Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

Roligt gratisspel från NASA

NASA är väl knappast kända för att utveckla dataspel men nu har de i utbildningssyfte skapat ett både lärorikt och trivsamt spel: Moonbase Alpha.

 

I Moonbase Alpha är spelaren en astronaut på en månbas etablerad runt 2025 i Shackletonkratern vid månens sydpol. Din och eventuellt dina kollegers uppdrag (beroende på om du spelar själv lokalt eller via nätet med andra) är att återställa kritiska system och få tillbaka syreproduktionen efter att en meteor slagit ner i närheten. Vid nedslaget slår spillror från meteoren ut solpanelerna och det livsuppehållande systemet. För att du ska kunna rädda basen (och dig själv!) har du tillgång till ett antal resurser: 1 kommandocentral, 1-2 månbilar, 1-6 mobila reparationsrobotar av två slag och 1-2 välförsedda utrustningsbodar (beroende på hur stor du valt att göra basen).

 

Du och dina kolleger kan lösa uppgiften på flera sätt, men eftersom tiden är satt till max. 25 minuter måste ni hitta ett optimalt sätt. En hel del tid kan man dock vinna genom att klara ett "minispel" (svetsa ihop brutna kretsar så snabbt som möjligt). Att klara räddningsuppdraget ensamt och snabbt är inte lätt! (men efter många olika försök har jag äntligen lyckats gå under 25 min. [20:09]).

 

Installera spelet härifrån (via Steam).

 

Senast i forumet

Bokutgivningar

Februari 2022:

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter