Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyheter

Senaste nytt om Star Trek: Picard

22-10-10 kl. 11:17 av Pjotr'k
Kategori(er): PIC

Star Trek: Picard, som har premiär den 16 februari 2023 med en tio avsnitt lång tredje säsong, har utkommit med en trailer de senaste dagarna och även annat som kan intressera oss trekkers. 

 

 

Intressant att vi får se ett par karaktärer som tidigare haft ett stort inflytande på TNG-besättningen (nej, jag kommer inte att avslöja dem här) - det gör ju nostalgirundan med TNG nästan helt komplett!

 

När Paramount+ lade ut denna trailer på bland annat Twitter den 8 oktober med orden "The final voyage beginstog det inte lång tid innan Jonathan Frakes svarade med de kryptiska orden "Maybe not final...."

 

Hur skall man tolka detta? Är det en ny film på gång med TNG-besättningen, kommer vi få se USS Enterprise i något annat sammanhang, blir det TV-filmer som skall släppas eller var det bara Jonathan Frakes som ville röra om lite för att få upp intresset för säsong 3 av Picard? 


Picards sista säsong har fått ett premiärdatum

22-09-08 kl. 21:52 av Pjotr'k
Kategori(er): PIC

Star Trek: Picard har hittills gått i två säsonger. Den tredje säsongen blir den sista, och nu på Star Trek Day har vi äntligen fått veta när premiären blir av. 

 

Den 16 februari (den 47:e dagen på året) 2023 får finalsäsongen premiär i USA, förhoppningsvis dagen efter i Sverige!


Teaser för Star Trek: Picard, säsong 3!

22-07-24 kl. 09:08 av Pjotr'k
Kategori(er): PIC

Det är mycket som händer på San Diego Comic Con! Nu har även en teaser släppts för säsong 3 av Picard och här får vi se många ur TNG-besättningen i sina roller. Jag formligen älskar den nya looken för Worf!

 

Se hela teasern här nedanför. Det är ingen spoilervarning på detta inlägg, då det inte avslöjas något om innehåll i den kommande säsongen. Säsongen har premiär under 2023. 

 


5 Emmynomineringar till Star Trek i år

22-07-12 kl. 22:39 av Pjotr'k
Kategori(er): PIC, Prisutdelningar, SNW - Strange New Worlds

emmy-award-2022.png5 nomineringar lyckades Star Trek kamma in vid årets Emmynomineringar. Barn-TV-priserna avslöjas först senare i år, då de är på en särskild gala kallad Children and Family EMmy Awards, och där har förhoppningsvis Star Trek: Prodigy en chans. 

 

Star Trek: Picard (4 nomineringar)

Outstanding Sound Editing For A Comedy Or Drama Series (One Hour) - för avsnittet Penance.

Matthew E. Taylor (Co-supervising Sound Editor), Michael Schapiro (Co-supervising Sound Editor), Sean Heissinger (Dialogue Editor), Alex Pugh (Sound Editor), Clayton Weber (Foley Editor), John Sanacore (Foley Artist), Ben Schorr (Music Editor), Katherine Harper (Foley Artist), Ginger Geary (Foley Artist).

 

Outstanding Period And/Or Character Makeup (Non-Prosthetic) - för avsnittet Hide and Seek

Silvina Knight (Assistant Department Head Makeup Artist), Tanya Cookingham (Key Makeup Artist), Peter De Oliveira (Makeup Artist), Allyson Carey (Makeup Artist), Hanny Eisen (Makeup Artist). 

 

Outstanding Prosthetic Makeup For A Series, Limited Series, Movie Or Special - för avsnittet Hide and Seek

James Robert Mackinnon (Special Makeup Effects Department Head), Vincent Van Dyke (Prosthetic Designer), Hugo Villasenor (Special Makeup Effects Artist), Bianca Appice (Special Makeup Effects Artist), Neville Page (Prosthetic Designer), Toryn Reed (Special Makeup Effects Artist), Ralis Kahn (Special Makeup Effects Artist). 

 

Outstanding Fantasy/Sci-Fi Costumes - för avsnittet Penance

Christine Bieselin Clark (Costume Designer), Michell Ray Kenney (Costume Supervisor), Allison Agler (Assistant Costume Designer).

 

Star Trek: Strange New Worlds (1 nominering)

Outstanding Sound Editing For A Comedy Or Drama Series (One Hour) - för avsnittet Memento Mori.

Matthew E. Taylor (Co-Supervising Sound Editor), Michael Schapiro (Co-Supervising Sound Editor), Kip Smedley (Sound Designer), Clayton Weber (Sound Editor), John Sanacore (Sound Editor), David Barbee (Sound Editor), Matt Decker (Music Editor), Alyson Dee Moore (Foley Artist), Rick Owens (Foley Artist), Christopher Moriana (Foley Artist).


Vilka karaktärer får vi inte se i Picards säsong 3?

22-05-07 kl. 21:37 av Pjotr'k
Kategori(er): PIC

Observera att detta inlägg innehåller spoilers om ni inte sett hela säsong 2 av Star Trek: Picard

 

Nu när säsong 2 av Star Trek: Picard är över, finns det vissa karaktärer som vi förstår inte kommer att vara med. Andra anar vi och ytterligare andra verkar lämna i enlighet med deras skådespelares inlägg på Instagram och Twitter. 

 

Santiago Cabrera, som spelade Christobal Rios, har självklart lämnat. Något annat vore konstigt, då vi redan fått veta hur Rios levde sitt liv tillsammans med sin nya familj innan han dog i en barfajt.

 

Evan Evagora, allas vår Elnor, kommer inte heller tillbaka nästa säsong, berättadehan på sitt Instagram. Det kanske ändå var väl, då hans roll ändå var starkast i säsong 1, med särskilt fokus på Choose to Live. I sin roll som kadett har han inte fått visa sig så mycket och rollen som kadett är ju något som skiljer sig rätt så rejält från den militäriska Quvat Milat som han var först.  

 

Isa Briones (Soji Asha, SutraKore Soong, m.fl.) kommer inte heller att vara med i nästa säsong. Detta berättade hon igår på sitt Instagram.

 

Alison Pill, som spelade Agnes Jurati och Juratiborgdrottningen, avslöjade i en intervju med MovieWeb tidigare i veckan att hon inte var med i inspelningen av Picards sista säsong. Detta förvånade undertecknad redaktör då vi anade att det som hennes karaktär lovade att slå vakt mot, kunde leda in i en större story för säsong 3 av TV-serien.  

 

Vilka kommer vi att få se?

De vi vet att vi kommer få se i nästa säsong är i princip hela TNG-besättningen. Dessutom har Jeri Ryan (Seven), Michelle Hurd (Raffi Musiker) och Orla Brady (Laris) visat att de varit med vid inspelningarna av säsong 3:s avsnitt., så där får vi väl ändå gissa att de är med i nästa säsong. 


Släkten Soong

22-04-12 kl. 07:31 av Pjotr'k
Kategori(er): ENT, PIC, TNG

De med anknytning till släkten Soong i Star Trek börjar till antalet bli rätt så många nu. Och då har vi inte räknat alla Coppelius-androider som kan räknas som skapade barn till Altan Inigo Soong. Vi beslöt oss därför för att göra en sammanställning av vad vi idag vet om släkten Soong. Vilka uppgifter saknas, ser ni något? Skriv då direkt i vårt forum eller i Facebookgruppen Star Trek: Universe (Nordics)

 

Missa heller inte den kortfilm som släpptes i natt om Brent Spiner och alla hans karaktärer i Star Trek. De börjar ju bli en hel del... Och klicka gärna på bilden nedan för en i större storlek!

 


Trailer för Picard, säsong 3

22-04-05 kl. 19:23 av Pjotr'k
Kategori(er): PIC

En trailer för Picards tredje säsong har släppts för bara någon timme sedan. Den avslöjar inte något särskilt, mer än vilka skådespelare som kommer vara med i denna sista säsong av serien. Se trailern på StarTrek.com samt lite här och var i sociala medier.

 

pic--trailer-for-sasong-3--2022-04-05-(4)_220405.png

Så i princip alla från Star Trek: The Next Generation kommer tillbaka - som sig bör i detta sista kapitel i TNG-eran. 

 

Säsong 3 av Star Trek: Picard har premiär 2023. Just nu kan vi streama säsong 2 på Prime Video. 


Klipp om Lea Thompson som regissör för Picard

22-03-28 kl. 08:18 av Pjotr'k
Kategori(er): PIC, Övrigt: Personer

Att Lea Thompson regisserade de senaste två avsnitten av Picard, nämligen Assimilated och Watcher, var en glad överraskning för många - en uppskattad regissör och en uppskattad skådespelare, var många av de positiva reaktionerna på hennes närvaro. 

 

Och så även på plats, om vi skall tro skådespelarna i Picard. I denna film berättar de mer om hur känslan var vid inspelningarna av dessa avsnitt. Observera att det är spoilervarning, om du ännu inte sett avsnitten från säsong 2. 


Reklam för Picard runtom i Sverige

22-03-14 kl. 21:43 av Pjotr'k
Kategori(er): PIC
picard-reklam_220314.jpg
Foto av CJ Moody, publicerad med tillstånd

Runtom i Sverige, på tunnelbanor och köpcentrum, har folk börjat se Amazon Prime Videos reklam för säsong 2 av Star Trek: Picard. Vi är inte så vana vid att se reklam för Star Trek här i Sverige, så mer än en trekker har höjt på ögonbrynen. 

 

Med passande symboler står det som varningstexter: 

 

"Never remove helmet when space walking. It doesn't end well".

 

"When entering a wormhole, hold on for dear life".

 

"Strap into your own seat. Not on the captains".

 

"If spaceship is breached, good luck".

 

Möjligen kunde texterna ha varit bättre anpassade, men jag tycker ändå att engagemanget och intresset att skapa en annons som väcker nyfikenhet och kanske en del skratt, ändå är värt några poäng. 


Trailer för avsnitt 2.3 av Picard (låg spoilervarning)

22-03-13 kl. 15:04 av Pjotr'k
Kategori(er): PIC

Observera att det är spoilervarning på avsnitt som ännu inte visats på streamingtjänsterna här i Norden, men att spoilervarningen för just detta inlägg är lågt, då inget allvarligt om avsnittet verkar ha avslöjats av trailern. 

 

5_220313.pngPå Instagram och Facebook har nu trailern för nästa fredags avsnitt av Star Trek: Picard, Assimilated, släppts. Ni kan se den knappa minuten långa trailern här

 

Små saker som vi kan notera är att besättningens plan att undkomma konfederationens styrkor som väntat verkar stöta på patrull, men att borgdrottningens uppkoppling till skeppet ändå verkar ge rätt hjälp för att få skeppet La Sirena tillbaka till år 2024. 

 

Vi ser även Raffi Musiker gråta över någon person som fallit och möjligen även dött. Vi ser även att doktor Agnes Jurati gråter, men över vad går inte att säga. 

 

Men vad tror ni kommer hända år 2024? Ni som kan er Star Trek-historia vet att de s.k. Bell Riots, kända från dubbelavsnittet Past Tense, ägde rum under detta år, efter att arbetslösa, utstötta och mentalt sjuka personer stängdes in i stora läger runtom på den nordamerikanska kontinenten. Så tiden de kommer till är en väldigt mörk sådan. Så tanken går ju snart till att något kring Benjamin Siskos inblandning i Bell Riots kanske kommer förändras? Kommer vi till och med att få se hans karaktär på nytt?

 

Annat att notera är att Lea Thompson anges på IMDB som regissör av avsnittet. För oss i Sverige är hon troligen mest känd som Lorraine Baines - Martys mamma i filmserien Tillbaka till framtiden. 


Star Trek i rubrikerna - 10 mars 2022

22-03-10 kl. 07:34 av Pjotr'k
Kategori(er): DIS, PIC, SNW - Strange New Worlds
snw-teaser_220310.jpg
Bild från en annorlunda ny värld, hämtad från teasertrailern.

Strange New Worlds - första trailern är här!

På Facebook och Instagram släpptes i natt den första trailern för Star Trek: Strange New Worlds. Andra kanske skulle kalla den för en teasertrailer, och det skulle de haft rätt i, för den säger egentligen inte så mycket än. Inte mer än att spänningen inför den nya TV-serien ökar allt mer.

 

TV-serien kan ses som en reboot av den allra första piloten av Star Trek: Originalserien, alltså pilotavsnittet The Cage från 1964 som skrotades av NBC efter några första screeningar med utvalda personer. Den är samtidigt en spinoff från Star Trek: Discovery, där huvudpersonerna i Strange New Worlds syntes under hela säsong 2. 

 

Strange New Worlds har premiär den 25 maj. Se teasertrailern här.

 

202-picard-q-01_220310.jpg
Q och Picard i avsnittet Penance

Nya avsnitt anländer i USA idag, och till Sverige imorgon!

Både Star Trek: Picard och Star Trek: Discovery har nya avsnitt denna veckan, med premiär imorgon vid ungefär klockan 11:00. Vi laddar precis upp ett par bilder från avsnitten på deras respektive artiklar här på Star Trek Databas, så kika gärna på dem. Om du sett avsnitten innan dessa avsnitt är det ingen spoilervarning på det som står där, för allt är bara en teaser om vad som ligger framför, precis som de texter som brukar annonseras innan ett avsnitt. I skrivande stund står faktiskt ännu inget innehåll, då det som sagts inför avsnittet hittills har varit ytterst luddigt. 

 

Avsnitten heter Species Ten-C (Discovery) och Penance (Picard).

 

Star Trek: Picard har avslutat inspelningen av den tredje säsongen

Produktionsbolaget har precis avslutat inspelningen av Picards tredje säsong, en säsong som blir den sista. Först under 2023 kommer denna säsong att visas, men nu påbörjar det mödosamma arbetet med att klippa ihop och presentera serien på det allra bästa sättet. (Källa


Recension av radioteatern No Man's Land

22-02-28 kl. 14:04 av Pjotr'k
Kategori(er): PIC, Quarks: Litteratur

Jag fick möjligheten att lyssna på den senaste boken i Star Trek: Picard-serien, No Man's Land. Det är ingen bok som så utan en radioteater (eller "audio drama" som det heter på engelska) och ett sådant format möjliggör att de riktiga skådespelarna är med och spelar sina roller. 

 

Jag älskar det här med radioteater och det gjordes här dessutom väldigt levande, när vi hade originalskådespelarna bakom Seven och Rafi i huvudrollerna. Berättelsen var driven och den hölls ihop av både ett bra manus och bra regi. Den var något kortare än vad jag hade förväntat mig, men ungefär som ett längre Star Trek-avsnitt, kan man väl säga att det blev. 

 

Att vi dessutom får höra lite grann om vad som hänt mellan säsong 1 och säsong 2 av Picard gör mig bara mer nyfiken på vad säsong 2 kan komma att inbegripa när det handlar om relationen mellan Rafi och Seven. 

 

Jag ger den 8/10 i betyg. Även i övriga media har den getts bra betyg. På Goodreads ges den ett genomsnittligt betyg av 8,16/10 och då är det 60 privatpersoner som avgivit sina betyg. Även TrekCore, DailyStarTrekNews, WomenAtWarp, WarpFactorTrek och flera andra ger höga betyg utan att nämna en specifik siffra. På Audible har hittills 33 personer avgivit ett genomsnittligt betyg om 9/10. 

 

Samtidigt säger ScFiPulse att kvaliteten lämnar en del att önska, men att produktionen ändå når en bit på rätt väg och att de ser fram emot fler ljudproduktioner. 


Picards tredje säsong blir seriens sista

22-01-27 kl. 11:21 av Aike
Kategori(er): PIC

Star Trek: Picard kommer att avslutas efter säsong tre. Det säger Patrick Stewart i en intervju med tidningen SFX Magazine, skriver Screenrant.com.

 

Enligt sajten så har detta alltid varit den ursprungliga planen och seriens nedläggning är nära förestående.

Säsong två startar i mars.


Ny trailer för andra säsongen för Picard-serien

22-01-22 kl. 18:21 av Aike
Kategori(er): PIC

Nu finns det en ytterligare en trailer för Picard-seriens nästa säsong som startar den 3 mars i USA och dagen efteråt i Sverige. Du ser den nedan:


Senast i forumet

Bokutgivningar

Det finns inga aktuella utgivningar just nu.

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter