plånboken för en IMAX-föreställning. I USA går biljetter till nya IMAX-filmer ofta för 15-20 dollar (100-140 SEK), och det är ju en välkänd naturlag att allt är dyrare i Sverige.

 

imax2_thumb_140516.jpgGod nyhet för svenska Star Trek-fans

Vad innebär detta för oss trekkies och trekkers? Kanske en hel del: Båda de senaste två Star Trek-filmerna visades i IMAX-format i USA, och J.J. Abrams har beskrivit det som sitt favoritformat. Således finns det en hög sannolikhet att även Star Trek XIII kommer att visas på IMAX-biografer och därmed förhoppningsvis ge svenska Star Trek-fans en helt ny filmupplevelse att se fram emot.

 

Dessutom lämpar sig formatet väldigt väl till science-fiction i allmänhet, och det har redan bekräftats att Star Wars: Episod VII - vars produktion precis dragit har igång på riktigt - kommer att visas i IMAX-format, och då ligger det ju helt rätt i tiden med en svensk IMAX-salong lagom till hösten 2015.

 

Nordens första IMAX-salong (fast bara på sätt och vis)

Filmstaden Scandinavia marknadsförs som Nordens första IMAX-biograf, men det är kanske en sanning med modifikation.

 

På Cosmonova i Stockholm har man under 20 års tid visat filmer i det kupolformade OMNIMAX-formatet, och på senare år har samma teknologi även dykt upp i Piteå och Karlshamn. De kupolformade skärmarna lämpar sig dock enbart till särskilt gjorda upplevelsefilmer, och inte till vanliga spelfilmer.

 

"Men är Sverige verkligen redo för det här?" frågas det i Metro. "Kommer det finns tillräckligt med publik och intresse för att fylla salongen och göra den kostnadseffektiv?"

Det kan finnas god anledning att fråga sig det, för även om SF Bios nya IMAX-salong blir ensam i Norden så blir den inte den första. En sådan salong har nämligen även funnits i Oslo, men den stängdes ner för flera år sedan på grund av bristande publikantal och miljonförluster. Vi får hoppas att det går bättre för Filmstaden Scandinavia!


Snart premiär för Star Wars: Threads of Destiny

14-02-17 kl. 17:11 av Aike
Kategori(er): Filmer, Övrigt: SF, Övrigt: Star Wars

Den 23 februari premiärvisas den kanske mest ambitiösa svenska fanfilmen hittills Star Wars: Threads of Destiny på nätet. Kvällen innan hålls en specialvisning på Filmhuset i Stockholm. Arbetet med filmen har pågått sedan 2005 och i ena huvudrollen ser vi den prisbelönta journalisten Carolina Neurath.

 

Neutrath, som till vardags är ekonomijournalist för Svenska Dagbladet och har vunnit Stora journalistpriset, spelar prinsessan Arianna Ad´lah. Filmen utspelar sig hundra år efter Jedins återkomst när kejsardömet har fallit och republiken har återuppstått. Star Wars: Threads of Destiny är 110 minuter lång och filmens imponerande trailer ser ni nedan:

 

 

Regissör är Rasmus Tirzitis.


TV6 visar Star Trek-filmerna på fredagskvällar

13-11-23 kl. 16:37 av Aike
Kategori(er): Filmer, Filmer: 01 Motion Picture, Filmer: 02 Wrath of Khan

Det har varit tunnsått med Star Trek på svensk teve ett bra tag. Men nu blir det ändring. TV6 sänder under ett antal fredagar framöver Star Trek-filmer på primetime klockan 21.00.

 

Först ut är Star Trek: The Motion Picture fredagen den 29 november. Filmen repriseras sedan på lördagseftermiddagen dagen efteråt 15.40.

 

Veckan därefter visas Star Trek II: Khans vrede vid samma tider.


Nytt frågespel släpps för Star Trek

13-09-24 kl. 20:44 av Fleetadmiral
Kategori(er): DS9, ENT, Filmer, Quarks: Spel, TAS, TNG, TOS, VOY

TRIVIE är ett populärt frågespel för iOS- och Android-enheter som nu finns för Star Trek. Spelet har det största trivia-biblioteket på Google Play och iTunes. Star Trek-fans kan välja mellan två officiella Star Trek-spel, Star Trek: Captains och Star Trek: Complete.

 

Star Trek: Captains och Star Trek: Complete är båda kostnadsfria premiumspel. Star Trek: Captains innehåller hundratals spännande triviafrågor om Stjärnflottans kommendörer. Star Trek: Complete har 2000 frågor om Star Treks serier och filmer.

 

Läs mer om spelet på vår speldatabas.


Into Darkness utbuad på konventet i Las Vegas

13-08-15 kl. 15:01 av Aike
Kategori(er): Filmer, Filmer: 02 Wrath of Khan, Filmer: 12 Into darkness

När Star Trek-fans under en panel på Creations Las Vegas-konvent skulle ranka de bästa Star Trek-filmerna hamnade Into Darkness sist på trettonde plats. Publiken buade till och med när filmens namn lästes upp, berättar Clevver Movies.

 

Etta på listan blev Star Trek II: Khans vrede. Och vilken den trettonde Star Trek-filmen är? Se inslaget nedan för svaret.

 


Mark Altman recenserar Into Darkness

13-05-14 kl. 19:09 av Aike
Kategori(er): Filmer, Filmer: 11 Star Trek, Filmer: 12 Into darkness

Mark Altman, som har skrivit en rad bakom kulisser-böcker om Star Trek, däribland Captain´s log the complete Trek voyages, har nu recenserat Star Trek Into Darkness. Han konstaterar först att Star Trek-filmerna inte är särskilt bra filmer, men att vi gillar dem eftersom vi är trekkers. Och att det var mycket, som till exempel humorn, i Star Trek (2009) som han ogillade.

 

Denna gången är han dock mer positiv och skriver att han är imponerad av Chris Pine, som han tycker gör rollen som Kirk till sin egen; han uppskattar också att Into Darkness, precis som de bästa Star Trek-berättelserna, har ett mycket relevant budskap som han ser som kritiskt mot delar av George W Bushs politik.

 

Hans största invändning mot filmen är att rymdstriderna som han tycker är för snabba. I stället föredrar han bataljer som liknar u-båtsfilmer i rymden, som till exempel i Khans vrede.

 

Altman är dock överlag mycket positiv och han anser att Star Treks framtid är ljus. Hela hans recension kan du läsa härTrekmovie.com.


Här är Star Treks bästa fem ögonblick

13-05-01 kl. 19:01 av Aike
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, DS9, Filmer, Filmer: 02 Wrath of Khan, TNG

10 149 röster på Sfx.co.uk har avgjort vilka som är de fem bästa ögonblicken i Star Treks historia.

 

Topp 5 bakifrån är följande:

 

5. Kirk grillar O´brien i Trials and Tribble-ations i Deep Space Nine.

4. Scenen när Picard torteras ("There are four lights") i The Chain Of Command i TNG

3. Spocks död i Star Trek II: Khans vrede

2. Kirks Khaaaaaan-skrik i Star Trek II: Khans vrede

1. I am Locutus of Borg från The Best of Both worlds

 

Noterbart är att filmerna är ungefär lika populära som serierna när det gäller minnesvärda ögonblick. På topp 50 kom 23 stycken från långfilmerna.

SFX släpper nu ett temanummer inför Star Trek Into Darkness.


Rösta på Star Trek i Tournament of Movie Fanatic Franchises

13-03-01 kl. 12:28 av Aike
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Filmer

Star Trek behöver åter igen din röst. Denna gången i Moviefanatic.coms omröstning om vilken filmserie som är den bästa. Star Trek-filmerna är i kvartsfinal mot James Bond, men ligger en bit efter. Rösta här.

 

Star Trek bör dock ha en god chans om världens trekkers förenar sig, eftersom Trek slog ut bjässen Harry Potter i den första omgången.


Hologramdoktorn är Star Treks mest skicklige läkare

13-02-17 kl. 21:12 av Aike
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, DS9, ENT, Filmer, TNG, TOS, VOY

Trekkers har sagt sitt. Hologramdoktorn i Voyager är den mest skicklige läkaren i Star Trek. 41 procent av Startrek.coms läsare anser det. Tvåa blev Dr. McCoy med 20 procent.

 

Övriga: Bashir 16 procent, Crusher 14 procent, Phlox sju procent samt Pulaski två procent.

 

Vem är mest skicklig enligt dig?


Senast i forumet

Bokutgivningar

Juli 2021:
Augusti 2021:
September 2021:

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter