Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyheter

Picard, säsong 1, kommer på Blu-ray i oktober

20-07-22 kl. 20:03 av Pjotr'k
Kategori(er): PIC, Quarks: Blu-ray

picard-s1_200727.jpgFörsta säsongen av Picard kommer ut på Blu-ray, och förmodligen även på DVD, den 6 oktober. Detta meddelades av CBS tidigare idag. Förutom alla tio avsnitt, innehåller Blu-ray-utgåvan även kommentarsspår om avsnitten samt specialmaterial såsom Picard Props, The xBs, Tour Guide of main stages of Star Trek: Picard, Deleted Scenes, Gag Reel och mycket mer. 

 

Dessutom ingår Short Treks-avsnittet Children of Mars, ett avsnitt som inte var med på Discovery-utgåvan av Short Treks tidigare i denna månad. 

 

Den går ännu inte att beställa på den europeiska marknaden, men det är troligen bara en tidsfråga innan den syns för beställning. 


Amazon släpper speciell samlarbox för Star Trek Beyonds bluray

16-07-26 kl. 20:20 av Aike
Kategori(er): Filmer: 13 Beyond, Quarks: Blu-ray

amazon_160726.jpg

Brittiska shoppingsajten Amazon släpper en samlarutgåva för Star Trek Beyond. Med följer en modell av USS Franklin. Priset för samlarutgåvan är 60 pund och ännu finns inget släppdatum.


Star Trek-rea på Cdon och Discshop

16-07-22 kl. 20:00 av Aike
Kategori(er): Filmer, Quarks: Blu-ray, Quarks: DVD

Både Cdon och Discshop erbjuder en sommarrea på Star Trek-samlingar. Numera kostar de flesta säsonger av de olika Star Trek-serierna 99 kronor styck jämfört med 149 kronor.

 

Även filmerna har nedsatt pris från 99 kronor till 59 kronor. Kampanjerna gäller både dvd och blu-ray för filmerna och tv-serierna.


Star Trek Beyond går redan att förhandsboka på dvd, blu-ray och 4K Ultra HD

16-07-22 kl. 19:54 av Aike
Kategori(er): Filmer: 13 Beyond, Quarks: Blu-ray, Quarks: DVD

Star Trek Beyond har precis haft premiär på bio, men redan nu går det att förhandsboka filmen för dvd och de olika blu-ray-formaten.

 

Både Discshop och Cdon har sedan åtminstone den 20 juli listat filmen som bokningsbar. Ännu finns inget släppdatum, vi bör dock kunna förvänta att det blir i mitten av hösten. Beyonds bioresa bör vara ungefär två månader baserat på hur länge de två tidigare filmerna gick på bio.

 

Formaten filmen släpps i är dvd, blu-ray, blu-ray 3d samt 4K Ultra Hd blu-ray.


Star Trek och Into Darkness släpps på 4K Ultra HD Blu-ray

16-04-05 kl. 20:10 av Aike
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek, Filmer: 12 Into darkness, Quarks: Blu-ray

Paramounts första filmer på det nya formatet 4K Ultra HD Blu-ray blir Star Trek och Star Trek Into Darkness.

Det rapporterar branschtidningen Variety.

 

Det nya formatet har fyra gånger bättre upplösning än HD och mer än dubbla antalet färger. Filmerna kommer därför att visa mer dolda detaljer och färger, vilket får det att likna det verkliga livet mer, uppger tidningen.

 

Filmerna kommer att kosta cirka 48 dollar när de släpps den 14 juni i USA. Om och när de kommer till Sverige är oklart.


Star Trek: The Next Generation - Säsong 1-7 på svensk blu-ray

15-02-23 kl. 11:53 av Mr Trek
Kategori(er): Quarks: Blu-ray, TNG

Star Trek: The Next Generation, som vid slutet av förra året fick sin sista säsong släppt remastrad på blu-ray, kommer nu i en svensk jättebox med alla säsonger på blu-ray. Serien har tidigare släppts på detta sätt i t ex Storbrittannien, där den funnits att köpa sedan årsskiftet.

 

Boxen släpps enligt Discshop den första juni och kommer att ha undertexter på svenska, danska, norska och finska. Boxen går att förbeställa från flera butiker. Bästa pris just nu är 1530 kr hos Webhallen. Sommaren är med andra ord räddad för alla nordiska trekkers!


Star Trek: Enterprise snart på Blu-ray med alla säsongerna

15-02-09 kl. 14:20 av Pjotr'k
Kategori(er): ENT, Quarks: Blu-ray

Det verkar som att Star Trek: Enterprise "snart" släpps i en samlad blu-raybox med samtliga säsonger. Vi har inte hört något om detta tidigare, mer än att den i april skulle ha getts ut för region A. Men om man skall tro Brittiska Amazon kommer den planerade boxen att vara regionfri, vilket är till glädje för samtliga fans av TV-serien. Den 18 maj, om inget oförutsett sker, kommer boxen ut!

 

(Tack till Michael Schånberg)


Enterprise ges inte ut mer på Blu-ray?

14-05-20 kl. 12:08 av Pjotr'k
Kategori(er): ENT, Quarks: Blu-ray

Säsong 2 av Star Trek: Enterprise gavs ut på Blu-ray i september 2013. Därefter har det varit väldigt tyst på utgivningsfronten. Enligt flera oberoende källor verkar det som att Paramount/CBS har beslutat sig för att inte ge ut säsong 3-4 på den svenska marknaden (alltså med svenska undertexter). Vi har i skrivande stund inte lyckats nå Paramount för en officiell kommentar kring detta. 

 

De större svenska återförsäljarna (Cdon, Ginza, m.fl.) har inte haft säsongerna listade efter säsong 2, så vi kan väl bara konstatera att den svenska marknaden är för liten för att det skall finnas en förtjänst för de stora filmbolagen. Vi på Star Trek Databas fortsätter dock att bevaka marknaden för möjliga mer positiva förändringar. 

 

(Tack till Michael Schånberg)


Into Darkness släpps den andre september i Storbritannien

Star Trek Into Darkness släpps på dvd och blu-ray redan den andra september i Storbritannien. Det är nio dagar före Sverige.

 

Dvd-versionen kostar 10 pund (101 kr) plus frakt hos Amazon. Blu-ray-varianten går på 18 pund (151) exklusive frakt hos samma företag. I Storbritannien släpps också en samlingsbox med Into Darkness och Star Trek, både för dvd och blu-ray.

 

Beställer du för över 25 pund (251 kronor) så är frakten gratis. Även till Sverige.


DVD- och Bluray-utgåvan av Into Darkness ges ut tidigare än planerat

13-07-11 kl. 10:10 av Pjotr'k
Kategori(er): Filmer: 12 Into darkness, Quarks: Blu-ray, Quarks: DVD

Entertainment weekly rapporterade igår att utgivningen av Star Trek Into Darkness på DVD och Bluray kommer att tidigareläggas till den 10 september. Det är inte säkert att region 2-utgåvorna (i Europa) följer samma mönster, men det är troligt att det är så. 

 

Men en ännu gladare nyhet är att Paramount släpper den digitala versionen ytterligare ett par veckor tidigare, den 20 augusti, och det görs i ett skede när de stora bolagen också satsar mer på det digitala av ekonomiska skäl såväl som att det ligger i tiden med att allt mer i samhället blir digitalt. 


Trailer har släppts för TNG säsong 5 på Blu-ray

13-07-01 kl. 18:41 av Fleetadmiral
Kategori(er): Quarks: Blu-ray, TNG

TNG säsong 5 (Blu-ray) har ännu inte givits ut, men redan nu kan du se en nästan tre minuter lång trailer.

 

Säsong 5 väntas finnas ute i butikerna i slutet av det här året. Som tidigare säsonger är den femte säsongen i 1080p högupplösning och har ljudformatet Dolby Surround 7.1. Bild- och ljudförbättringen utförs av CBS Digital.

 

TNG säsong 4 på Blu-ray släpps i slutet av den här månaden.

 

 

 

 

 


TNG säsong 4 på Blu-ray släpps i slutet av juli

13-04-30 kl. 02:19 av Fleetadmiral
Kategori(er): Quarks: Blu-ray, TNG

Den tredje säsongen av TNGBlu-ray har precis släppts, men nu annonserar CBS Home Entertainment att den fjärde säsongen inte är långt borta. Enligt planerna kommer den att ges ut den 30 juli i år. Precis som tidigare säsonger är den fjärde säsongen i 1080p högupplösning och bild- och ljudförbättrad av Modern Video och CBS Digital. Ljudformatet är Dolby Surround 7.1.

 

Du kan se den första promon för den fjärde säsongen här.


TNG säsong 3 (Blu-ray) släpps under våren 2013

12-12-07 kl. 18:09 av Fleetadmiral
Kategori(er): Quarks: Blu-ray, TNG

Den tredje säsongen av The Next GenerationBlu-ray släpps visserligen inte förrän i början på nästa år, men redan nu kan du se en längre trailer (3 minuter) i högupplösning - se nedan.

 

Många fans anser att de bästa avsnitten finns i den tredje säsongen av TNG, med sådana höjdare som Yesterday's Enterprise och The Best of Both Worlds.

 

Den tredje säsongen är liksom de tidigare digitalt restaurerad och remastrad med HD-upplösning (1080 linjer) och har Dolby 7.1 surround-ljud.

 


Trekmovie: "TNG på blu-ray rekommenderas till seriens alla fans"

12-07-24 kl. 11:02 av Aike
Kategori(er): Quarks: Blu-ray, TNG

Nu släpps Star Trek: The Next Generation på blu-ray i USA. Trekmovies redaktör Anthony Pascale har sett den första säsongen och är mycket positiv.

 

Han skriver:

 

"Slutsatsen är att den första säsongen av Star Trek: The Next Generation på blu-ray rekommenderas varmt till seriens alla fans. Du kommer att återupptäcka TNG och uppskatta alla små saker och alla stora idéer som skaparen Gene Roddenberry la fram på nytt. De nya och förbättrade specialeffekterna, musikstyckena och ljudeffekterna ger sammantaget något som känns som en ny upplevelse av denna klassiska serie."

 

Hela recensionen kan du läsa här. TNG på blu-ray släpps i början av augusti i Sverige.


Senast i forumet

Bokutgivningar

Det finns inga aktuella utgivningar just nu.

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter