Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

Paramount vill styra mer över utlagt material

[Nedanstående var ett aprilskämt]

 

Nu vill Paramount även sätta stopp för material skrivna av bland annat trekkers i den gamla tidslinjen. Det här är en väg som andra företag har lyckats med, genom stämningar vid domstolarna, och kan vara svårt för oss vanliga medborgare att sätta emot. 

 

Under de kommande veckorna kommer även Paramounts marknadsavdelning att successivt begära att webbplatser stängs eller redigeras på material som rör den gamla tidslinjen, rapporterar CNN på sina webbnyheter tidigare i natt. ”Vi kommer inte direkt att förbjuda någon sida, men allt material som rör den gamla tidslinjen ska tas ned.” (+) Detta innebär i praktiken, skriver Trekmovie.com, att Memory Beta försvinner samt att antalet artiklar på Memory Alpha minskar markant. Memory Alpha har gått ut i ett pressmeddelande att detta skulle innebära en minskning av deras sidantal (på den engelskspråkiga sidan) med hela 97%. De vill bestrida Paramounts anspråk, men vet inte ännu om de har någon chans att lyckas. 

 

Reaktioner från Star Trek Databas

Star Trek Databas ägare och webmaster Joakim Karlsson fick ett mejl från Paramount i natt, där bolaget ber honom att ta ner allt som har med den gamla tidslinjen att göra innan den 20 april. Hans kommentar är: ”Jag stöder självfallet Paramounts beslut, även om det innebär en minskning av vårt redan egenskrivna material. Det är hur som helst för rörigt med sex serier och tolv filmer. Dessutom blir det mycket mindre jobb för mig och redaktörerna när vi bara behöver skriva om JJ Abrams filmer och de böcker och spel som utspelar sig i den nya tidslinjen.” Redaktionen är inte otvetydigt positiv till förändringen, som chefredaktör Peter Rydén säger: "Vi förlorar en stor, väsentlig, del av vårt material som vi ägnat 1000-tals timmar av ideell tid åt, men redaktionen står självfallet bakom webbmasterns beslut". 

 

Star Trek-föreningarna är negativa

Hur Paramounts beslut påverkar våra svenska Star Trek-föreningar är oklart. Men vissa föreningsaktiva tror att det innebär slutet för Star Trek-visningar. ”Hur ska vi locka nya personer om de aldrig ser Star Trek någon annanstans än i vår källarbiograf?” frågar sig Jan Kivisaar vid den Skånebaserade föreningen Trekkers i Södra Sverige.

 

Andra är ännu mer kritiska mot Paramount. ”Jag kommer aldrig att sluta visa avsnitt från den gamla tidslinjen. Vi ska kämpa för den mot Paramount ogenomtänkta och okänsliga beslut. För hur har räknenissarna i Los Angeles tänkt att man kan bli en riktig trekker utan att ha sett The Trouble with Tribbles, Best of Both Worlds eller till och med Spock´s Brain eller Threshold ur Voyager?”, säger en av Sveriges mest kända föreningsaktiva anonymt till Star Trek Databas.  Vad det skulle bli för sanktioner mot föreningar som använder sig av Paramounts snart förbjudna material är i skrivande stund inte klart. Det troliga är att Paramount förväntar sig att alla rättar sig i ledet. 

Senast i forumet

Bokutgivningar

Det finns inga aktuella utgivningar just nu.

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter