Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyheter

Reaktioner på att Discovery tas bort från Netflix (samt löfte om spoilerfria rubriker!)

21-11-18 kl. 20:10 av Pjotr'k
Kategori(er): DIS, PRO - Prodigy

spoiler_211118.pngMichelle Paradise, exekutiv producent för Star Trek: Discovery skriver på twitter att hon ser fram emot att den fjärde säsongen nu äntligen visas. Hon skriver samtidigt att hon är besviken över att så många världen runt inte har möjlighet att se säsongen förrän 2022 - det var en överraskning för alla som arbetar med produktionen, säger hon. 

 

Således kan man förstå att beslutet att senarelägga den internationella premiären till 2022 fattats av chefer högt upp i organisationen. Men att det även är i linje med deras tanke om att flytta allt till Paramount+ - i september detta år började ju Netflix tömmas på Star Trek-innehåll i USA, så det var därför bara en tidsfråga. 

 

 

Svenska reaktioner och förväntningar

Här i Sverige är reaktionen överlag mycket negativ till Viacom/CBS/Paramount och deras beslut att senarelägga den internationella premiären. Många säger att då de skaffat Netflix just för Discoverypremiären har de sagt upp sitt abonnemang med omedelbar verkan. Svårigheten med att man behöver ha flera streamingtjänster till en sammanlagd hög kostnad oroar dessutom för framtiden. Och skall man vara ärlig - Paramount+ (som vi tidigare rapporterat möjligen kommer heta SkyShowtime) lanserades med dunder och brak här i Sverige i april 2021 men hade då inget av det som utlovades från början. Risken är därför stor att det inte görs rätt denna gång heller.  En fattigt uppbyggd strömningstjänst är fortfarande fattig, även om man gör mycket reklam för sig...

 

Spoilerfria rubriker

Samtidigt lovar TrekCentral - en av alla Star Trek-sidor som rapporterar nyheter om våra älskade TV-serier - att de i sina sociala medier bara tänker använda spoilerfria rubriker, markera allt med #spoiler och även undvika att lägga ut bilder som avslöjar innehållet. Frågan är om fler följer efter i detta, men vi vet att Trekcore länge haft en policy om att ha spoilerfria titlar på sina inlägg, och det är väl alltid en god policy att följa. 

 

 

I de fall som Star Trek Databas skriver nyheter om Prodigy och Discovery lovar vi att inte skriva ut spoilers. På avsnittssidorna kan man däremot avslöjas om mindre saker, men vi är noga med att hålla texten i mer allmänna termer. Eftersom vi inte har kunnat se avsnitten själva är materialet baserat på material insamlat från olika webbplatser, men även vi vill ju inte grotta ner oss för mycket och råka hitta saker som spolierar överraskningen för oss...


Senaste nytt om Prodigy

21-11-18 kl. 10:21 av Pjotr'k
Kategori(er): PRO - Prodigy

Star Trek: Prodigy, som idag går in på sitt femte avsnitt på den nordamerikanska marknaden, kommer få hela 20 avsnitt under sin första säsong. Serien, vars avsnitt är på ungefär en halvtimme, är en animerad serie utgiven av Nickelodeon tillsammans med Paramount+. Den har fått många flera fina betyg från fans och andra tyckare online. Vi i nordeuropa får dock vänta till någon gång under 2022 innan vi får del av den på vår marknad, gissningsvis när Paramount+ lanseras på nytt internationellt, som tidigast i mars 2022. 

 

Dagens avsnitt, Terror Firma, är alltså det femte avsnitt och serien gör nu ett uppehåll till den 6 januari innan ytterligare 5 avsnitt släpps en gång i veckan. Därefter kommer de sista 10 avsnitten för säsong 1 sändas senare under 2022. Vår gissning är att de här försöker koppla ihop dessa avsnittssläpp med lanseringen av Paramount+, och att vi här i Norden då "kommer i fatt" Nordamerika, så att säga. 

 

Säsong 2

Dessutom har det nu offentliggjorts att det även kommer att bli en säsong 2, som tidigast 2023. 


Star Trek Prodigy har haft premiär

21-10-30 kl. 09:42 av Aike
Kategori(er): PRO - Prodigy

Den nya animerade Star Trek-serien Prodigy har haft amerikansk premiär nu i veckan. Två kända Star Trek-skådisar hördes bland rösterna nämligen Robert Beltran och Kate Mulgrew.

 

Seriens första avsnitt fick bra recensioner, om än få så här långt, och har 80% positiva recensioner på Rotten Tomatoes. Det är ännu oklart när och var serien kommer att visas i Sverige.


Premiärdatum för Prodigy och Discovery, säsong 2

21-09-09 kl. 07:23 av Pjotr'k
Kategori(er): DIS, PRO - Prodigy

Vi kommer i november att ha möjlighet att se två Star Trek-serier samtidigt, för första gången på 20 år. 

 

I natt bekräftades att Star Trek: Prodigy har premiär på Paramount Plus den 28/10 (gissningsvis tidigast dagen efter i Sverige). Samtidigt sades att den nya säsongen av Star Trek: Discovery startar den 18/11 (19:e i Sverige). 


Introt på Star Trek: Prodigy har släppts

21-09-02 kl. 06:36 av Pjotr'k
Kategori(er): PRO - Prodigy

Nu kan vi alla få höra på musiken till Star Trek: Prodigy, och inte nog med det: hela titelsekvensen utan texter har även släppts. Om jag tillåts recensera något, så är musiken inte så trekkig som vi är vana vid. Serien skall ju riktas mot barn så det får väl anses vara vettigt att satsa på något helt nytt. Men de sista plingande tonerna i introt kändes ändå bekant. Jag är själv inte helt övertygad om musikens förträfflighet utan tycker att den går lite för snabbt. Men den stora frågan är väl egentligen vad ni tycker där ute?

 

Star Trek: Prodigy kommer ha premiär senare i höst. Det är en animerad serie som antingen kommer sändas på Nickelodeon eller Paramount Plus först. Vi lär få veta mer om premiärdatum och annat om mindre än en vecka, natten mellan 8:e och 9:e september när det är Star Trek Day


Uppdatering om kommande serier och säsonger

Tidslinjen just nu

Som vi ser att allt kommer att ske är följande:

 • Augusti 2021: Lower Decks, säsong 2
 • November 2021: Discovery, säsong 4
 • Januari 2022: Prodigy, säsong 1
 • 2022:
  • Strange New Worlds, säsong 1
  • Picard, säsong 2
  • Lower Decks, säsong 3
 • 2022-2023
  • Discovery, säsong 5
  • Picard, säsong 3
  • Strange New Worlds, säsong 2

 

Lower Decks

Säsong 2 av den animerade serien Lower Decks kommer troligen den 13 augusti på Amazon Prime, och har då haft premiär dagen före på amerikanska Paramount+. För någon vecka sedan började de även spela in rösterna till säsong 3, vilket tyder på att det mesta av det animerade materialet är klart. När säsong 3 kommer sändas är inte klart än, men vi får väl ändå vänta in säsong 2 först.  

 

Strange New Worlds

Den nya serien med Anson Mount som kommendör Pike, Rebecca Romjin som Una och Ethan Peck som Spock, är i full produktion. Amanda Row avslöjade den 10 juni att hon då regisserade första säsongens åttonde avsnitt och bara några dagar tidigare såg vi även regissören Sydney Freeland uttala sig om sin roll som regissör för avsnitt 7. Någon gång under 2022 förväntas serien komma ut, och vår gissning är att det då blir på Paramount+ dit de numera vill dirigera alla nyproduktioner till. 

 

Picard

Säsong 2 och 3 är i full produktion sedan februari 2021 och beräknas komma ut under 2022, i USA hos Paramount+ och troligen på Amazon Prime här i Sverige. Det är ju ingen nyhet att att Q återkommer som en karaktär och där har John de Lancie sagt att han kommer att vara med i sammanlagt 6 avsnitt under säsong 2 och 3. I förrgår lade Terry Matalas, exekutiv producent för Picard, ut en bild på John de Lancie som enligt inlägget dyker upp utan förvarning hela tiden - självklart en vink till karaktären Q som har en tendens att alltid finnas där när ingen förväntar sig det. 

 

Discovery

Säsong 4 av Discovery är fortfarande tänkt att komma ut under hösten 2021. Allt är inte färdigfilmat men flera avsnitt är redan helt färdiga.

 

Prodigy

Tyvärr inget nytt om denna animerade serie för barn, men förhoppningen har tidigare varit att den skulle komma ut under 2021. Med all tystnad kring serien känns detta som inte helt uppnåbart. 


Kate Mulgrew om sitt deltagande i Star Trek: Prodigy

21-01-26 kl. 18:36 av Pjotr'k
Kategori(er): PRO - Prodigy

Kate Mulgrew har bekräftat att hon kommer att ha en återkommande roll i den kommande serien Star Trek: Prodigy. I en Voyager-panel på Galaxy Con härom sistens sade hon att hon varit med vid ett antal avsnitt i säsong 1, men hintade även att produktionen av säsong 2 skulle påbörjas inom kort. Mulgrew repriserar sin roll som Kathryn Janeway i serien, men kommer troligen inte ha en huvudroll även om karaktären verkar bli återkommande. 

 

Star Trek: Prodigy är en serie som riktas mot en yngre publik och kommer därför börja sändas någon gång under 2021 på TV-kanalen Nickelodeon. Inget exakt datum är satt. 


Prodigy börjar hitta nyckelpersoner

20-08-13 kl. 19:46 av Pjotr'k
Kategori(er): PRO - Prodigy

ben-hibon_200813.jpgDet har nu bestämts att Ben Hibon, som troligen mest är känd för att ha skapat den Oscarsnominerade animationen Sagan om tre bröder, vilken sågs i filmen Harry Potter och dödsrelikerna, del 1, blir den kreativa ledaren för Star Trek: Prodigy, som är tänkt att ha premiär under 2021. Han kommer även regissera och vara medexekutiv producent för serien. 


Star Trek: Prodigy lanseras

20-07-23 kl. 22:34 av Pjotr'k
Kategori(er): PRO - Prodigy

tumme_star-trek-prodigy_200723.jpgDen kommande CG-animerade serien får namnet Star Trek: Prodigy, berättade Heather Kadin idag vid paneldiskussionen med Star Trek Universe på Comic-con. Den kommer till Nickelodeon någon gång under 2021 och riktar sig till barn i första hand. 

 

I pressmeddelandet som vi fick oss till dels för någon timme sedan kan vi läsa följande: 

Nickelodeon och CBS Television Studios har idag officiellt avslöjat titel och logo för den helt nya animerade serien Star Trek: Prodigy, där vi får följa en grupp av laglösa tonåringar som ,efter att ha  hittat ett övergivet stjärnflotteskepp, använder detta skepp för äventyr, mening och slutligen räddning.

[...]

Serien  kommer att produceras av CBS’ Eye Animation Productions och CBS Television Studios‘ nya animationsgren "Secret Hideout" i samarbete med Roddenberry Entertainment. Alex Kurtzman, Heather Kadin, Katie Krentz, Rod Roddenberry och Trevor Roth blir exekutiva producenter tillsammans med Kevin Hageman och Dan Hageman. Aaron Baiers blir med-exekutiv (eng. co-executive) producent .

De berättare vidare att serien utvecklas av Kevin Hageman och Dan Hageman som vunnit utmärkelsen Emmy för sitt arbete med serierna Trollhunters och Ninjago. Från Nickelodeons sida är Ramsey Naito, exekutiv vicepresident för animationsavdelningen hos Nickelodeon, ansvarig.


TV-produktioner som är på gång

20-02-24 kl. 17:03 av Pjotr'k
Kategori(er): DIS, Kommande serier, LOW / LDS - Lower Decks, PIC, PRO - Prodigy

Denna nyhet listar samtliga planerade TV-produktioner. Allt samlar vi från och med nu i ett särskilt tema som vi föredömligt valt att kalla "Planerade TV-serier". 

 

Star Trek: Discoverysäsong 3 (2020) [nyheter]

Serien kommer som tidigast i april, efter att Picard är klar med sin första säsong. Utspelar sig under 2800-talet i en möjligen dystopisk framtid. Mer info om säsong 3 kommer på Discoverys egen sida.

 

Star Trek: Lower Decks (2020) [nyheter]

Denna animerade serie kommer under 2020 och vi har redan en egen avdelning för serien. > Lower Decks

 

Star Trek: Section 31 (2020/2021)

En serie med fokus på Section 31 och den f.d. kejsaren Philippa Georgiou (spelad av Michelle Yeoh). Den lär utspela sig ungefär samtidigt som den andra säsongen av Discovery

 

Animerad serie utan känt namn (2020/2021)

Denna animerade serie kommer att rikta sig till barn och skall sändas på Nickelodeon, men om detta även innebär den svenska Nickelodeon är oklart i nuläget. Senast bekräftad i februari 2020 att den är på gång.

 

Star Trek: Picard, säsong 2 (2021/2022) [nyheter]

Redan innan säsong 1 hade premiär stod det klart att det blir en andra säsong. Troligen får den premiär sent 2021 eller i början av 2022. 

 

Ytterligare två serier (2021)

Ytterligare två serier planeras och även om fansen ropar på en serie kring Pike så har inget sådant utlovats. I januari/februari 2020 nämndes i några olika sammanhang att två ytterligare serier var på gång. Ingen produktion än, så de får gissningsvis premiär 2021 eller 2022 som tidigast. 

 

Serie om stjärnflotteakademin (troligen skrotad) [nyheter]

Stephanie Savage och Josh Schwartz stod bakom denna planerade serie, men vi har inte hört något om denna serie sedan 2017, så den är troligen lagd i malpåse. 

 

Serie som bygger på Wrath of Khan (troligen skrotad) [nyheter]

Även denna planerade serie verkar ha blivit skrotad då vi inte hört något mer om den. 


Mycket på gång i Star Trek-produktionen

Chefen för ViacomCBS, Bob Bakish, berättade mer information om Star Trek-produktionen, när företaget hade sin genomgång av vinsten för 2019. Utöver Picard och Discovery, vilka är pågående serier, har det redan tidigare berättats om Lower Decks, Section 31 och ytterligare en animerad serie som skall sändas för TV-kanalen Nickelodeon. 

 

Men Bakish bekräftade även vid mötet att det aktivt arbetas med nästa Star Trek-film vid Paramount Pictures, bolaget som sedan 2019 igen tillhör samma företag som ViacomCBS. 

 

Utöver dessa satsningar planeras även två ytterligare serier (***får man hoppas på en Pike-serie?***) som inte nämnts ovan. Fansen har uttryckt önskemål om en serie kring kommendör Pike, och visst vore det en välkommen satsning. 

 

Allt detta är en del i satsningen på Star Trek på ett bredare plan, att hela tiden ha flera serier på gång av olika karaktär, med olika skådespelare, i olika tidsperioder, etc. För oss internationella kunder innebär detta även att vi behöver ha Amazon Prime (för ex Picard), Netflix (för de tidigare serierna, inklusive Discovery) och Nicelodeon (för den animerade serien utan namn). Detta utöver eventuellt andra kanaler och streamingtjänster. 

Senast i forumet

Bokutgivningar

December 2021:

Aktuella träffar

 • 7:e december -21
  Övriga grupper: IVPN
 • 21:a december -21
  Övriga grupper: IVPN

Alla årets träffar »

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter