Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

Hundraårsstjärnskepp ska ta människor till andra världar

NASA och DARPA planerar att bygga något man kallar Hundred-Year Starship, som ska ta människor till andra världar och lämna dem där för alltid.

 

NASA och DARPA har hittills investerat över 1 miljon dollar i projektet som förordar en typ av interplanetariskt rymdskepp som, i Star Trek-anda, ska ta astronauter till bl.a. Mars och sedan lämna kvar dem där resten av sina liv, dock inte helt åt sitt öde. Man planerar att sända obemannade skepp med materiel och livsmedel löpande efter att kolonin har etablerats.

 

Man förväntar sig att astronauterna skapar en industri på planeten som kan utvinna vatten, livsmedel, mineraler och andra kemikalier. Astronauterna skall uppföra sina egna byggnader och själva forma sina liv. Att lämna astonauterna strandsatta på en annan planet, innebär förstås inte att man aldrig kommer att hälsa på dem.

 

Genom att resan bara går i en riktning kan man göra väldiga ekonomiska besparingar.

 

Den stora frågan är förstås: Vilka är villiga att för alltid lämna jorden?

 

På detta verkar svaret vara: Åtskilliga. Fysikprofessorn Schulze-Makuch vid Washingtons universitet säger t.ex. för sin del att han skulle göra det - om han fick chansen - men bara efter att hans barn vuxit upp.

Senast i forumet

Bokutgivningar

Juli 2021:
Augusti 2021:
September 2021:

Aktuella träffar

  • 29:e juli -21
    Övriga grupper: IVPN

Alla årets träffar »

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter