Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyheter

Helgens diskussion: Vilken är den bästa TNG-filmen?

Fredag igen och dags för helgens diskussion i samarbete med Star Trek Universe-gruppen på Facebook.

Denna helg diskuterar vi vilken av de fyra filmerna med The Next Generation som är bäst.

 

1994 släpptes den första TNG-filmen Generations där Picard träffade Kirk. Två år senare fajtades Enterprise-E:s besättning på 2060-talet mot borgerna på jorden i FIrst Contact. 1998 handlade det om evig ungdom i Insurrection. Och 2002 avslutades filmresan med Picards kamp mot sitt klonade själv i Nemesis.

 

Vilken gillade du bäst? Du diskuterar här i nyhetstråden eller i Star Trek Universe här.


Whoopi Goldberg gör sitt första konventframträdande i Las Vegas

16-03-10 kl. 15:37 av Aike
Kategori(er): Filmer: 07 Generations, Filmer: 10 Nemesis, TNG, Övrigt: Personer

Den största Star Trek-stjärnan utanför Star Trek-världen gör i år sitt första konventframträdande.

Whoopi Goldberg gör sin debut på Creations årliga Las Vegas-konvent i augusti, skriver Startrek.com.

 

Goldberg, som har vunnit en Emmy, Tony, amerikansk grammis och en Oscar under sin långa karriär i Hollywood, är för alla trekkers mest känd som bartendern Guinan ombord på Enterprise-D i TNG. Guinan var även med i filmerna Generations och Nemesis.

- Av alla de fanstastiskt talangfulla människor vi har velat ha till våra konvent, men inte har kunnat delta så fanns det alltid en person på toppen av listan: Whoopi Goldberg, säger Gary Berman delägare och grundare för Creation, som arrangerar Star Trek-konvent sedan 1970-talet.

 

-För stora fans som oss var det fantastiska nyheter när hon fick en roll i TNG och skapade en sådan älskad figur som Guinan. Det faktum att hon också är en trekker, en stor filmstjärna och ville vara med i serien för att vara en del av Star Trek-legenden, det är något vi ser fram emot att höra mer om på vår scen. Vi vill höra alla detaljer om hur hon fick rollen och vi tror att detta blir det mest roliga scenframträdandet vi någonsin haft.

 

Goldberg har aldrig förut framträtt på ett Star Trek-konvent, men medverkade på Wizard World Philadelphia 2014, vilket var hennes första framträdande på ett sf- och fantasykonvent.


William Shatner, Damon Lindelof och Brannon Braga kolliderar på Twitter

13-04-26 kl. 02:19 av loghaD
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Filmer: 07 Generations

Bortglömda födelsedagar, bortglömda skådespelare och ostadiga broar. Ja, alla gör vi väl våra misstag?

 


Nu ser vi om Star Trek: First Contact

13-02-20 kl. 10:42 av Aike
Kategori(er): Filmer: 07 Generations, Filmer: 08 First Contact

Nu återvänder vi till 1996 och First Contact i vår omtittsresa här på Databasen. Följ med Picard och Enterprise på en hisnande resa genom tiden för att stoppa borgerna. Tråden finner du här.

 

Missa inte heller att diskutera Generations här. Välkommen!


Samlarutgåva av filmmusiken till Star Trek: Generations

12-10-17 kl. 12:13 av Pjotr'k
Kategori(er): Filmer: 07 Generations

Senare i oktober kommer en samlarutgåva med filmmusiken från Star Trek: Generations, denna gång självfallet med mycket extramaterial.

 

För samlare och för älskare av Dennis McCarthys filmmusik är detta ett tillfälle att inte missa. Första skivan i detta dubbelpack innehåller den totala filmmusiken, inklusive sådant som inte kom med i filmen och den andra skivan är i huvudsak som den var när den gavs ut 1994, med skillnaden att musiken har rengjorts genom s.k. remastering. En riktigt kul sak är att de också lagt in riktigt många ljudeffekter på den andra skivan, i särskilda spår. 

 

Utöver allt detta har de lagt in Brent Spiners monolog "Lifeforms" (riktigt rolig, tycker jag som har hört den förut) och en liten folder med foton från filmen, skriven av Jeff Bond och Lukas Kendall.

 

(Tack till Admiral Picard (Dennis))


Se om alla elva Star Trek-filmerna tillsammans med Star Trek Databas

Följ med Star Trek Databas på ett äventyr som tar oss till galaxens centrum, till det glada 1980-talet, Romulus och andra fantastiska platser i Vintergatan. Dessutom möter vi borger, klingoner, remans och många andra utomjordingar.

Allt detta får du uppleva genom att se om alla elva Star Trek-filmerna med oss på Star Trek Databas inför den tolfte filmens premiär i maj 2013.

 

Redan nu diskuterar vi den första filmen: Star Trek The Motion Picture i den här tråden på forumet. Så häng med redan från början! Redan nu har mer än femton medlemmar visat sitt intresse för att vara med att diskutera och titta på filmerna igen. Samtidigt är förstås alla alla välkomna: gamla medlemmar till du som bara läser på sidan och forumet utan att vara medlem. Detta är en utmärkt möjlighet att uppleva klassisk Star Trek, komma i rätt stämning inför nästa film samt bli mer aktiv på forumet och diskutera filmerna med andra trekkers.

 

Det preliminära schemat för när vi ser filmerna är:

 

Star Trek: The Motion Picture augusti

Star Trek II september

Star trek III september

Star Trek IV oktober

Star Trek V november

Star Trek VI december

Star Trek: Generations januari

Star Trek: First Contact februari

Star Trek: Insurrection mars

Star Trek: Nemesis april

Star Trek (2009) maj

 

Således håller vi ett tempo där alla kan hänga med och tänka till lite extra när vi ser om filmerna. För fokus ligger just på vad du tycker och upplever när du ser om filmen för kanske andra eller hundrade gången. Samtidigt är detta också en chans att se en Star Trek-film du aldrig har sett förut och vara med att diskutera med engagerade trekkers. Välkommen!


Malcolm McDowell: "Jag gjorde trekkies en tjänst när jag dödade Kirk"

Malcolm McDowell är nöjd med att han dödade Kirk i Generations.

-Trekkies blev lite galna när jag gjorde det. Jag tror dock att de har förstått att jag faktiskt gjorde dem en tjänst. Därför vi har släppt detta nu och nu har JJ Abrams gått vidare och gjort några filmer som faktiskt är bra, säger McDowell till LA Times.

 

Han fortsätter:

-Det är riktigt kul att de har återupplivat det och gett det ny energi. Jag tycker att det verkligen behövde det. Min gud. Hur många fler filmer med Patrick Stewart som står och snackar i 40 minuter orkar man med?  Jesus! Om du tycker det är spännande, gå och titta på färg som torkar.

 

Se honom prata mer om sin karriär nedan (Star Trek Generations diskuterar han 8.40 in i videon).

 


Malcolm McDowell fick stjärna på Hollywood Boulevard

12-03-18 kl. 12:57 av Aike
Kategori(er): Filmer: 07 Generations, Övrigt: Personer

Malcolm McDowell (Soran i Generations) fick igår en stjärna på Hollywood Boulevard. Den brittiske skådespelaren var den 2465:e personen att hedras, skriver Hollywoodpatch.com.

 

McDowell har, förutom Generations, spelat med i filmer som Clockwork Orange, Time After Time (regisserad av Nicholas Meyer) samt O Lucky Man!


Sexan och First Contact är de mest underskattade Star Trek-filmerna

Star Trek VI: The Undiscovered Country är den mest underskattde TOS-filmen. Samma omdöme får First Contact bland TNG-filmerna. I alla fall när världens trekker har sagt sitt i två omröstningar på Startrek.com tidigare under hösten och sommaren.

 

Så här svarade trekkers på frågan vilken av TOS-filmerna som är den mest underskattade (listan är i produktionsordning):

 

 • The Motion Picture - 1231 (19%)
 • The Wrath of Khan - 542 (8%)
 • The Search for Spock - 990 (15%)
 • The Voyage Home - 1270 (19%)
 • The Final Frontier - 838 (13%)
 • The Undiscovered Country - 1732 (26%)

 

Samma fråga, men angående TNG-filmerna:

 

 • Generations - 1345 (18%)
 • First Contact - 2354 (32%)
 • Insurrection - 1990 (27%)
 • Nemesis - 1664 (23%)

Meste manusförfattaren avslöjar sina favoritavsnitt

Brannon Braga, som har skrivit flest Star Trek-avsnitt av alla och var medskapare till Enterprise, berättar nu vilka hans favoritavsnitt är. Hans absoluta favorit är TNG-finalen All Good Things, medan i Voyager gillar han flera avsnitt, säger han till Startrek.com.

 

All Good Things är han stolt över.

-Det var två suveräna timmar TNG som till fullo utforskade figurerna och sentimentaliteten varifrån de kom från början, var de var och vart de var på väg. Det hade också en utmärkt sf-grund. Och det lyckade nå det omöjliga. Jag har inget minne hur jag och Ron Moore gjorde det, men det var ett fantastiskt slut till en fantastisk serie.

 

Bland Voyageravsnitten han gillar finns Timeless, Deadlock, Dark Frontier samt Someone to watch over me. Det sämsta avsnittet han skrev är kanske inte helt oväntat Threshold, där Paris och Janeway förvandlas till ödlor.

-Det var riktigt dåligt. Det var min hyllning till filmen Flugan, men det var misslyckat.

 

Braga kommenterar också de två filmerna som han skrev tillsammans med Ron Moore. Generations är han missnöjd med.

-Jag tycker att Kirk och Picard borde ha stridit på sina respektive bryggor i rymdskepp och inte kokat ägg. Den andra hälften av filmen var inte rätt film.

 

First Contact gillar han dock.

- Vi bara hade en cool idé och det var en kul film.


Marlon Brando kunde ha spelat Soran i Generations

Marlon Brando var aktuell som skurken Soran i Generations från 1994.

- Jag fick ett samtal från Marlon Brandos agent som sa att han var intresserad att spela rollen. Det var ett stort ögonblick i mitt liv. Men filmbolaget var ovilliga att betala det som Mr. Brando ville ha, säger Rick Berman till Star Trek.com.

 

Berman berättar också att Isabella Rossellini kontaktades för rollen som Borgdrottningen i First Contact, och att han försökte få Tom Hanks att spela en mindre roll i samma film samt Insurrection. 


Redletter media recenserar Star Trek-filmen

Redletter medias recensent Harry S. Plinkett har nu även recenserat den senaste Star Trek-filmen. Lite sent kanske du tycker så här 16 månader sedan premiären, men Plinkett är en nitpicker, så han har förmodligen behövt den här tiden. Dessutom är recensionen över en timma lång (!). Plinkett har tidigare gjort sig mest känd för att såga TNG-filmerna och The Phantom Menace vid fotknölarna. Men Star Trek får faktiskt en bra recension, trots att han hittar en hel del detaljer att klaga på.

Som vanligt är det ovårdat språk och en del våldsam humor. Se recensionen här.

McDowell vill döda nya Kirk

Malcolm McDowell (Soran) som dödade Kirk i Generations är öppen för att vara med i nästa Star Trek-film.
- Jag skulle älska att döda Kirk igen, säger han till Trekmovie.


McDowell tyckte att den senaste Star Trek-filmen var "briljant", och berättar vidare att Kirks fans måste komma över att han dödade honom. Samtidigt avslöjar han att under inspelningen av Generations också erbjöd sig att ta kål på Picard.
- Jag tyckte att han var en gammal tråkmåns, men det var ingen som var intresserad av det.

Marina Siritis: "Min favoritfilm var First Contact"

First Contact var Marina Sirtis (Troi) favorit bland de fyra TNG-filmerna.
- Jag tyckte att den hade ett suveränt manus och älskade att bli regisserad av Jonathan [Frakes]. säger hon till Trekweb.


Hon gillade att arbeta med de andra filmerna i varierande grad, men uppskattade alltid att träffa de övriga skådespelarna.
-Efter serien tog slut så tror jag att alla såg fram emot att arbeta ihop igen.

Om den senaste Star Trek-filmen, som hon såg på galapremiären i Los Angeles i maj, säger hon så här:
-Jag tycker att JJ Abrams gjorde ett fantastiskt jobb. Jag gick till premiären med Jonathan och det var så spännade att känna glädjen kring ytterligare en Star Trek-film. Då är det inte svårt att känna sig stolt över att ha arbetat med ett fenomen som under 40 år har varit så framgångsrikt.

Senast i forumet

Bokutgivningar

Juni 2021:
Juli 2021:

DVD & Blu-ray-utgivningar

Blu-ray:
 • 20:e juli -21
  Discovery, season 3 (region 1)
DVD Region 1:
 • 20:e juli -21
  Discovery, season 3 (Region 1)

Visa fler utgivningar ...

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter