Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyheter

Vad visas av Star Trek på svensk TV?

Idag gick streamingtjänsten Paramount+ upp i SkyShowtime och för framtidens Star Trek är det alltså dit vi skall börja gå för att se Star Trek. Men allt finns inte där än. Fortfarande är Netflix den dominerande tjänsten för serier utgivna från 1960-talet fram till 00-talet. Här är en lista på var ni hittar Star Trek på den svenska och nordiska marknaden. 
 

Från Originalserien fram till Enterprise (60-tal till 00-tal)

Dessa serier finns samtliga på Netflix, åtminstone fram till den 13 april 2023. Då har de nämligen funnits på den populära streamingplattformen i 8 år och då många streamingkontrakt arbetar med fyraårscykler är det troligt att serierna då försvinner från Netflix. 

 

En serie som redan börjat synas på en annan tjänst är The Next Generation som från och med idag finns på både Netflix och SkyShowtime. 

 

tumme_tos-tas-(besattning)_220920.png tng-(besattning)_220920.png tumme_ds9-(besattning)_220920.png

ent-(besattning)_220920.png voy-(besattning)_220920.png

 

discovery-cast_220920.jpgDiscovery (2017-...)

Discovery började sändas 2017 och finns idag att se på SkyShowtime. Fram till 2021 var Netflix platsen för denna serie, men med mycket kort varsel togs den bort från Netflix och fördes då in istället i Paramount+ (nuvarande SkyShowtime). Sammanlagt 4 säsonger har getts ut och en femte spelas in för närvarande och är därmed på gång någon gång under 2023. 

 

tumme_picard-cast_220920.jpgPicard (2019-...)

Picard går att hitta på Prime Video. Två säsonger är utgivna och den tredje och utannonserade sista säsongen kommer till streamingtjänsten den 16 februari för den nordamerikanska marknaden - troligen den 17 februari här i Nordeuropa.  

 

 

lds-cast_220920.jpgLower Decks (2020-...)

Lower Decks är en animerad serie med stort fokus på humor och igenkänning. Även denna serie finns på Amazon Prime. Serien fokuserar inte på bryggans besättning utan istället på de som arbetar på golvet, de så kallade "Lower Decks". I skrivande stund visas den tredje säsongen. 

 

snw-cast_220920.jpgStrange New Worlds (2022-...)

Strange New Worlds utspelar sig ett tiotal år före originalserien. Huvudskådespelarna hade gästroller som just dessa karaktärer i serien Discovery och deras framträdande blev så bejublat att fansen krävde en egen serie för dessa. Ni hittar TV-serien på SkyShowtime och det är hittills en säsong utgiven, med en andra säsong på gång. 

 

tumme_prodigy-cast_220920.jpgProdigy

Prodigy är den tredje animerade serien och denna riktar sig främst till barn och unga. Det är den enda serien som dubbas med svenska röster. Serien visas på SkyShowtime och på Viaplay. Den kommer eventuellt även till Nickelodeon då den är samproducerad med detta TV-bolag

 

Filmerna

 1. The Motion Picture
 2. The Wrath of Khan
 3. The Search for Spock
 4. The Voyage Home
 5. The FInal Frontier
 6. The Undiscovered Country
 7. Generations
 8. First Contact
 9. Insurrection
 10. Nemesis: SkyShowtime
 11. Star Trek (2009): SkyShowtime, Viaplay
 12. Into Darkness: SkyShowtime
 13. Beyond: Netflix (sedan 1 september 2022), SkyShowtime

Andra filmer:

 • For The Love of Spock: Netflix

Star Trek Databas möter... Johan Marenius Nordahl

22-02-28 kl. 20:21 av Pjotr'k
Kategori(er): PRO - Prodigy, Övrigt: Personer

prodigy---zero---johan-marenius-nordahl_220225.pngDet är en småkylig men solig eftermiddag i februari, och jag står och väntar vid Djurgårdsbron i Stockholm för att möta ännu en av de skådespelare som förmedlar Star Treks värld till en svensk publik, genom TV-serien Star Trek: Prodigy

 

Johan Marenius Nordahl, som lyssnar på namnet Johan, kommer småspringande till mig och vi hälsar på varandra. Johan spelar Zero i serien. 

 

Vi börjar prata om hans bakgrund och han berättar: 

"Jag är 28 år, född och uppvuxen i Lerum utanför Göteborg, men är numera Stockholmare… Jag arbetar som skådespelare och utbildade mig för några år sedan vid Teaterhögskolan i Malmö och efter det har jag jobbat med både teater, film, tv och röst!"

 

Vad är dina bästa egenskaper som skådespelare? 

Jag har helt enkelt tackat ja till alla de olika jobb som kommit i min väg och som inspirerat mig. Det här gjort att jag varit runt på många platser sen min examen för snart 5 år sedan. Men min väg… hmm... Förhoppningsvis så har jag något som gjort att hjulen rullar vidare och att andra ser det! Jag älskar att leka med de verktyg jag har och att få kasta mig in i nya roller och historier. 

 

Hur blev du uttagen till rollen i Prodigy?

Det normala är att jag lämnar ett röstprov där kunden, i detta fall Paramount, får tycka till om ett par röster och bestämma vilken som passar bäst för rollen. Ibland blir man handplockad, och då jag dubbar rätt mycket, så har dubbstudion oftast en riktigt bra koll på vad min röst har för kvaliteter och kapacitet. 

-

Vilken koll har du på Star Trek sedan tidigare?

Om jag skall vara helt ärlig så har jag inte haft en jättekoll på just Star Trek. Jag växte nog upp i fel generation, då jag är född på 1990-talet, och när jag kom upp i tonåren var det inte så mycket Star Trek som sändes här i Sverige. Det enda jag faktiskt sett är den relativt nya filmserien med Chris Pine, Zachary Quinto och Simon Pegg! 


Men jag har ett sug efter att se serien Picard som går på Prime Video och som snart börjar sin andra säsong. 

 

Vi passerar det vackra Rosendals trädgårdskafé där folk går ut och in genom portarna för att äta lunch. Då jag funderat en del på hur svårt det kan vara att ta sig an Star Trek med alla konstiga termer om man inte känner till Star Trek så mycket, blir min nästa naturliga fråga: 

 

Behövde du läsa på för att förstå vad allt det här med Star Trek egentligen handlade om, till exempel när det handlar om det mycket tekniska språket?
Inte så mycket, faktiskt. Jag har ofta lätt för att snabbt sätta mig in i det jag behöver, och det var inget undantag denna gång! Att uttala och hantera allt på ett rätt sätt är alltid en utmaning, men en rolig sådan. 

 

Min karaktär Noll (Zero i det amerikanska originalet) har ett relativt androgynt tonfall, och är ju en robot. 

 

Här avbryter jag och nämner att Noll självklart har robotliknande egenskaper men egentligen är en utomjording, en meduser, som i sin naturliga form gör andra galna. Det är av denna anledning som Noll valde att skapa ett metallhölje runt omkring sig så att han kan interagera med andra utan att skada dem. Jag antar att din missupfattning kring detta (som var fullständigt naturlig, skall jag säga) berodde på att rolltillsättningen och informationen som ni får är rätt så liten i jämförelse med en roll som skådespelare i exempelvis Jägarna?

 

Ah! Titta vilket fel av mig, och just detta visste jag ju faktiskt. Jag har en replik som Noll i första avsnittet där jag beskriver vem jag är. Och då säger jag att jag är en medusan! Och din gissning stämmer till hundra procent. Man kan väl säga att när jag till exempel gör Jägarna så är jag med och påverkar och skapar karaktären, osv. Men när jag dubbar tex Noll så ska jag falla in lite i en redan bestämd mall, där jag kan ha lite friheter men som är väldigt få!

 

Oavsett detta missförstånd så är originalrösten lite liknande Siri som finns i exempelvis Apple-mobiler. Så det var roligt att laborera med röst kontra känsla, och kraftigt styra över hur mycket känslor man släpper fram i rösten eller inte. 

 

Vad tycker du generellt sett är roligast i en karaktär som du skall gestalta med en röstroll?
Sång! Det är det allra roligaste! Eller i andra hand bara en behaglig röst, som jag upplever att Noll har. Men roligast är nog egentligen när jag får göra lite roliga karaktärer och förvandla min röst - och skapa något unikt i varje roll! 

 

Då fler avsnitt har producerats i USA undrar jag självfallet om du har fått någon förhandsinformation om det kommer fler avsnitt på svenska? 
Det skulle vara konstigt om de andra avsnitten inte kom till Sverige…! Det är väl egentligen det enda jag kan säga. Och så hoppas jag ju självklart att jag får behålla rollen som Noll - det är ju ändå det mest normala att man behåller samma skådespelare, även om det inte alltid blir så. 

 

Jag tackar för intervjun och vi skiljs åt efter en trevlig promenad och mycket givande samtal, vid Djurgårdsfärjan. Jag tänker i mitt stilla sinne att visst vore det en trevlig upplevelse att själv få bidra med min röst i en Star Trek-produktion. 


Möt Annica Smedius - den svenska rösten till Janeway

22-02-20 kl. 20:29 av Pjotr'k
Kategori(er): PRO - Prodigy, Övrigt: Personer
tumme_prodigy---kathryn-janeway---annica-smedius_220220.png
Kathryn Janeway (ETH) och Annica Smedius

Jag fick förmånen att möta och intervjua Kathryn Jane..., förlåt: Annica Smedius, heter hon ju - skådespelaren som fick det förnämliga uppdraget att spela Kathryn Janeway (ETH)Star Trek: Prodigy

 

Efter några trevande försök att förklara vem jag var så var hon snabbt positiv till att göra denna intervju. Min egen bild av henne blev snabbt att hon är en positiv och engagerad människa och det var något som verkligen kom fram under intervjuns gång. 

 

Kan du beskriva lite om vem du är?

Ja, vem är jag? Jag heter Annica Smedius, kallas ibland för "Ankan". Är en 57-årig mångsysslare, får man väl säga. Under många år har jag jobbat med en mängd olika saker, jag är skådespelare, röstskådespelare, sångerska och översättare. Och dessutom skriver jag texter för olika sammanhang då och då.


Min resa som dubbare började med översättning, då jag fick den mycket tacksamma uppgiften att översätta Rugrats när serien kom till Sverige, och i och med det fick jag frågan om jag ville dubba Tommy (och även Angelica, innan vi förstod att det också var en jätteroll). Sedan rullade det på, och jag började även göra andra jobb som speaker på allt från utbildning till dokumentärer, och även TV- och radioreklam.

 

Hur blir man uttagen till en viss inspelning?

I de allra flesta fall behöver man inte göra ”audition” för en serie, men när det gäller större roller, mer high-end-serier, eller bio-filmer osv, så får man komma in och spela in några minuters röstprov. Ibland finns det med en beskrivning av hur rollen/rösten ska vara eller låta. Ibland kör man bara på att låta röstlik och förstås att ha samma ton och spel som originalskådespelaren från den utländska inspelningen. Till slut är det kunden som väljer och jag tror att man oftast har 2-3 skådisar att välja mellan. 

 

Minns du något särskilt från din uttagning till just Prodigy? 

Jag tyckte direkt att det var en härlig roll, som passar min röst och mitt tonläge. Och inte så platt i spelet, utan det finns både stränghet och lite humor i Kathryn Janeway, egenskaper som är roliga att arbeta med. 

 

Vilka förkunskaper hade du om Star Trek innan? Behövde du läsa på för att förstå vad det handlade om?

Nej, jag hade inte så mycket info att gå på, och det är faktiskt även sällan som du vet exakt vad det är du ska röstskådespela. Och en stor utmaning i detta är att man i princip aldrig får något att läsa på, eller ha som förberedelse. Det är verkligen en bransch där det ska gå fort - vilket självklart är en del av det roliga dessutom.

 

Var språket en utmaning - särskilt det som bland trekkers kallad för teknobabbel? 

Jag upplevde inte själv att det var svårt, eller att det tekniska var svårt att uttala eller förstå. Det var bara riktigt kul att få vara en del av något så legendariskt som Star Trek!

 

Vad tycker du generellt sett är roligast i en karaktär som du skall gestalta med en röstroll? Och är det så att du minns något särskilt kring din karaktär i Prodigy? 

Det är alltid roligt när det finns nån twist med rollen, något speciellt sätt att prata, eller nån underliggande ilska t ex.

 

Och i fallet med den här rollen som nödträningshologrammet Kathryn Janeway så kändes det väldigt likt mig och mitt sätt att prata och agera. En klok och intelligent kvinna, helt enkelt  (Annica skrattar till). Och utmaningen är här att hålla det så naturligt som möjligt. Kort sagt att rollen skall kännas trovärdig för mig och för den som tittar och lyssnar på det jag gör.

 

Vet du något mer om fortsatta avsnitt? Sammanlagt 20 avsnitt har ju redan producerats för första säsongen, men bara avsnitt 1-5 har synts till än här i Sverige. 

Nej, tyvärr, jag vet ingenting om det. Oftast är ju allt väldigt hemligt – och vi får skriva på kontrakt om att inte prata om det vi gör, vilken serie/roll vi arbetar med. Så vi vet sällan om det kommer fler avsnitt eller säsonger förrän precis innan det ska dubbas. Igen: Det här är en bransch där saker och ting skall gå väldigt fort. 

 

Brukar det vara självklart att en röstskådespelare får ha kvar samma roll i en serie, eller är det mer normalt att ni byts ut? Det här är igen en fråga om mitt försök att förstå processen... 

Det är definitivt vanligast att man får behålla en roll man har, i den mån det är möjligt. Men det händer ju också ibland att när en serie återkommer och produktionen har bytt producent eller studio så kan plötsligt alla roller bytas ut. Vilket är lite märkligt, tycker jag.

 

Jag säger farväl till Annica efter en trevlig samtalstund och ser henne gå iväg över gatan, på väg till nya uppdrag. Om dessa innehåller fortsatta avsnitt av Star Trek: Prodigy, vet vi ju inte, men om de gör det så är Star Trek här i Sverige väl omhändertaget i fortsättningen. 


Dessa gör de svenska rösterna till Prodigy

22-02-18 kl. 20:00 av Pjotr'k
Kategori(er): PRO - Prodigy

Star Trek: Prodigy är den första Star Trek-serien som blir dubbad till svenska. Det här är en stor sak, då det innebär att vi kan få nya fans som är betydligt yngre än det stora flertalet svenska trekkers, då en serie på svenska gör det lättare att se även om man inte kan engelska. Men vilka är de svenska röstskådespelarna som fått i uppdrag att gestalta Star Trek för en svensk publik?

 

Den vi först vill nämna är Dominique Pålsson Wiklund, som vi hört som Yi i Förfärliga snömannen och Isa i filmerna om Tingeling. Hon ikläder sig rösten som Gwyn

 

I de övriga huvudrollerna ser vi den unga skådespelaren Vanja Kåse i rollen som Rok-Tahk, Michael Blomqvist som Jankom Pog och Johan Marenius Nordahl (känd från rollen som Peter Bäckström i TV-serien Jägarna) som Zero.  Just Johan har vi lyckats få till en intervju vilken publiceras i nästa vecka, om allt går vägen. Det skall bli intressant att höra hur han närmade sig en röstroll som består av en medusan i skyddsutrustning.  Som extra röster för andra roller hör vi också Annica Smedius (som Kathryn Janeway?), Anton Olofsson Raeder, Fredrik Hiller och Ludwig Westerman

 

Dessutom meddelade ViacomCBS att vi har Emma Lewin Segelström i rollen som Dal R'El. Detta säger Emma dock själv att hon inte var, så vi inväntar besked från dubbningsbolaget om vem som spelade rollen som den 17-årige Dal R'El.

 

Översättare av TV-serien är Mattias Johannesson och dubbningsingenjör är Jonne Wilkinson. 

 

Blir det fler avsnitt?

En intressant sak att påpeka är att den "credit list" där de medverkande står uppställda visserligen hade fel på rollinnehavaren till Dal, så stämmer ändå det resterande. Och då är det av särskilt intresse att notera att det på denna lista tydligt står att rollbesättningen gäller avsnitt 1-5. Vi ser alltså ännu inga bevis på att några nya avsnitt skall visas på den svenska marknaden...


Tävling om Prodigy-merch

22-02-13 kl. 09:52 av Pjotr'k
Kategori(er): Aktiviteter, PRO - Prodigy

Nu får ni hänga på - Paramount+ Nordic har på sin Facebooksida startat en tävling där du kan vinna en låda fylld med Prodigy-produkter. Det du behöver göra är att berätta vem din favoritkaraktär i denna nysläppta serie är och varför just du borde vinna!

 

Vi vet inte hur länge tävlingen är igång, men vinnaren kommer att utses och kontaktas personligen den 21:a februari. Lycka till! 

 

Star Trek: Prodigy släpptes i torsdags på #ParamountPlus och har hittills släppts med fem avsnitt - alla med svenskt tal, förutom på karaktären Murf...


Prodigy finns nu på svenska (och andra nyheter om Paramount+)

22-02-11 kl. 21:57 av Pjotr'k
Kategori(er): DIS, PRO - Prodigy, SNW - Strange New Worlds

Sedan igår finns nu de första fem avsnitten av Star Trek: Prodigy på den svenska Paramount+, och med svenska röster. Därutöver hittar vi även Star Trek: Discoverys samtliga säsonger och inte bara hittills utgivna avsnitt av säsong 4.

 

Paramount+ går att köpas enskilt i en egen app eller för samma pris i Boxers och Allentes utbud. Om man har Boxers Max-erbjudande så ingår redan Paramount+. 

 

Det här är mycket goda nyheter såklart, men frågan är varför de smyger in utbudet utan att göra någon stor sak av det. De på Paramount+ har ju tidigare sagt att streamingtjänsten på den europeiska marknaden skulle byta namn till SkyShowtime. Stämmer detta fortfarande och är det isåfall därför som de väntar på den stora lanseringen?

 

Oavsett vilket så är det positivt att vi nu får se Prodigy på svensk mark, och med svenska röster - då den är skapad för barn, finns det då några barn i din närhet som du vill influera med Star Trek? Jag kan på egen hand komma på två stycken i min egen familj... :)  

 

Och som en fotnot: I maj bör vi kunna se fram emot den nya serien Strange New Worlds på samma streamingtjänst...


Uppdaterat visningsschema för Star Trek under våren och sommaren

detta-hander-2022-_220119.pngNu händer det saker. Som många av er redan har sett (själv tittar jag inte på mitt sociala medieflöde under natten, men det har jag förstått att man behöver göra om man skall vara först i Sverige att sprida nyheter om Star Trek! :)  ) så har StarTrek.com nu gått ut med alla planerade starter och pauser av Star Trek-serierna.

 

Här är vår aktuella sammanfattning - observera att länkarna går till våra sidor om avsnitten men att det ännu inte finns särskilt mycket information där. Men så fort som vi har mer information så lägger vi in det - det vet ni att ni kan lita på! 

 

Januari

20: PRO (Prodigy) 1.8 Time Amok Prodigy sänds ännu inte i Nordeuropa. 

27: PRO 1.9

 

Februari

3: PRO 1.10 - säsongen tar nu paus till "senare under 2022". 

11: DIS (Discovery) 4.8 (sändningsdatum för Sverige skrivs för de serier som visas här)

18: DIS 4.9

25: DIS 4.10 (möjligen ett dubbelavsnitt 4.10-4.11)

 

Mars

4: DIS 4.11 - om den inte redan visats i ett dubbelavsnitt veckan före. 

4: PIC (Picard) 2.1 - säsongspremiär!

11: PIC 2.2

18: PIC 2.3

25: PIC 2.4

 

April

1: PIC 2.5

8: PIC 2.6

15: PIC 2.7

22: PIC 2.8

29: PIC 2.9

 

Maj

6: PIC 2.10

6: SNW (Strange New Worlds) 1.1 - äntligen premiär!

13: SNW 1.2

20: SNW 1.3

27: SNW 1.4

 

Juni

3: SNW 1.5

10: SNW 1.6

17: SNW 1.7

24: SNW 1.8

 

Juli

1: SNW 1.9

8: SNW 1.10

 

Senare under 2022

Under sommaren, troligen efter den 8 juli, kommer Lower Decks med sin tredje säsong och 10 avsnitt. Först senare under 2022 får vi åter se Prodigy, denna gång med de sista 10 avsnitten av den första säsongen. 

 

Förnyanden

Det som på engelska kallas "Renewals", alltså att en serie får löfte om pengar för en tredje säsong, har vi dessutom fått positiva besked om för dessa serier: 

 1. Picard har redan påbörjat inspelning av säsong 3. 
 2. Discovery får en femte säsong.
 3. Strange New Worlds har också blivit garanterad säsong 2. 
 4. Lower Decks har fått en fjärde säsong godkänd, även denna med 10 avsnitt. 

Discovery tar 6 veckors paus i utgivningen

21-12-26 kl. 15:43 av Pjotr'k
Kategori(er): DIS, PIC, PRO - Prodigy

Discoverys fjärde säsong är i full gång och det sjunde avsnittet (...But to Connect) har nordisk premiär på nyårsafton. Veckan efter drar andra halvan av Prodigys första säsong igång och då kommer Discovery ta en paus på 6 veckor. Detta meddelade Star Treks officiella sociala kanaler dagen före julafton. 

 

Detta betyder att vi får se avsnitt 8 den 11 februari med ytterligare 3-5 avsnitt efter det. Hur det då blir med Picards förmodade återkomst i februari är inte klart i nuläget, men om vi får gissa så lär den andra säsongen av Picard inte starta förrän i mars. Här nedan ser ni det planerade schemat och även det förmodade: 

 

 • 31 dec: DIS 4.7 ..But to Connect 
 • 7 jan: PRO 1.6
 • 14 jan: PRO 1.7
 • 21 jan: PRO 1.8
 • 28 jan: PRO 1.9
 • 4 feb: PRO 1.10
 • 11 feb: DIS 4.8
 • 18 feb: DIS 4.9
 • 25 feb: DIS 4.10
 • 4 mar: DIS 4.11 (troligen finalavsnitt, men det kan vara 1 eller 2 avsnitt till)
 • 11 mar: PIC 2.1
 • 18 mar: PIC 2.2
 • 25 mar: PIC 2.3
 • 1 apr: PIC 2.4
 • 5 apr: First Contect Day - specialgrejer via webben
 • 8 apr: PIC 2.5

Reaktioner på att Discovery tas bort från Netflix (samt löfte om spoilerfria rubriker!)

21-11-18 kl. 20:10 av Pjotr'k
Kategori(er): DIS, PRO - Prodigy

spoiler_211118.pngMichelle Paradise, exekutiv producent för Star Trek: Discovery skriver på twitter att hon ser fram emot att den fjärde säsongen nu äntligen visas. Hon skriver samtidigt att hon är besviken över att så många världen runt inte har möjlighet att se säsongen förrän 2022 - det var en överraskning för alla som arbetar med produktionen, säger hon. 

 

Således kan man förstå att beslutet att senarelägga den internationella premiären till 2022 fattats av chefer högt upp i organisationen. Men att det även är i linje med deras tanke om att flytta allt till Paramount+ - i september detta år började ju Netflix tömmas på Star Trek-innehåll i USA, så det var därför bara en tidsfråga. 

 

 

Svenska reaktioner och förväntningar

Här i Sverige är reaktionen överlag mycket negativ till Viacom/CBS/Paramount och deras beslut att senarelägga den internationella premiären. Många säger att då de skaffat Netflix just för Discoverypremiären har de sagt upp sitt abonnemang med omedelbar verkan. Svårigheten med att man behöver ha flera streamingtjänster till en sammanlagd hög kostnad oroar dessutom för framtiden. Och skall man vara ärlig - Paramount+ (som vi tidigare rapporterat möjligen kommer heta SkyShowtime) lanserades med dunder och brak här i Sverige i april 2021 men hade då inget av det som utlovades från början. Risken är därför stor att det inte görs rätt denna gång heller.  En fattigt uppbyggd strömningstjänst är fortfarande fattig, även om man gör mycket reklam för sig...

 

Spoilerfria rubriker

Samtidigt lovar TrekCentral - en av alla Star Trek-sidor som rapporterar nyheter om våra älskade TV-serier - att de i sina sociala medier bara tänker använda spoilerfria rubriker, markera allt med #spoiler och även undvika att lägga ut bilder som avslöjar innehållet. Frågan är om fler följer efter i detta, men vi vet att Trekcore länge haft en policy om att ha spoilerfria titlar på sina inlägg, och det är väl alltid en god policy att följa. 

 

 

I de fall som Star Trek Databas skriver nyheter om Prodigy och Discovery lovar vi att inte skriva ut spoilers. På avsnittssidorna kan man däremot avslöjas om mindre saker, men vi är noga med att hålla texten i mer allmänna termer. Eftersom vi inte har kunnat se avsnitten själva är materialet baserat på material insamlat från olika webbplatser, men även vi vill ju inte grotta ner oss för mycket och råka hitta saker som spolierar överraskningen för oss...


Senaste nytt om Prodigy

21-11-18 kl. 10:21 av Pjotr'k
Kategori(er): PRO - Prodigy

Star Trek: Prodigy, som idag går in på sitt femte avsnitt på den nordamerikanska marknaden, kommer få hela 20 avsnitt under sin första säsong. Serien, vars avsnitt är på ungefär en halvtimme, är en animerad serie utgiven av Nickelodeon tillsammans med Paramount+. Den har fått många flera fina betyg från fans och andra tyckare online. Vi i nordeuropa får dock vänta till någon gång under 2022 innan vi får del av den på vår marknad, gissningsvis när Paramount+ lanseras på nytt internationellt, som tidigast i mars 2022. 

 

Dagens avsnitt, Terror Firma, är alltså det femte avsnitt och serien gör nu ett uppehåll till den 6 januari innan ytterligare 5 avsnitt släpps en gång i veckan. Därefter kommer de sista 10 avsnitten för säsong 1 sändas senare under 2022. Vår gissning är att de här försöker koppla ihop dessa avsnittssläpp med lanseringen av Paramount+, och att vi här i Norden då "kommer i fatt" Nordamerika, så att säga. 

 

Säsong 2

Dessutom har det nu offentliggjorts att det även kommer att bli en säsong 2, som tidigast 2023. 


Star Trek Prodigy har haft premiär

21-10-30 kl. 09:42 av Aike
Kategori(er): PRO - Prodigy

Den nya animerade Star Trek-serien Prodigy har haft amerikansk premiär nu i veckan. Två kända Star Trek-skådisar hördes bland rösterna nämligen Robert Beltran och Kate Mulgrew.

 

Seriens första avsnitt fick bra recensioner, om än få så här långt, och har 80% positiva recensioner på Rotten Tomatoes. Det är ännu oklart när och var serien kommer att visas i Sverige.


Premiärdatum för Prodigy och Discovery, säsong 2

21-09-09 kl. 07:23 av Pjotr'k
Kategori(er): DIS, PRO - Prodigy

Vi kommer i november att ha möjlighet att se två Star Trek-serier samtidigt, för första gången på 20 år. 

 

I natt bekräftades att Star Trek: Prodigy har premiär på Paramount Plus den 28/10 (gissningsvis tidigast dagen efter i Sverige). Samtidigt sades att den nya säsongen av Star Trek: Discovery startar den 18/11 (19:e i Sverige). 


Introt på Star Trek: Prodigy har släppts

21-09-02 kl. 06:36 av Pjotr'k
Kategori(er): PRO - Prodigy

Nu kan vi alla få höra på musiken till Star Trek: Prodigy, och inte nog med det: hela titelsekvensen utan texter har även släppts. Om jag tillåts recensera något, så är musiken inte så trekkig som vi är vana vid. Serien skall ju riktas mot barn så det får väl anses vara vettigt att satsa på något helt nytt. Men de sista plingande tonerna i introt kändes ändå bekant. Jag är själv inte helt övertygad om musikens förträfflighet utan tycker att den går lite för snabbt. Men den stora frågan är väl egentligen vad ni tycker där ute?

 

Star Trek: Prodigy kommer ha premiär senare i höst. Det är en animerad serie som antingen kommer sändas på Nickelodeon eller Paramount Plus först. Vi lär få veta mer om premiärdatum och annat om mindre än en vecka, natten mellan 8:e och 9:e september när det är Star Trek Day


Uppdatering om kommande serier och säsonger

Tidslinjen just nu

Som vi ser att allt kommer att ske är följande:

 • Augusti 2021: Lower Decks, säsong 2
 • November 2021: Discovery, säsong 4
 • Januari 2022: Prodigy, säsong 1
 • 2022:
  • Strange New Worlds, säsong 1
  • Picard, säsong 2
  • Lower Decks, säsong 3
 • 2022-2023
  • Discovery, säsong 5
  • Picard, säsong 3
  • Strange New Worlds, säsong 2

 

Lower Decks

Säsong 2 av den animerade serien Lower Decks kommer troligen den 13 augusti på Amazon Prime, och har då haft premiär dagen före på amerikanska Paramount+. För någon vecka sedan började de även spela in rösterna till säsong 3, vilket tyder på att det mesta av det animerade materialet är klart. När säsong 3 kommer sändas är inte klart än, men vi får väl ändå vänta in säsong 2 först.  

 

Strange New Worlds

Den nya serien med Anson Mount som kommendör Pike, Rebecca Romjin som Una och Ethan Peck som Spock, är i full produktion. Amanda Row avslöjade den 10 juni att hon då regisserade första säsongens åttonde avsnitt och bara några dagar tidigare såg vi även regissören Sydney Freeland uttala sig om sin roll som regissör för avsnitt 7. Någon gång under 2022 förväntas serien komma ut, och vår gissning är att det då blir på Paramount+ dit de numera vill dirigera alla nyproduktioner till. 

 

Picard

Säsong 2 och 3 är i full produktion sedan februari 2021 och beräknas komma ut under 2022, i USA hos Paramount+ och troligen på Amazon Prime här i Sverige. Det är ju ingen nyhet att att Q återkommer som en karaktär och där har John de Lancie sagt att han kommer att vara med i sammanlagt 6 avsnitt under säsong 2 och 3. I förrgår lade Terry Matalas, exekutiv producent för Picard, ut en bild på John de Lancie som enligt inlägget dyker upp utan förvarning hela tiden - självklart en vink till karaktären Q som har en tendens att alltid finnas där när ingen förväntar sig det. 

 

Discovery

Säsong 4 av Discovery är fortfarande tänkt att komma ut under hösten 2021. Allt är inte färdigfilmat men flera avsnitt är redan helt färdiga.

 

Prodigy

Tyvärr inget nytt om denna animerade serie för barn, men förhoppningen har tidigare varit att den skulle komma ut under 2021. Med all tystnad kring serien känns detta som inte helt uppnåbart. 


Senast i forumet

Bokutgivningar

Det finns inga aktuella utgivningar just nu.

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter