Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

Mystiska signaler 1000 ljusår bort

New Scentist rapporterar att SETI@home upptäckt en radiosignal som är starkare än någonting tidigare. De säger att de för närvarande inte "hoppar upp och ner" av lycka men att de fortsätter observera fenomenet. Den upptäcktes första gången i februari 2003 och har sedan växt sig allt starkare. Det kan visserligen vara ett okänt astronomiskt fenomen men det är hur som helst det första tecknet på möjligt utomjordiskt liv.

Uppdaterat 2004-09-04:
Från UFO.se saxar vi följande:
ET-signal var bara nonsens
Den signal från ett område mellan Fiskarnas och Vädurens stjärnbild som under torsdagen fick stora delar av världens nyhetsmedier att tala om ett budskap från en utomjordisk civilisation avfärdades sent samma kväll som rent nonsens.
Signalen hade först registrerats i februari 2003 och sedan vid ytterligare tre tillfällen. IT-ingenjören Oliver Voelker i Nürnberg säger till DN att det var i hans dator som signalen först upptäcktes. "Jag kontaktades av tidskriften New Scientist som berättade att jag och ytterligare en person i USA hade tagit emot den", säger han.
De båda privatpersonerna deltog i Seti@home-projektet där vanliga skärmsläckare fungerar som analysprogram i miniatyr för de signaler som tas emot med det jättelika Areciboteleskopet i Puerto Rico.
Men senare samma kväll avfärdaes signalen av ansvariga inom Seti@home:
- Det är rena överdrifter. Vi har inte fått in något som tyder på något ovanligt, sa programmets forskningschef professor Dan Wertheimer till BBC Online.

Senast i forumet

Bokutgivningar

Det finns inga aktuella utgivningar just nu.

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter