Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyheter

Vilka karaktärer får vi inte se i Picards säsong 3?

22-05-07 kl. 21:37 av Pjotr'k
Kategori(er): PIC

Observera att detta inlägg innehåller spoilers om ni inte sett hela säsong 2 av Star Trek: Picard

 

Nu när säsong 2 av Star Trek: Picard är över, finns det vissa karaktärer som vi förstår inte kommer att vara med. Andra anar vi och ytterligare andra verkar lämna i enlighet med deras skådespelares inlägg på Instagram och Twitter. 

 

Santiago Cabrera, som spelade Christobal Rios, har självklart lämnat. Något annat vore konstigt, då vi redan fått veta hur Rios levde sitt liv tillsammans med sin nya familj innan han dog i en barfajt.

 

Evan Evagora, allas vår Elnor, kommer inte heller tillbaka nästa säsong, berättadehan på sitt Instagram. Det kanske ändå var väl, då hans roll ändå var starkast i säsong 1, med särskilt fokus på Choose to Live. I sin roll som kadett har han inte fått visa sig så mycket och rollen som kadett är ju något som skiljer sig rätt så rejält från den militäriska Quvat Milat som han var först.  

 

Isa Briones (Soji Asha, SutraKore Soong, m.fl.) kommer inte heller att vara med i nästa säsong. Detta berättade hon igår på sitt Instagram.

 

Alison Pill, som spelade Agnes Jurati och Juratiborgdrottningen, avslöjade i en intervju med MovieWeb tidigare i veckan att hon inte var med i inspelningen av Picards sista säsong. Detta förvånade undertecknad redaktör då vi anade att det som hennes karaktär lovade att slå vakt mot, kunde leda in i en större story för säsong 3 av TV-serien.  

 

Vilka kommer vi att få se?

De vi vet att vi kommer få se i nästa säsong är i princip hela TNG-besättningen. Dessutom har Jeri Ryan (Seven), Michelle Hurd (Raffi Musiker) och Orla Brady (Laris) visat att de varit med vid inspelningarna av säsong 3:s avsnitt., så där får vi väl ändå gissa att de är med i nästa säsong. 


Släkten Soong

22-04-12 kl. 07:31 av Pjotr'k
Kategori(er): ENT, PIC, TNG

De med anknytning till släkten Soong i Star Trek börjar till antalet bli rätt så många nu. Och då har vi inte räknat alla Coppelius-androider som kan räknas som skapade barn till Altan Inigo Soong. Vi beslöt oss därför för att göra en sammanställning av vad vi idag vet om släkten Soong. Vilka uppgifter saknas, ser ni något? Skriv då direkt i vårt forum eller i Facebookgruppen Star Trek: Universe (Nordics)

 

Missa heller inte den kortfilm som släpptes i natt om Brent Spiner och alla hans karaktärer i Star Trek. De börjar ju bli en hel del... Och klicka gärna på bilden nedan för en i större storlek!

 


Trailer för Picard, säsong 3

22-04-05 kl. 19:23 av Pjotr'k
Kategori(er): PIC

En trailer för Picards tredje säsong har släppts för bara någon timme sedan. Den avslöjar inte något särskilt, mer än vilka skådespelare som kommer vara med i denna sista säsong av serien. Se trailern på StarTrek.com samt lite här och var i sociala medier.

 

pic--trailer-for-sasong-3--2022-04-05-(4)_220405.png

Så i princip alla från Star Trek: The Next Generation kommer tillbaka - som sig bör i detta sista kapitel i TNG-eran. 

 

Säsong 3 av Star Trek: Picard har premiär 2023. Just nu kan vi streama säsong 2 på Prime Video. 


Klipp om Lea Thompson som regissör för Picard

22-03-28 kl. 08:18 av Pjotr'k
Kategori(er): PIC, Övrigt: Personer

Att Lea Thompson regisserade de senaste två avsnitten av Picard, nämligen Assimilated och Watcher, var en glad överraskning för många - en uppskattad regissör och en uppskattad skådespelare, var många av de positiva reaktionerna på hennes närvaro. 

 

Och så även på plats, om vi skall tro skådespelarna i Picard. I denna film berättar de mer om hur känslan var vid inspelningarna av dessa avsnitt. Observera att det är spoilervarning, om du ännu inte sett avsnitten från säsong 2. 


Reklam för Picard runtom i Sverige

22-03-14 kl. 21:43 av Pjotr'k
Kategori(er): PIC
picard-reklam_220314.jpg
Foto av CJ Moody, publicerad med tillstånd

Runtom i Sverige, på tunnelbanor och köpcentrum, har folk börjat se Amazon Prime Videos reklam för säsong 2 av Star Trek: Picard. Vi är inte så vana vid att se reklam för Star Trek här i Sverige, så mer än en trekker har höjt på ögonbrynen. 

 

Med passande symboler står det som varningstexter: 

 

"Never remove helmet when space walking. It doesn't end well".

 

"When entering a wormhole, hold on for dear life".

 

"Strap into your own seat. Not on the captains".

 

"If spaceship is breached, good luck".

 

Möjligen kunde texterna ha varit bättre anpassade, men jag tycker ändå att engagemanget och intresset att skapa en annons som väcker nyfikenhet och kanske en del skratt, ändå är värt några poäng. 


Trailer för avsnitt 2.3 av Picard (låg spoilervarning)

22-03-13 kl. 15:04 av Pjotr'k
Kategori(er): PIC

Observera att det är spoilervarning på avsnitt som ännu inte visats på streamingtjänsterna här i Norden, men att spoilervarningen för just detta inlägg är lågt, då inget allvarligt om avsnittet verkar ha avslöjats av trailern. 

 

5_220313.pngPå Instagram och Facebook har nu trailern för nästa fredags avsnitt av Star Trek: Picard, Assimilated, släppts. Ni kan se den knappa minuten långa trailern här

 

Små saker som vi kan notera är att besättningens plan att undkomma konfederationens styrkor som väntat verkar stöta på patrull, men att borgdrottningens uppkoppling till skeppet ändå verkar ge rätt hjälp för att få skeppet La Sirena tillbaka till år 2024. 

 

Vi ser även Raffi Musiker gråta över någon person som fallit och möjligen även dött. Vi ser även att doktor Agnes Jurati gråter, men över vad går inte att säga. 

 

Men vad tror ni kommer hända år 2024? Ni som kan er Star Trek-historia vet att de s.k. Bell Riots, kända från dubbelavsnittet Past Tense, ägde rum under detta år, efter att arbetslösa, utstötta och mentalt sjuka personer stängdes in i stora läger runtom på den nordamerikanska kontinenten. Så tiden de kommer till är en väldigt mörk sådan. Så tanken går ju snart till att något kring Benjamin Siskos inblandning i Bell Riots kanske kommer förändras? Kommer vi till och med att få se hans karaktär på nytt?

 

Annat att notera är att Lea Thompson anges på IMDB som regissör av avsnittet. För oss i Sverige är hon troligen mest känd som Lorraine Baines - Martys mamma i filmserien Tillbaka till framtiden. 


Star Trek i rubrikerna - 10 mars 2022

22-03-10 kl. 07:34 av Pjotr'k
Kategori(er): DIS, PIC, SNW - Strange New Worlds
snw-teaser_220310.jpg
Bild från en annorlunda ny värld, hämtad från teasertrailern.

Strange New Worlds - första trailern är här!

På Facebook och Instagram släpptes i natt den första trailern för Star Trek: Strange New Worlds. Andra kanske skulle kalla den för en teasertrailer, och det skulle de haft rätt i, för den säger egentligen inte så mycket än. Inte mer än att spänningen inför den nya TV-serien ökar allt mer.

 

TV-serien kan ses som en reboot av den allra första piloten av Star Trek: Originalserien, alltså pilotavsnittet The Cage från 1964 som skrotades av NBC efter några första screeningar med utvalda personer. Den är samtidigt en spinoff från Star Trek: Discovery, där huvudpersonerna i Strange New Worlds syntes under hela säsong 2. 

 

Strange New Worlds har premiär den 25 maj. Se teasertrailern här.

 

202-picard-q-01_220310.jpg
Q och Picard i avsnittet Penance

Nya avsnitt anländer i USA idag, och till Sverige imorgon!

Både Star Trek: Picard och Star Trek: Discovery har nya avsnitt denna veckan, med premiär imorgon vid ungefär klockan 11:00. Vi laddar precis upp ett par bilder från avsnitten på deras respektive artiklar här på Star Trek Databas, så kika gärna på dem. Om du sett avsnitten innan dessa avsnitt är det ingen spoilervarning på det som står där, för allt är bara en teaser om vad som ligger framför, precis som de texter som brukar annonseras innan ett avsnitt. I skrivande stund står faktiskt ännu inget innehåll, då det som sagts inför avsnittet hittills har varit ytterst luddigt. 

 

Avsnitten heter Species Ten-C (Discovery) och Penance (Picard).

 

Star Trek: Picard har avslutat inspelningen av den tredje säsongen

Produktionsbolaget har precis avslutat inspelningen av Picards tredje säsong, en säsong som blir den sista. Först under 2023 kommer denna säsong att visas, men nu påbörjar det mödosamma arbetet med att klippa ihop och presentera serien på det allra bästa sättet. (Källa


Recension av radioteatern No Man's Land

22-02-28 kl. 14:04 av Pjotr'k
Kategori(er): PIC, Quarks: Litteratur

Jag fick möjligheten att lyssna på den senaste boken i Star Trek: Picard-serien, No Man's Land. Det är ingen bok som så utan en radioteater (eller "audio drama" som det heter på engelska) och ett sådant format möjliggör att de riktiga skådespelarna är med och spelar sina roller. 

 

Jag älskar det här med radioteater och det gjordes här dessutom väldigt levande, när vi hade originalskådespelarna bakom Seven och Rafi i huvudrollerna. Berättelsen var driven och den hölls ihop av både ett bra manus och bra regi. Den var något kortare än vad jag hade förväntat mig, men ungefär som ett längre Star Trek-avsnitt, kan man väl säga att det blev. 

 

Att vi dessutom får höra lite grann om vad som hänt mellan säsong 1 och säsong 2 av Picard gör mig bara mer nyfiken på vad säsong 2 kan komma att inbegripa när det handlar om relationen mellan Rafi och Seven. 

 

Jag ger den 8/10 i betyg. Även i övriga media har den getts bra betyg. På Goodreads ges den ett genomsnittligt betyg av 8,16/10 och då är det 60 privatpersoner som avgivit sina betyg. Även TrekCore, DailyStarTrekNews, WomenAtWarp, WarpFactorTrek och flera andra ger höga betyg utan att nämna en specifik siffra. På Audible har hittills 33 personer avgivit ett genomsnittligt betyg om 9/10. 

 

Samtidigt säger ScFiPulse att kvaliteten lämnar en del att önska, men att produktionen ändå når en bit på rätt väg och att de ser fram emot fler ljudproduktioner. 


Picards tredje säsong blir seriens sista

22-01-27 kl. 11:21 av Aike
Kategori(er): PIC

Star Trek: Picard kommer att avslutas efter säsong tre. Det säger Patrick Stewart i en intervju med tidningen SFX Magazine, skriver Screenrant.com.

 

Enligt sajten så har detta alltid varit den ursprungliga planen och seriens nedläggning är nära förestående.

Säsong två startar i mars.


Ny trailer för andra säsongen för Picard-serien

22-01-22 kl. 18:21 av Aike
Kategori(er): PIC

Nu finns det en ytterligare en trailer för Picard-seriens nästa säsong som startar den 3 mars i USA och dagen efteråt i Sverige. Du ser den nedan:


Uppdaterat visningsschema för Star Trek under våren och sommaren

detta-hander-2022-_220119.pngNu händer det saker. Som många av er redan har sett (själv tittar jag inte på mitt sociala medieflöde under natten, men det har jag förstått att man behöver göra om man skall vara först i Sverige att sprida nyheter om Star Trek! :)  ) så har StarTrek.com nu gått ut med alla planerade starter och pauser av Star Trek-serierna.

 

Här är vår aktuella sammanfattning - observera att länkarna går till våra sidor om avsnitten men att det ännu inte finns särskilt mycket information där. Men så fort som vi har mer information så lägger vi in det - det vet ni att ni kan lita på! 

 

Januari

20: PRO (Prodigy) 1.8 Time Amok Prodigy sänds ännu inte i Nordeuropa. 

27: PRO 1.9

 

Februari

3: PRO 1.10 - säsongen tar nu paus till "senare under 2022". 

11: DIS (Discovery) 4.8 (sändningsdatum för Sverige skrivs för de serier som visas här)

18: DIS 4.9

25: DIS 4.10 (möjligen ett dubbelavsnitt 4.10-4.11)

 

Mars

4: DIS 4.11 - om den inte redan visats i ett dubbelavsnitt veckan före. 

4: PIC (Picard) 2.1 - säsongspremiär!

11: PIC 2.2

18: PIC 2.3

25: PIC 2.4

 

April

1: PIC 2.5

8: PIC 2.6

15: PIC 2.7

22: PIC 2.8

29: PIC 2.9

 

Maj

6: PIC 2.10

6: SNW (Strange New Worlds) 1.1 - äntligen premiär!

13: SNW 1.2

20: SNW 1.3

27: SNW 1.4

 

Juni

3: SNW 1.5

10: SNW 1.6

17: SNW 1.7

24: SNW 1.8

 

Juli

1: SNW 1.9

8: SNW 1.10

 

Senare under 2022

Under sommaren, troligen efter den 8 juli, kommer Lower Decks med sin tredje säsong och 10 avsnitt. Först senare under 2022 får vi åter se Prodigy, denna gång med de sista 10 avsnitten av den första säsongen. 

 

Förnyanden

Det som på engelska kallas "Renewals", alltså att en serie får löfte om pengar för en tredje säsong, har vi dessutom fått positiva besked om för dessa serier: 

 1. Picard har redan påbörjat inspelning av säsong 3. 
 2. Discovery får en femte säsong.
 3. Strange New Worlds har också blivit garanterad säsong 2. 
 4. Lower Decks har fått en fjärde säsong godkänd, även denna med 10 avsnitt. 

Radiodrama om Picard ges ut

22-01-14 kl. 16:33 av Pjotr'k
Kategori(er): PIC

no-man-s-land---picard_220114.jpgDen 22 februari får vi se premiären av en ovanlig sak i Star Trek-världen, nämligen ett inspelat radiodrama med många skådespelare. Det här är något som annars är vanligt i andra genrer, såsom Doctor Who som varit väldigt framgångsrika med att skapa nya berättelser utan att behöva använda sig av TV-mediet. 

 

I radiodramat No Man's Land (som inte ska sammanblandas med Voyager-boken med samma namn från 2001) får vi se Raffi och Seven of Nine utveckla den kärleksrelation vi såg börja gry i det sista avsnittet av Picards första säsong, Et in Arcadia Ego, del 2.  De befinner sig på Raffis avlägset liggande gömställe och mottar en nödsändning från en planet som vill ha hjälp att evakuera från sin planet. 

 

Boken är alltså ett radiodrama, där vi får höra många skådespelare anta rollerna i boken. Utöver Michelle Hurd och Jeri Ryan (som spelar Raffi och Seven of Nine) får vi även höra Jack Cutmore-Scott, John Kassir, Fred Tatasciore, Chris Andrew Ciulla, Lisa Flanagan, Gibson Frazier, Lameece Issaq, Natalie Naudus, Xe Sands och Emily Woo Zeller i olika roller. 


Inspelningen av Star Trek: Picard pausas - pga Covid-19

22-01-07 kl. 06:53 av Pjotr'k
Kategori(er): PIC

Inspelningen av Star Trek: Picard är i full gång, men nu har ett utbrott av corona drabbat truppen. 

 

Nästan en hel arbetsveckas stopp från i måndags blir det nu på inspelningen efter att mer än 50 personer har konstaterats vara positiva i Covid-19. Det är alltså mer än var 10:e person på området, då de är ungefär 450 personer som arbetar med att spela in säsong 3. 

 

Ett avbrott av den här storleken är besvärlig, men kommer troligen inte leda till någon jättestor försening, då premiären av säsong 3 ligger en bit framåt i tiden. Februari eller mars i år är det ju ändå säsong 2 som vi kommer att få se först. 


Discovery tar 6 veckors paus i utgivningen

21-12-26 kl. 15:43 av Pjotr'k
Kategori(er): DIS, PIC, PRO - Prodigy

Discoverys fjärde säsong är i full gång och det sjunde avsnittet (...But to Connect) har nordisk premiär på nyårsafton. Veckan efter drar andra halvan av Prodigys första säsong igång och då kommer Discovery ta en paus på 6 veckor. Detta meddelade Star Treks officiella sociala kanaler dagen före julafton. 

 

Detta betyder att vi får se avsnitt 8 den 11 februari med ytterligare 3-5 avsnitt efter det. Hur det då blir med Picards förmodade återkomst i februari är inte klart i nuläget, men om vi får gissa så lär den andra säsongen av Picard inte starta förrän i mars. Här nedan ser ni det planerade schemat och även det förmodade: 

 

 • 31 dec: DIS 4.7 ..But to Connect 
 • 7 jan: PRO 1.6
 • 14 jan: PRO 1.7
 • 21 jan: PRO 1.8
 • 28 jan: PRO 1.9
 • 4 feb: PRO 1.10
 • 11 feb: DIS 4.8
 • 18 feb: DIS 4.9
 • 25 feb: DIS 4.10
 • 4 mar: DIS 4.11 (troligen finalavsnitt, men det kan vara 1 eller 2 avsnitt till)
 • 11 mar: PIC 2.1
 • 18 mar: PIC 2.2
 • 25 mar: PIC 2.3
 • 1 apr: PIC 2.4
 • 5 apr: First Contect Day - specialgrejer via webben
 • 8 apr: PIC 2.5

Senast i forumet

På TV

Bokutgivningar

Det finns inga aktuella utgivningar just nu.

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter